akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy przeżyje ? Proszę o pomoc

Wyszukiwarka Forumowa:
Buchów
0
Witam wszystkich. Co o nich sądzicie ? posadzone 10.06.2017. niepokoi mnie to najmniejsza 3. Jej liście są jakby bardziej zielone i pomarszczone, widać tez że lekko zwijają się do wewnątrz. Miał ktoś może podobną sytuację ? co to może być ? Druga jest ten sam gatunek i wygląda ładnie. Widać również na każdej z nich dziury w liściach, tak jakby pocięte ale tylko te dolne partie. 2 z nich poniosły śmierć. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych growerów, nie chcę ich stracić :( Pozdrawiam

Zdjęcia wrzucamy do galerii forumowej

---------- Post Zaktualizowany 19:48 ---------- Data pierwszego postu 19:39 ----------

---------- Post Zaktualizowany 20:09 ---------- Data pierwszego postu 19:48 ----------

link do mojej galerii, bo muszą utrudniać życie
https://www.forum.haszysz.com/solarr/index.php?cat=95570

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Buchów
0
Też mi się tak wydaję, kupiłem łącznie z 1 reklamacją 8 sztuk z czego wyszły 2 i ta właśnie jedna z nich umiera. Nie polecam holenderskiskun.pl.

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Buchów
0
Jestem początkujący :) w tym sezonie to moja pierwsza przygoda z tematem. Też myślę że to po prostu z***ane geny bo druga idzie bardzo ładnie. A co może być z tymi zeżartymi, porwanymi liśćmi ?

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
Słuchaj takie dziury w liściach może wyżreć przeróżne robactwo, najprawdopodobniej zrobił to ślimak. Rozwiązań jest setki. Na razie się tym nie przejmuj dopiero jak problem będzie się poszerzał. Patrz za każdym razem czy nie ma widocznych gołym okiem jakichś gąsienic.

Masz wysypany w okolicach tych doniczek snacol? Jak nie to sypnij

Buchów
0
Też myślę że to ślimaki, trochę się ich kręci w około. Snacolu nie mam. Staram się systematycznie sprzątać w okolicy doniczek i oglądać dokładnie rośliny czy jakieś robactwo się nie lęgnie

kamilthc

Well-known member
Weteran
Buchów
2
To zaopatrz sie w snacol i sypnij w okolicach doniczek. Niby slimaki wiekszych krzakow nie zjedza od razu ale pogoda ma sie popsuc a wtedy wszystkie powychodza z kryjowek i moga narobic problemow

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół