Czy mozna podlaczyc lampe 400w do balastu 600w? Prosze o szybką odp :)

Wyszukiwarka Forumowa:

DuzyBobas

Well-known member
Buchów
0
Witam
Posiadam balast 600w i mam male sadzonki i chcialbym aby bylo pod swiatlem ale nie chce pchac ich od razu pod 600w a po za tym mam MH 400w i tu moje pytanie czy nie stanie sie nic jesli wykrece ta lampe 600w i w to miejsce dam 400w?

Chory Królik

Well-known member
Buchów
2
Jesli Twoj balast nie ma regulacji mocy to niestety nie bedzie dzialac, lampa nawet nie zaskoczy.

DuzyBobas

Well-known member
Buchów
0
Ok dzięki i jeszcze jedno w takim razie, ile roślin optymalnie powinienem zmieścić w bocie 2x2x2? Rosliny normalne nie automaty. Chce wepchać jak najwięcej ale nie wiem ile zmieszczę aby później nie było za dużo.

grymasek

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wszystko zależy od treningu i tego co będziesz tam robił od tego jaki będzie weg (długość) jest naprawde wiele zmiennych:) pchanie jak najwięcej w moijej opini i doświadczeniu nie jest super pomysłem, dasz mniej LST lub SCROG i masz wypchanego całego boxa wszystko zależy od ciebie.

BombelWsm

Well-known member
Buchów
0
Powodzonka zycze w*** jak najwiecej w jak najmieszych donicach super poci sie du*e pod 2.4kw i jeszcze ta swoboda ruchu na pelnym flo :D

R

ruski wentylator

Guest
ustaw dwa poziomy/pietra...

na 4m2 to max 32szt ,

weź pod uwagę ze wynik osiagniety z 32szt możesz pobic np. 20szt przy zalaczonym mysleniu i szczesciu

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Ja swoja lampe kupiłem 400W, a wkręciłem żarówkę 250 i 150 i hulały.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół