• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Czy przełączać już na fazę flo ?

Wyszukiwarka Forumowa:

mazarek

Member
Buchów
0
Witam!
Czy rośliny są już gotowe do przełączenia na flo? krzaki zajmują już większość powierzchni doniczkii nie mam w którą stronę ich giąć.

Pain

Active member
Buchów
0
Jak wysokiego masz boksa? Jaka lampa? Nie musisz już giąć, możesz je po prostu trochę ''puścić w górę'' ale to zależy od wcześniejszych pytań, a raczej odpowiedzi na nie. Możesz też równie dobrze już przełączać na 12/12 i mieć szybciej zbiory.

mazarek

Member
Buchów
0
Box ma 190cm wysokości, lampa 250W i właśnie zastanawiałem się czy puszczenie ich troszkę w górę zmieni coś niż jakbym odrazu zmienił fazę na 12/12 ? Zależy mi na wyciągnięciu z nich maximum a nie na szybkim ścięciu :)

Pain

Active member
Buchów
0
Jeśli masz miejsce to możesz puścić trochę w górę i wtedy znowu jakoś spróbować podwiązywać, ewentualnie zrobić jakiś inny trening jak FIM i przedłużyć weg, żeby rośliny mogły się ''odbudować'' i w pełni sił przystąpić do fazy kwitnienia.

mazarek

Member
Buchów
0
ale czy jeśli puszczę w górę i kolejne piętra przysłonią światło dla niższych to czy to nie pogorszy zbiorów przez zbyt dużą ilość "głów" ?

Pain

Active member
Buchów
0
@ dlatego właśnie napisałem o dalszym podwiązywaniu, jeśli starczy ci miejsca. Jeśli nie to radzę jakiś inny trening, decyzja należy do ciebie.

mazarek

Member
Buchów
0
a czy jest tak, że im więcej 'topów' będę mieć , tym więcej będzie zbiorów? Czy kolejne już zbędne topy rosną kosztem tych wcześniejszych ?

Pain

Active member
Buchów
0
Im więcej top dostanie światła tym będzie większy, chodzi o to, żeby jedne nie zasłaniały drugim światła jeśli jest taka możliwość.

mazarek

Member
Buchów
0
dlatego zastanawiam się nad sensem puszczania tamtych pędów do góry, bo będą zasłaniać światło niższym :)

Bardzo proszę o wiecej odpowiedzi! Czy przełączać już na flowering ?

Ostatnia edycja:

WesolyWiesiek

Well-known member
Buchów
0
Ja bym zrobil im wycinke lisci i poczekal az dojda do siebie i wtedy przelaczyl na flo.

Ja u siebie wycialem gorne liscie i jakos dolnych topow sie znaczaco poprawila :)

---------- Aktualizacja posta 17:50 ---------- Czas poprzedniego posta 17:49 ----------

Albo ewentualnie przelaczyc na flo poczekac az zacznie kwitnac i w ktoryms tygodniu zrobic ladna kose lisci ;p

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół