akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to jeszcze napuchnie?

Wyszukiwarka Forumowa:

Heze

Active member
Buchów
1
Siemka!
Posiadam 2xWR i 2xMeganuski które kwitną już ponad 1.5 miesiąca i szczerze to każdy z 4 krzaków wygląda inaczej ale nie o tym mowa.
Od dawna borykam się z problemem jasnych liści ale chyba sobie podaruje bo nawozy na weg nic nie pomagały...
mam wrażenie że słabo puchną i ile w ogóle.
Tu macie fotke przed podlaniem.

sory za jakość ale chodzi mi o wielkość topów - czy one jeszcze popuchną?
Pomagać im jeszcze nawozami czy już robić flusha i lać wodą 2 tygodnie?
Leje canne:
-terra flo
-pk 13/14
-jakiś booster zielony nie pamiętam nazwy ale w sklepie przelali mi go z dużej butli bo jak zobaczyłem cene canny to sie zdziwiłem... daje w proporcji 1ml/1 litr wody tak jak mi powiedzieli w sklepie
Ph wody wypływającej 6.2
Dać jej jeszcze raz nawozów czy flush?

Troszkę lepsze foty. Wszystkie topy wyglądają mniej więcej tak samo.

Ostatnia edycja:

dnx

the jungle is massive
Buchów
6
Odznaki
1
Slabo je cos karmiles bo one glodne wygladaja..
I na co je tak wygoliles? Tak to przed sama scinka mozna zrobic.
Roslinie potrzebne sa liscie bo to jej tzw elektrownia. Pozbawiając jej tyle lisci nie byla wstanie raz ze przez slabe proporcje suplementacji a dwa przez wyciecie jej lisci. za wiele juz tam sie nie zmieni.

grzes

Well-known member
Weteran
Buchów
3,984
Odznaki
3
Liscie same poodpadaly pewnie , juz nic nie spuchnie bo masz zle warunki . Jak widzimy ze rosliny zaczynaja marniec i nic co robimy nie przynosi efektu to poprostu przesadzamy rosliny do wiekszych donic i dosypujemy nowej ziemi , gwarantuje ze sie szybko sytuacja poprawi , w tym czasie probujemy znalezc przyczyne . Czemu nie dasz normalnie roslina oddychac tylko zasypujesz je jakims gruzem ? w jakim celu ? zeby chwasty nie rosly czy uprawiasz na pustyni i wody ci brakuje ?

Heze

Active member
Buchów
1

roślina przed podlaniem oklapnięta. na wegu było gęsto więc przerzedziłem a cała reszta już pousychała.
Flusz czy jeszcze papu?

---------- Post Zaktualizowany 17:32 ---------- Data pierwszego postu 17:28 ----------

Podsypałem karemzytem od spodu i na góre doniczek tak jak w wielu poradnikach jest napisane (to mój pierwszy grow) usunąć to?

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Oczywiście że flush, tu już nie ma co karmić.

Heze

Active member
Buchów
1
Dzięki za konkret!
Pod prysznic czy po prostu lać dużą ilością wody (melisa+miód) co pare dni?
a może i to i to?

AndrzejMiszcz

Well-known member
Buchów
0
Najlepiej moi zdaniem przelać ja już odstana woda ;) weź z 3-4 duże butelki niech sobie odstoi z 24h i lej ;) nie będzie problemów z ph itd
Pozdrawiam ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół