akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy można mieszać biohumus do oprysków z asahi SL?

Wyszukiwarka Forumowa:

askat

Active member
Buchów
0
Nie zakładając nowego tematu.
Można mieszać rozpuszczona azofoske z opryskiem na mszycz, a nawet jeszcze z czymś ?? W sensie z 3 produkty do jednej butelki wody i sprydkac ?

gość147

Well-known member
Buchów
1
Odznaki
1
Na mineralnych nawozach się nie znam. Ale...

Azofoska jest w granulacie więc sypnij ją normalnie pod krzaka, a oprysk na mszyce daj normalnie na liście.

Wydaję mi się że azofoska jest na tyle mocnym nawozem że taki oprysk mógłby uszkodzić/popalić liście, przez co niepotrzebnie ją zestrsujesz - w najlepszym wypadku :p

O

OdcieńZieleni

Guest
raczej to słaby pomysł aby pryskać biohumusem ? lepiej wziać jakiś nawóz z przewagą azotu i w odpowiednim stężeniu spryskać liście

Wydaję mi się że azofoska jest na tyle mocnym nawozem że taki oprysk mógłby uszkodzić/popalić liście, przez co niepotrzebnie ją zestrsujesz - w najlepszym wypadku

kolega nie wie, kolega nie pisze, azofoska jest mocnym nawozem ale w odpowiednim stęzeniu z wodą można prysnąć, a pryska sie aby uzyskać szybszy efekty niz lejąc nawozy doglebowo

Na mineralnych nawozach się nie znam. Ale...

ale to lepiej zaczerpnąć wiedzy z forum niż gdybać i pisać nieprawde. pozdro

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Sam dolewałem trochę biohumusa jak robiłem oprysk z asahi + siarczan magnezu. Zdarzyło mi się do tego dorzucić jeszcze karate zeon i topsin. Rośliną nic się nie stało
Azofoską można pryskać tylko weź tu dobierz odpowiednie stężenie żeby nie popaliło liści. Nie dawno był wątek jakie zrobić proporcje ale nikt nie dał konkretnej odpowiedzi. Nie mam czasu żeby bawić się w eksperymenty więc pryskam sprawdzonymi środkami o odpowiednim stężeniu

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół