• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to będzie dobry spot?

Wyszukiwarka Forumowa:

toffik325

New member
Buchów
0
Witam forumowiczów!
Przede wszystkim chciałbym się przywitać, bo jest to chyba mój pierwszy post tutaj :cool:
Zacząłem szukać spota na przyszły sezon, ponieważ nie jestem doświadczony w tych sprawach, a lepiej nie obudzić się z ręką w nocniku :)

Spot1:

Spot2:
Zdjęcie niezbyt udane, ale może wiecie co to za żółte kwiatki rosną, to może się dowiem co nieco o glebie? :)
Spot3:

Niedaleko (szczególnie spota2) jest dróżka, którą czasami jeżdżą rowerzyści albo spacerują/biegają ludzie, ale wątpię by ktoś pakował się przez rzeczkę w miejsce, które od jej strony otoczone jest choinkami lub lasem. Generalnie z 30 minut drogi szybkim krokiem od miasta, sądzę że niezbyt łatwo dostępne lub zakamuflowane, najbardziej obawiałbym się grzybiarzy. Co o nich sądzicie?

Z fartem :smokee:

D

delete

Guest
Wszystkie spoty łatwo dostępne, do tego otwarta przestrzeń - szukałbym dalej.
Im lepszy spot tym większe prawdopodobieństwo harvestu. Poszukaj czegoś w krzakach. możesz coś wykarczować. lepiej mniej słońca i pewniejszy spot nić patelnia z przypałem.
Powodzenia

bogdan mówi bongo

Well-known member
Buchów
0
posadz tam szybko kilka automatów w ramach testu, moze przy okazji coś zbierzesz w tym sezonie

na tym pierwszym zdjeciu wydaje mi sie że bedzie mało słonca

toffik325

New member
Buchów
0
W okolicach pierwszego spota rosną bardzo podobne do MJ chwasty, więc mógłbym posadzić przed nimi, wtedy ze ścieżki z której robiłem zdjęcie nie byłoby jej widać, a z drugiej ścieżki (która jest bardzo daleko od spota oddzielona jakąś trawą sięgającą do pasa) byłaby totalnie niedostrzegalna, raczej nikomu by się nie chciało przechodzić przez duże pole chwastów.
Drugi spot nie jest na otwartej przestrzeni, z jednej strony rosną małe choinki, z drugiej jest lasek i pusta przestrzeń, która jest na zdjęciu.
Wiadomo, że jeśli chodzi o 3 spota to nie posadzę na środku, myślałem bardziej po prawej stronie przy tych małych drzewkach może?
A co do sadzenia Automatów, to niestety nie mam teraz jak, nie jestem w nic wyposażony i pogoda taka, że nie wiem czy by nie zgniło.

Dzięki za odpowiedzi :) jak jeszcze wybiorę się na wyprawę, to może znajdę ciekawe miejsca, 5!

---------- Aktualizacja posta 21:53 ---------- Czas poprzedniego posta 21:17 ----------

A i jeszcze jedno: co robicie z zestawem do pielęgnowania waszych roślinek (np. nawozy, woda, łopata)?

RahCiach

Well-known member
Buchów
0
W okolicach pierwszego spota rosną bardzo podobne do MJ chwasty, więc mógłbym posadzić przed nimi, wtedy ze ścieżki z której robiłem zdjęcie nie byłoby jej widać, a z drugiej ścieżki (która jest bardzo daleko od spota oddzielona jakąś trawą sięgającą do pasa) byłaby totalnie niedostrzegalna, raczej nikomu by się nie chciało przechodzić przez duże pole chwastów.
Drugi spot nie jest na otwartej przestrzeni, z jednej strony rosną małe choinki, z drugiej jest lasek i pusta przestrzeń, która jest na zdjęciu.
Wiadomo, że jeśli chodzi o 3 spota to nie posadzę na środku, myślałem bardziej po prawej stronie przy tych małych drzewkach może?
A co do sadzenia Automatów, to niestety nie mam teraz jak, nie jestem w nic wyposażony i pogoda taka, że nie wiem czy by nie zgniło.

Dzięki za odpowiedzi :) jak jeszcze wybiorę się na wyprawę, to może znajdę ciekawe miejsca, 5!

---------- Aktualizacja posta 21:53 ---------- Czas poprzedniego posta 21:17 ----------

A i jeszcze jedno: co robicie z zestawem do pielęgnowania waszych roślinek (np. nawozy, woda, łopata)?

łopate zawsze zabieram ze sobą jak wracam, ale to tylko przed sezonem gdy dołki kopałem teraz łopata niepotrzebna. woda, nawozy itp które się ostały i wszelkiego rodzaju śmieci, puszki po piwie itp. wrzucam do dołka w którym miała być moja ziemia i roślinka, jednak roślina padła przed wysadzeniem na spota więc jedna dziura się ostała. po harveście żeby nie zaśmiecać oczywiście wszystko z dołka wyciągamy i wywozimy na śmietnik ;) u mnie to już ze 20butelek 1,5l leży w dołkach...
po zdjęciach trudno określić czy to dobry spot, sam to musisz ocenić bo tylko ty sam znasz okolice i sam musisz określić czy może być przypałowo.

essey

Well-known member
Buchów
0
Im trudniej znaleźć spot Tobie tym trudniej go znaleźć komukolwiek :) pozdr.
P.S. popieram tegoroczny test AF:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół