• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy odstawiłem nawóz zbyt wcześnie?

Wyszukiwarka Forumowa:

truemop

Member
Buchów
0
Mam AutoMazary i Think Different (automaty). Pestki wsadziłem do wody pod koniec kwietnia (ok. 24), w ziemi wylądowały parę dni później. Kupiłem je z dutch passion, według ich strony AutoMazar dochodzi w 11tyg, a Think Different 9-11 tygodni, czyli z moich wyliczeń wychodzi początek/połowa lipca. Odstawiłem terra canna flores ok. 5 lipca żeby mi temat nie walił nawozem (podobno nawozu nie leje się 10 dni przed zbiorami), ale nie wiem, czy to nie był błąd, bo niektórym roślinkom powoli zaczynają żółknąć liście ze środka rośliny. Wiem, że jest to nieznaczne żółknięcie, aczkolwiek jeśli trzeba potraktować je nawozem, to wolę zrobić to wcześniej.
Oto one: https://www.forum.haszysz.com/solarr/thumbnails-11782.html
Sądzicie, że to wina braku nawozu? Ile im czasu zostało do ścinki? Po stopniu rozwoju mniemam, że nie dojdą jednocześnie, mam rację?

Mogą jeszcze być przelane wodą, bo co noc podlewa je podlewanie ogrodowe, ale jak wsadzam palucha to nie jest zbyt mokro (;>) więc nie wiem.

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
roślina pobiera deficyt z liści, przez to stają się żółte. Normalne zjawisko podczas końcowej fazy kwitnienia. Co do harvestu to nie podam Ci daty, gdyż nadzwyzcajniej się na tym nie znam.

Pamiętaj jednak że czas zbioru podawany przez producenta nie jest dokładny. Jest to czas w idealnych warunkach. Poczekałbym jeszcze, nie pare dni, ale tygodni. Mogę się mylić, lepiej poczekaj na kogoś bardziej doświadczonego.

truemop

Member
Buchów
0
czyli sądzisz, że nawożenie nie jest potrzebne?
zdaję sobie sprawę, że czas zbioru podawany przez producenta nie jest wiążący, napisałem tak tylko dla lepszej orientacji :)

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Podlewałbym dalej plantonem K albo innym nawozem na kwitnienie.

M

Mr. Edek

Guest
Patrząc na stan kwitnienia twojej rośliny, to chyba nie chcesz jej ścinać za ok. 10 dni?, odstawiłeś nawóz zbyt szybko, lej śmiało dalej nawóz na flo, końcowa faza czyli praktycznie przy dojrzałości planta odstawiasz nawóz, robisz flusha z 1-1,5 tyg i ścinka.:spalony:

truemop

Member
Buchów
0
Nie wiem za ile będę je ścinał, nie mam jeszcze tego wyczucia. Pewnie rozpoznam, że to już moment na ścinkę, ale nie potrafię jeszcze przewidzieć ile do niej zostało, to dopiero moja druga uprawa. Za ile mniej więcej dopytywać się czy już czas na flusha? Albo jak rozpoznać, że już zostało ok. 1,5 tyg do harvestu?

D

delete

Guest
90 dni od kiełka do zbiorów, na bogato i masz pewność że doszedł w min w 90%.

truemop

Member
Buchów
0
tak po prostu 90 dni to chyba pójście na łatwiznę, przecież różne roślinki różnie dochodzą. poza tym to by wychodziło za 10-15 dni co mija się z wypowiedzią Mr. Edka

rudy10218

Well-known member
Buchów
0
mam rosline 5 dni mlodzsa od twojej i wizde roznice jesszcze z 3 tyg powodznia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół