Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
czy mozna stosować do naświetlania świetlówki od solarium ??
na pewno nie one nie dają światla jakie jest potrzebne roslinom do wzrostu czy też kwitnienia. emituję światlo ultrafioletowe a ono jest roslinom albo malo potrzebne albo wcale ale tego to juz nie wiem dokladnie.
Polecam HPSy. Cena dość duża (około 150 złotych komponentty do złożenia oprawy 250 w+żarówka) Najlepsze do hodowli sa właśnie one. jeżeli nie masz tyle kasy podłącz świetlówki (rury) lub kompaktowe (energooszczędne gwint 27 z wbudowanym zapłonem).
Na pierwszą faze wzrostu najlepiej dać właśnie świetlówki ponieważ HPS daje mało niebieskiego światła. Jeżeli jesteś zielony w sprawach hodowli przeczytaj sobie
Nie baw sie w swietlowki. Sa tansze przy kupnie ale za prad cie wiecej wyniesie. HPS jest drozszy ale za prad mniej zaplacisz i do tego lepsze swiatlo na kwitnienie a ono jest najwazniejsze. Przy kwitnieniu produkuje sie THC wiec swiatlo musi byc mocniejsze na flowering.
Malo pradu zzeraja HPS'y... ja mam 70W i miesiac uzywam przy fotoperiodzie 12/12 i zaplacilem okolo 3-5zl za ten miesiac.
znalazłem HPS-a 70 w - czy 1( 70) wystarczy do nasiwetlania 10 doniczek w boxie
zrobionym w zwykłej szafie na ubrania ??? czy potrzebne jest ich wiecej ???
:?:
[ Dodano: 2005-12-16, 18:35 ]
znalazłem HPS-a 70 w - czy 1( 70) wystarczy do nasiwetlania 10 doniczek w boxie
zrobionym w zwykłej szafie na ubrania ??? czy potrzebne jest ich wiecej ???
:?: (lamp)
Uwaga! Uprawa konopi w Polsce i w większości krajów wymaga specjalnych zezwoleń lub jest nielegalna. Przed wykorzystaniem informacji zawartych na tym forum lub w innych naszych serwisach upewnij się jakie przepisy regulują uprawę w Twoim kraju.
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasowywać treści do Twoich potrzeb, a także pozostać zalogowanym, jeśli się zarejestrujesz.
Kontynuując przeglądanie z tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.