akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to pleśń? Dziwny nalot po 2mc curringu

Wyszukiwarka Forumowa:

kushit

Well-known member
Buchów
0
Witam. Ktoś wie czemu ta ku**a weszła na moje topy? Zauważyłem to pierwszy raz 2 miesiące temu na roślinie która dawno zola spalona wyszło to na ostatnim topie który został w słoiku. Teraz 2/3 moich odmian ma takie coś.
Oglądałem to pod lupa - nie wiem co to jest. Domyślam się że pleśń bo na jednym topie zauważyłem 2 cienkie niteczki lub malutki puszek. Jakim prawem ta ku**a w***ala mi się praktycznie w tym samym czasie do topow które leżały 2 miesiące?
Dodawalem cytryny do każdego słoika ale po 3 dniach zauważylem że w dwóch sloikach splesniala malutko dlatego potem wyjąłem z każdego słoika cytryne nie ważne czy była z pleśnia czy nie.

Potwm zostawiłem codziennie na chwilę otwarte żeby podeschlo. Jak bardzo niezdrowe będzie palenie takich topow? Czy te odratowane można schować w oddzielnym sloiku? Nalot czasem mniejszy lub większy był na ponad połowie topow w każdym słoiku czasem tylko na jednej części topka czasem na większości.

Jakieś rady?

---------- Post Zaktualizowany 12:29 ---------- Data pierwszego postu 12:23 ----------

27.jpg

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,656
Odznaki
5
Pleśń. Do słoika się daje suche topy takie że łodygi strzelają przy łamaniu, wtedy się nie ma prawa pleśń w***ać. Po drugie cytrynę stosuje się tylko gdy się zioło przesuszy tak że kruszy się w pył i daje się ją na max 24h żeby lekko nawilżyć topy a nie kisi z paleniem w słoju nie wiadomo ile.
Ja bym tego nie zjarał ni chu*a.

kushit

Well-known member
Buchów
0
cytryna była 3 dni w tym czasie otwieralem tez sloje
czemu to dopiero po 2 miesiacach wyszlo? prawie codziennie otwieralem sloiki
wszystko do wypie****enia?

Żul

Rzeczny
Buchów
23,255
Tak, przez te trzy dni zdążyłeś zawilgocić i zaszczepić pożywkę (w tym wypadku konope) jakimś gatunkiem grzyba. Gratuluję.
Zróbz tego hasz albo wypie**** do pieca.
W przyszłości polecam myśleć. To, że wpie****isz do skuna cytrynę nie zrobi z niego lemon skunka.

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,623
Odznaki
1
Mozesz jarac, ale spory plesni moga byc trujace, po niektorych mozna sie przekrecic, ale moze bedziesz mial farta i nic ci nie bedzie :)

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,768
Odznaki
1
water curing zrób i będzie ok

L

Lord of Bhang

Guest
wypie**** Toto a nie pal plesni ziolo zecz nabyta elo 5!

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół