akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy moja roślinka nie rośnie za wolno?

Wyszukiwarka Forumowa:
G

Gość

Guest
Witam. To mój pierwszy out. Roślinka to AK47 auto fem. Podczas kiełkowania na husteczkach musialem na 2 dni wyjechac, gdy wrocilem kiełek wyszedł już cały z łuski (łuska odpadła), myslalem ze nic juz z tego nie bedzie ale jak sie okazalo roslinka wyszla z ziemi tego samego dnia, w ktorej ja posadzilem. Jest tylko jeden problem - z tego co widze na innych fotorelacjach, roslinki po prostu rosna duzo szybciej niz mi, albo mi sie tylko tak wydaje. Moglby ktos ocenic? Na zdj nr 1 roslinka ma 1 dzien, na 2 - 2, na 3 ma 3 a na ostatnim zdjeciu 5 dni.

Dodam, ze roslinka stoi od dnia 4 w foliaku. Kubek mial byc "na wszelki wypadek", bo nie wiedzialem czy nie zlazą mi się ślimaki lub czy nie bedzie burzy(do 5 dnia roslina stala pod golym niebem). Juz go nie ma.

G

Gość

Guest
Nie gorączkuj się, roślina może system korzeniowy rozwijać by z czasem przejść na rozwój rośliny i wystrzeli do góry.

bylecx

Well-known member
Buchów
0
rosnie dobrze :), zobacz moja fotorelacje tez taka mialem w 4 dniu, jest jeszcze mala, ma malo lisci = malo energi = mniejszy wzrost, troche sie rozwinie i bedzie zapieprzac ;)

ps. dziurki mogles zrobic mniejsze za to wiecej, bo przez ta mysle, ze slimak jakis moglby wlez ;)

G

Gość

Guest
Witam, mały update. Na zdjęciu nr 1 roślinka nr 1 w dniu 10 - nadal mysle ze jest jakas karłowata. Dziwne to, bo stoi praktycznie w "łysym polu" - dostaje swiatlo od świtu do zmierzchu.
Do tego doszły brązowe plamki na liściach - roślinkę spryskałem Florovitem i podlalem biohumusem, mam nadzieje ze przejdzie. Dodaje takze zdjecie roslinki nr 2 w 4 dniu. Proszę o opinie.

Ps. roslinki na prawde nie sa takie blade, aparat nie radzi sobie dobrze ze swiatlem.

Adios_pomidoro

Well-known member
Buchów
0
Brawo za spryskanie nawozami rośliny, która ma tydzień... -_-

Dałbyś jej lepiej spokój, niech sobie rośnie swoim tempem. Tak mogłeś ją tylko popalić i narazić na niepotrzebny stres. Zbyt dużo troski jest gorsze, niż olewanie rośliny ;-)

Koem

Well-known member
Buchów
0
Nie jest karłowata :)

Mogłeś sobie na razie dać na wstrzymanie z tymi nawozami, miejmy nadzieje, że jej nie spaliłeś

G

Gość

Guest
Hmm nawozy rozcienczylem w wodzie mineralnej w takich proporcjach jakie sa podane na opakowaniu, biohumusa dalem na prawde malutko pod roslinke a florovitem jedynie spryskalem liscie i ziemie dookola (ale tylko troche). dzis pojde zobaczyc jak to wyglada, roslinka miala 10 dni wiec powinna sobie jakos poradzic. jak nie to jeszcze rosnie druga, jej niczym nie pryskalem

dany1

Well-known member
Buchów
0
Nawozy zaczynamy stosować od 14 dnia życia roślinki ;P. Do tego czasu (a pewnie i dłużej) czerpie wszystko co jej potrzebne z gleby.

Ziołowy

Well-known member
Buchów
0
nie przejmuj się za bardzo swoją uprawą. Pierwsza roślina to jak pierwsze dziecko:
zwracasz uwagę na najmniejsze rzeczy, potem po pierwszych znakach od razu
poznajesz że coś jest nie tak. Zwracaj uwagę na to co się dzieje w twojej
uprawie, nie staraj się znaleźć srodka na każdy żółty listek. Często
przepłukiwanie medium daje więcej szkody niż pożytku. Reaguj jeśli cos jest
nie tak, bądź konsekwentny.

G

Gość

Guest
Czytalem, ladne ctrc>ctrv :p ale tu nie chodzi o to ze cos troszeczke zolknie tylko wszystkie liscie u***ane cale brazowymi kropkami (na foto nie widac)

---------- Aktualizacja posta 20:16 ---------- Czas poprzedniego posta 13:04 ----------

Update. Dzis nie bylo ani minuty slonca wiec rosliny praktycznie nie urosly od wczoraj, ale za to choroba ladnie sie rozwinela - teraz juz plamy sa na wszystkich lisciach i duuzo wiecej. Przynajmniej nic nie jest spalone. Druga roslina za to (w tej samej glebie) ma czerwona lodyge.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół