• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to pleśń?

Wyszukiwarka Forumowa:

Mari(c)huana

Well-known member
Buchów
0
siemanko. dzisiaj jak byłem dać papu moim automatycznym podopiecznym, to przy okazji odszczknąłem sobie 2 już w miarę dojrzałe topki. jednak gdy zacząłem je trymować to zobaczłem w 2 miejscach coś co mogło wyglądać jak pleśń. chociaż jak to zobaczyłem to na pierwszy rzut oka wydawało mi się że to jakieś małe pajęczynki, bo chwilę potem wyskoczyły jakieś 2 małe, wijące się jak skurczykot robaczki długie na 2 cm. jak pobabrałem w tym nożyczkami to było to takie w miarę elastyczne i się lepiło troszkę. niestety zdjęcia nie zrobiłem, mój błąd ale zanim się zorientowałem że to może być pleśń to wszystkie odpadki wylądowały już za oknem :) jeśli to będzie pleśń to czy rozrośnie się ona jeszcze bardziej jak przez tydzień ma być u mnie bezchmurnie? tak to bym przeczekał te upały i poszła by kosa :) pzdr

E

Eszterebeszte

Guest
To raczej jakieś kokony skoro wylazły z tego jakieś robale:)

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
zapodaj zdjęcie to wszystko będzie jasne , łatwiej coś wywnioskować z dobrego zdjęcia , niekoniecznie to musiała by być pleśń ale wnioskując jednak to chyba masz pleśń na topkach

Mari(c)huana

Well-known member
Buchów
0
powiem tak. to coś co znalazłem było bardzo gęste, w sumie rok temu tez takie cuda znajdywałem na krzaku i nawet nie myslalem o plesni :smokee: ale nie jest to "narośl" jak grzb rosnącyh na mleku gdy stoi tydzień na talerzu na biurku (akademik) tylko przyczepione to było do kilku części kwiatka, że nawet nie musiałem nic urywać oprócz tego białego czegoś. ale jak na dniach będę na spocie to cyknę jakieś konkretne foto :)

---------- Aktualizacja posta 22-08-2012 14:18 ---------- Czas poprzedniego posta 20-08-2012 19:32 ----------

a mam pytanko. jak się ma pryskanie plantów do późniejszego spożywania ich? :sunny: ile przed spożyciem nie powinno się ich pryskać? powiedzmy np po teldorze

Blizna

Well-known member
Buchów
0
To nie jest pleśń. Wczoraj byłem u swoich i na jednym Passionie cały szczyt był taki jakiś strasznie zwinięty w kulkę. Jak odkleiłem liście od siebie to tez ujrzałem coś co przypomina kokon i wypadł z niego taki sam robaczek jak opisujesz. Nie ma się co martwić. Robaczek gdzieś musiał się zagnieździć a przecież nie wie, że akurat trafił na konopie jakiegoś typa :jaraczz:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół