• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to był dobry pomysł ?

Wyszukiwarka Forumowa:

mustero

Well-known member
Buchów
0
Witam wszystkich haszowiczów, mam pytanie odnoście moich roślinek.
Posadziłem kilka ziarenek (z kieszeni) i wszystko wydaje się być w porządku pomidorki mają od 1,20m do 1,60.
2 to damki kolejne 5 nie okazały jeszcze swojej płci.
na 1 rzut oka jest wszystko cacy tylko że roślinki posadziłem tuż obok pola kukurydzy można powiedzieć że nawet znajdują się na tym polu
i tutaj jest moje pytanie: czy roślinki dojdą tam przed ścięciem kukurydzy czy będę musiał pogodzić się z ich stratą ?
proszę o odpowiedź i wszelkie rady !:spalony:

KochamDom

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Na polach kukurydzy w moim mieście różnie ścinają. Zależy jak dojrzewa kukurydza. Dowiedz się tego a będziesz wiedział kiedy spodziewać się żniw. Na ogół od września nawet do pierwszych przymrozków pod koniec października.

G

Gość

Guest
Zalezy od odmiany kukurydzy czy wczesna czy póxna,czy na ziarno czy na kiszonke.
Te kwitnace moze dojda a reszta watpie polegna razem z kukurydza.
Jak możesz to łopata i przesiadka z miejscowy.

"kukurydzę przeznaczoną na kiszonkę zbieramy w czasie, gdy ziarno osiągnie co najmniej dojrzałość mleczno woskową. U odmian o krótszym okresie wegetacji przypada to na początku września, u odmian późniejszych - pod koniec września"

" Do zbioru kukurydzy na ziarno przystępuje się wówczas, gdy ziarno jest twarde. Nie można jednak zbioru zbytnio opóźniać, gdy przymrozki uszkadzają ziarniaki."

"Jeżeli ziarno nie zdąży dojrzeć przed przymrozkami słuszniej jest kukurydzę skosić i zakisić niż czekać do dojrzałe ziarna."

Tak więc w kukurydze to tylko auto i to zaraz po tym jak chlop ja posieje.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół