Czy susz konopi mógł stracić moc przez pleśń ?

Wyszukiwarka Forumowa:

Ramzesxd

Well-known member
Weteran
Buchów
5
Witam mam takie pytanie ponieważ suszyłem swoje zbiory w budynku gospodarczym na poddaszu ale mamy temperatury jakie mamy i nie chciało tam schnąć i zaczynała pojawiać się pleśń(wisiały tam jakieś 2tyg).Materiał został przeniesiony w odpowiednie warunki i w kilka dni już był gotowy żeby zapakować w słoiki.Niestety ale moc jest na bardzo niskim poziomie.Zanim konkretnie te trzy sztuki zostały ścięte musiałem 4tyg wcześniej ściąć główny szczyt z powodu pleśni.Po wysuszeniu i przeleżakowaniu kilka dniach słoiku nastała próba konsumpcji i działał mocniej niż te które zostały ścięte miesiąc później.Czy fakt że wisiały one tam zbyt długo miało wpływ że mogły stracić moc?Czy curring przywróci moc czy jest to już spierdzielony materiał?Nie miały dostępu do światła jak były na tym poddaszu.

Ramzesxd

Well-known member
Weteran
Buchów
5
To miał być automat amnesia haze a okazało się że wyszły półautomaty.

DesireOEM

1.618
Weteran
Buchów
2,527
Odznaki
3
Curring trochę pomoże, ale automaty ogólnie słabo klepią, outdoory zazwyczaj słabiej klepią.

MYSZA_SMW

New member
Buchów
1
może po prostu słaba genetyka... czasem topy wyglądają kozacko, ale THC w tym może kilka %

Stoik

Marichuanen Cowboy
Buchów
425
Odznaki
3
Moja robocza teoria jest taka, że pleśń żywi się materia organiczna a skoro wpieprzyla cześć rośliny to na pewno wpieprzyla też THC w nim zawarte. W sensie jak roślina była mocno zainfekowana, a ty dałeś pleśni kolejne 4 tyg plus 2 suszenia to ona na pewno była już wszędzie, nie widoczna gołym okiem.

L.a.m.a.

LUBIĘ PLACKI
Buchów
642
Odznaki
3
Moja robocza teoria jest taka, że pleśń żywi się materia organiczna a skoro wpieprzyla cześć rośliny to na pewno wpieprzyla też THC w nim zawarte. W sensie jak roślina była mocno zainfekowana, a ty dałeś pleśni kolejne 4 tyg plus 2 suszenia to ona na pewno była już wszędzie, nie widoczna gołym okiem.
Jak może być niewidoczna pleśń? 🤔

Śmieszek420

World Wide Weed
Weteran
Buchów
7,517
Odznaki
2
Zarodniki to zarodniki, pleśń to grzybnia już rozwinięta.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół