akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy sie nie spali ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Lukiii

Active member
Buchów
0
Dwie sprawy.1 czy mogę wykielkowane nasionko wlozyc do ziemi i wynieść od razu na dwor ?2. Czy jak mi juz cos wyrosnieto czy mogę małego planta zostawić tak beztrosko na dworze (mieszkam na dolnym śląsku w dzień słońce daje ostro, w nocy spada do max 8 stopni. O ile o spaenie roślinek sie nie martwię to martwię sie czy jak wloze kilek i dam na dwór to czy w nocy 8 stopni to nie bedzie za malo.

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Ja na twoim miejscu potrzymał bym przez dwa tygodnie w domu malej donniczce, a pozniej bym po prostu przesadzil w miejsce docelowe i zrobil z czegoś mini szklarnie. Np. kubek plastikowy

Lukiii

Active member
Buchów
0
No wiem tak najlepiej tylko niestety nie mam takiej możliwości. Mogę jedynie na przykład o 18 jeszcze slnce ladnie daje zakladac mini szklarnie to ona powinna cos tam pomoc przez noc

R

ruski wentylator

Guest
teoretycznie nasionko powinno sobie same dac rade - takie sa prawa i sily przyrody ale raczej potrzymaj na parapecie lub innym dogodnym miejscu

Testowyziom

Member
Buchów
0
Polecam potrzymac do wyrosniecia drugich listkow. Tylko przygotuj sie, ze nie wsadzisz roslinki tak po prostu do ziemi. Kopanie dolkow, ogradzanie przed zwierzyna i najlepiej wysypanie czegos na slimaki zajmuje sporo czasu.

michal1337

Well-known member
Buchów
0
No wiem tak najlepiej tylko niestety nie mam takiej możliwości. Mogę jedynie na przykład o 18 jeszcze slnce ladnie daje zakladac mini szklarnie to ona powinna cos tam pomoc przez noc

Ew. Mozesz wpadac i zakladac jej czapeczke, ale musisz byc swiadomy ze trzeba sie zabezpieczyc przed zwierzetami, slimaki i sarny najgorsze.

Lukiii

Active member
Buchów
0
Ze ślimakami luzna guma tylko to jest takie miejsce ze właśnie tam mogą być sarny i koziolki. Jak mi sarna wpie****i moje krzaczki to nie wytrzymie ... A nie spali mi słońce w dżem roślinek jak juz Benda miały tak okolo 10 dni ???

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Kup kawalek siatki w ogrodniczym pod kolor otoczenia. Ogrodzisz sobie od dolu do gory i po problemie. Nie martw sie o slonce mamy taki klimat ze nic ci nie zrobi i oby jak najwiecej slonca.

L

Lord of Bhang

Guest
Spokojnie możesz trzymac na dworze na forum pisali niekturzy odrazu na spota bezposrednio w glebe sadzili i wyrosło pozdro i z fartem;)

Lukiii

Active member
Buchów
0
Dzieki wielkie wszystkim za pomoc. A jeszcze jedno pytanko. Orientujecie sie może jake PH ma ziemia na kapostowniku ? Nie mam testów PH a jutro po dolmit jadę ale nwm czy dodawać czy nie. Jak sadzicie ?

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Kompostownik jak sama nazwa brzmi kompost czyli masz tam wszystko i nic. Z tego co wiem nie moze byc iglakow bo ci ziemie moze zakwasic. PH nie zmierzysz jak nie kupisz testera. Groszowe sprawy

L

Lord of Bhang

Guest
Kompostownik jak sama nazwa brzmi kompost czyli masz tam wszystko i nic. Z tego co wiem nie moze byc iglakow bo ci ziemie moze zakwasic. PH nie zmierzysz jak nie kupisz testera. Groszowe sprawy

Dolomit i z ziemią po sprawie :D

R

ruski wentylator

Guest
kup normalna ziemie biobizza lub canna . 20 litrowy worek kosztuje średnio 15zl w gore , masz prościej i prawidłowo i jeden problem z glowy mniej...

michal1337

Well-known member
Buchów
0
Tak warto zaiwestowac w ziemie, ja tez na nastepnej uprawie zakupie ziemie dedykowana. I wcale nie jest drozsza od tych zwyklych

Spalona Zarowka

Well-known member
Weteran
Buchów
1,639
Polecam przejrzeć sobie fotorelacje tam ładnie ludzie opisują, co robią i jak. Sam zaczynam i na fotorelacjach głównie opieram swoje działania ;)

Ja kiełkowałem na dwa sposoby:
- nasionka prosto do ziemi, w kubeczki, na spocie
- najpierw na ręcznik, dopiero później kiełki w kubeczki

Obie na równi skuteczne w moim przypadku z tym, że te prosto do ziemi wsadzane kazały na siebie czekać 2-3 dni dłużej.

Co do ziemi, używam biedronkowej i pięknie daje rade, a koszt znacznie mniejszy 3.50 za 20l worek a nie po 15. Co przy większej ilości dołków robi różnice, a na pewno dla mnie.

Tu moja fotorelka
https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?130078-Bo-każdy-Polak-ma-polski-organizm-GGS

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół