akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

CZY TO DZIAŁĄ????

Wyszukiwarka Forumowa:

eye

Well-known member
Buchów
2
Jak myślicie czy ta czarna plama na spodzie jarznika przy gwincie to jest oznaka spalenia żarówki czy to jest normalne przy dłuższej pracy HPS'a?? proszę o odp!!

i moje zdjęcie bo też takom mam ale nie wiem czy działa bo nie mam narazie gdzie sprawdzic!!

INNE ZDJĘCIE !!!

EDIT:ta moja żarówka też ma z obu stron te przyciemnienia!!!!!!!!!!;]

MOIM ZDANIE TO BĘDZIE DZIAŁAŁO BO WYGLĄDA TAK JAK INNE, MA TO SOAMO CO INNE LAMPY NIE TYLKO W JEDNYM MIEJSCU--> POPATRZCIE NA ZDJĘCIA!!!

PROSZĘ O NASTĘPNE WYPOWIEDZI !!!! solarr i co teraz o tym myslisz ;]

G

Green

Guest
to jest fabryczna cecha niektorych lamp nie ma sie co przejmowac

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Green, fabrycznie z tego co się orientuje to zaciemnienie jest na całym dole, a nie tylko w jednym miejscu.

arturpcpocb, najlepiej odpal lampe i sam przekonaj się czy działa.

B

blancik

Guest
Może być czasami pęknięta, czego nieraz niestety niewidać, w miejscu gdzie się robi czarne powietrze może dochodzić i dlatego. Kumpel robi w energetyce i takie wlaśnie coś mi pokazywal.
Poszukaj sobie lepiej jakaś tanią, a nową, bo sodówki podobno mogą zrobić male bum!
Ja bym nie ryzykowal :thumright:

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
hm mi sie zdaje ze ta lampa moze byc spalona, a raczej peknieta, ale cena tez nie jest dobra

pozdro

G

Green

Guest
Ca2na3is, masz racje ja sie sugerowalem linkiem do allegro, baaa nawet nie zwrocilem uwagi na jego fote a tam rzeczywiscie jest zaciemnienie tylkow jednym punkcie wiec w tym wypadku moze to swiadczyc o uszkodzonej bance
pozdr.

S

SOLARR

Guest
Na pewno ta plamka nie świadczy o spaleniu lampy.To fabryczne metalizowanie.

B

blancik

Guest
solarr napisał:
Na pewno ta plamka nie świadczy o spaleniu lampy.To fabryczne metalizowanie.

fabryczne raczej powinny mieć coś takiego na obkolo równo, ja pisalem o powietrzu bo kumpel robi w energetyce i cos takiego widzialem, ale solarr Ty w tym masz mistrza, więc sam zaczynam watpić w to co napisalem.
Elooo

S

SOLARR

Guest
clear.gif

Do utrzymania próżni w całym czasie użytkowania lampy służy getter barowy rozpylany na szyjce bańki, a w nowszych konstrukcjach getter innego typu np. cyrkonowy w formie pastylki.

Pozdrawiam.

ps.link do kompendium o sodówkach - polecam

B

blancik

Guest
No tak, ale zobacz sobie jak wygląda plama na zarówce arturpcpocb, jest tylko w jednej części żarówki, a zobacz te pod spodem.

clear.gif

Kumpel robi w energetyce i widzialem u niego wlaśnie taka żarówke z takim opalonym w jednym miejscu, on ma w garazu sodówki na oświetlenie i tego troche ma, tym bardziej że z zakladu zawsze coś podbierze i powiedzial ze jest pęknięta i dlatego sie robi jak to na fotce arturpcpocb
Pozdro

S

SOLARR

Guest
Jak chcesz to możemy się załozyć czy lampa :idea: <arturpcpocb> bedzie działać.
Ja stawiam że bedzie ok ,a ty zaufasz swojemu kumplowi energetykowi. :idea:

ρ°ΣdŽ°

B

blancik

Guest
Nie mogę mu zaufać bo on tego może mieć na pęczki, więc ciężko powiedzieć bo jak wyrzuci to na drugi dzień ma dwie inne na to miejsce, tak więc wiem ze Ty się znasz na tym i napewno szanujesz tego typu rzeczy i napewno za byle co by sie na takim sprzecie pokazalo to pierwsze sprawdzisz a nie machniesz i powiesz ze zepsute.
Tak więc tym oto sposobem bardziej wierze Tobie, choć przyznam że jakiś tam cień szansy kumplowi pozostawiam.
Pozdro

eye

Well-known member
Buchów
2
ehhe i muszę wam powiedzieć że kupiłem cały sprzęt do tej lampy i okazało się że wszystko działa :D dzięki za pomoc POZDRO!! :thumright:'

solarr mial racje hehe jednak sie zna daje + za pomoc pozdro

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół