• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Czy rozwija się prawidłowo?

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Witam mam White Widow od holenderskiskun i tutaj mam taki problem. Wydaje mi się że ona się powoli rozwija i że chyba jest karłem ma 24 dni i wygląda tak:

nie widze żadnych niedoborów no ,ale stoi w miejscu jakby i idzie bardzo bardzo powoli. w Boxie temperatura jest max 29*C ale z reguły jest niższa. Czy przesadzać ją w świeżą glebe ? Czy to coś da? czy do końca taka karłowata będzie ? od początu jest w docelowej donicy. niestety nie wiem jakie jest ph no ,ale jakby ph było nie właściwe to chyba byłoby to widać prawda ?

Ubek

Member
Buchów
0
Podaj jakieś dane o boxie, lampie, nawozy jakimi ją podlewałeś. Bo może miała za mało lumenów jak na boxa, którym dysponujesz.

D

delete

Guest
w boxie mam 4x32W CFL co daje ponad 9k lumenów i do mojego boxa jest akurat, lałem jej narazie tylko biohumusa forte ,ale teraz wbiłem jej w ziemie kawałek tej pałeczki z nawozem.

Ubek

Member
Buchów
0
Kup pH metr : /. Mam nadzieje, że lałeś na przemian woda, za 3 dni biohumus. Albo je za bardzo zastresowałeś tym LST, bo jak 24 dzień, a jeszcze nie leży na glebie?

D

delete

Guest
no tak. Ostatnio ją przesuszyłem nawet specjalnie ponad tydzień jej nie podlewałem z myślą że gleba jest może zbyt mocno zbita i w korzenie idzie czy coś i nie może się przebić no ale też nic. Czekam teraz na paczke z ph metrem. Sam widzisz LST nie jest jakieś hardcorowe bo tylko kawałek nitki tam jest. Ogólnie zbyt wysokie/niskie PH nie objawia się tak samo jak niedobory ?

Ubek

Member
Buchów
0
Z tego co wyczytałem na forum itp. To pH może przystopować ze wzrostem roślinki. Jaką wodą podlewałeś? Woda z kranu odstała 2 dni?

D

delete

Guest
Woda źródlana rogowiec w 5L baniakach

---------- Aktualizacja posta 12:11 ---------- Czas poprzedniego posta 11:06 ----------

okej więc tak. PH jest coś na poziomie 6.9 więc mam zejść do 6.5 ?

Ostatnia edycja:

Echo vol.2

Well-known member
Buchów
0
Zabójcze LST :p Ponaginaj ją trochę bardziej starannie <shiza>

PH masz dobre , podlejesz pare razy nawozem to samo Ci się obniży.
Tylko jedna uwaga z mojej strony , nie lej wody źródlanej bo to najgorsze co może być. Woda z kranu nalana do 5L baniaka odstawiona na ok 24 godziny żeby chlor się wytrącił , to wszystko .

D

delete

Guest
okej rozumiem Czyli wychodzi na to że przez to że podlewałem wodą źródlaną zrobił się karzeł hmmm okej dzięki za info :D

ogrodnik_bob

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie, nie wychodzi na to. woda mineralna/zrodlana najprawdopodobniej nie miala zadnego wplywu na wzrost. daj jej czas, moze jeszcze wystrzelic ;).
rzeczywiscie bardzo mala, ale wyglada na zdrowa

D

delete

Guest
no właśnie. kurde nie wiem co się dzieje. Trudno. Dam jej 2 miesiące wega może to coś zmieni

oleander

Well-known member
Buchów
0
A powiedz jaka masz doniczke.? Bo zazwyczaj roslina hamuje z powodu malej doniczki lub stresu. Mi to nie wyglada na ph jest w miare w normie , krzaczek rosnie zdrowo , nie widac niedoborow tylko malutki jest. Pozdro

dudens24

Well-known member
Buchów
0
Po 1 przesadz ja do wiekszej donicy zmien ziemie na swieżą,bo ta wyglada jakby była 100 razy używana
Po 2 jakiej wielkosc jest ten box? bo jezeli masz tak dobre oswietlenie na jesnego planta to powinienes miec za***istego krzaczora
PO 3 woda napewno nie jest tutaj problemem. ph chu**we? bardzo mozliwe ale gleby.
jezeli chcesz takiego 2miesiecznego wega to naprawde zmien donice i tą dziwna glebe jezeli ci zalezy,jesli to nie pomoze to wyglada na to ze nasiono jest słabe genetycznie i masz pecha dlatego wolno sie rozwija ,naprawde posłuchaj mojej rady mozesz wyjsc na prostą Pozdrawiam i powodzenia.

D

delete

Guest
donica jest 4-5L na początku była 7l ale żeby na wysokości zyskać troche zmniejszyłem ją ogólnie box ma jakieś 50-60cm wysokości nie pamiętam teraz dokładnie wymiarów ale lumenów jest nawet troche więcej niż potrzeba według tego co obliczałem kalkulatorem kiedyś tam jak robiłem growboxa

---------- Aktualizacja posta 21:40 ---------- Czas poprzedniego posta 21:38 ----------

i tak roślina ma tylko jakieś 30-40cm w góre do wzrostu.

---------- Aktualizacja posta 21:42 ---------- Czas poprzedniego posta 21:40 ----------

a ziemie dorwałem jakąś tam kwiatową i jest świeża 6.5-6.8ph ? czy jakoś tak

oleander

Well-known member
Buchów
0
Nie wiem jak ta donica wypelnia ci box ale poszukaj takiej aby byla na styk lub zrob sam bo 4 litry to za malo ziomek i moze dlatego jest taka mala . Pozdrowka

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół