akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy to wirus mozaiki tytoniu?

Wyszukiwarka Forumowa:

pillowman

Well-known member
Buchów
41
Siema, od jakiegos tygodnia u 2 z 9 w boxie roslinek zaczely wyrastac podeformowane liscie i pojawily sie plamy na lisciach, podejrzewam, ze moze to byc wirus mozaiki tytoniu, myslalem tez o niedoborze wapnia wiec 3 dni temu dostaly 0,5ml calmagu od biobizz.
Uprawa w ziemii lightmix z dodatkowa domieszka dolomitu, i cala seria nawozow z biobizz.
Obecnie 17 dzien, warunki 24-25*C, 60-70% wilgotnosci, ostatnie podlanie to pelne dawki rootjuice z bioheaven i activera, podlewane co 3dni po 250-300ml. Box 90x90, lampa led 300W.

Tak wyglada Gorilla Glue:
gorilla-glue.jpg

gorilla-glue2.jpg

Girl Scout Cookies, na zdjeciach moze nie widac ale jest w gorszym stanie od gorilli i od niej sie chyba zaczelo.
girl-scout-cookies-3.jpg

girl-scout-cookies-2.jpg

I na niektorych lisciach zdrowych rosliny tez zauwazlem plamy, ale nie sa podeformowane.
grp.jpg

sshb.jpg

box.jpg

Girl Scout Cookies po lewej na gorze, jak widac odstaje wzrostem od innych.

I teraz czy to mozliwe ze jest to wirus mozaiki tytoniu? Boxa przed uprawa umylem, odkazilem, fajek nie pale a do boxa zagladam tylko ja, wiec pytanie jak?

sqra4

New member
Buchów
2
Jak wysoko od lampy? Lampa na pełnej mocy?
Wygląda jakby zbyt silne swiatlo wypalało chlorofil

zjarany emeryt

Emeryt
Weteran
Buchów
12,022
Odznaki
9
Wirus mozaiki.
Wirus jest w stanie uciec ze strzeżonego laboratorium, twoja zabezpieczenia boxa nie są dla niego żadną przeszkodą. ;P
Bo jeśli to nie wirus mozaiki to mogą być roztocza.

Ostatnia edycja:

Śmieszek420

World Wide Weed
Obsługa forum
Moderator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
9,289
Odznaki
5
Wirusy i wiroidy przenoszą się także przez nasiona. Zarówno na ich powierzchni jak i wewnątrz.

WeedBaron

Emeryt
Buchów
529
Wirus mozaiki.
Wirus jest w stanie uciec ze strzeżonego laboratorium, twoja zabezpieczenia boxa nie są dla niego żadną przeszkodą. ;P
Bo jeśli to nie wirus mozaiki to mogą być roztocza.
I są to roztocza 100%, miałem to samo niedawno. Vertigo 018 EC załatwił sprawe za pierwszym razem, nie było powrotu.

Świeżak66

Well-known member
Buchów
7
I są to roztocza 100%, miałem to samo niedawno. Vertigo 018 EC załatwił sprawe za pierwszym razem, nie było powrotu.

A co myślisz u mnie? Mozaika czy roztocza?

pozitiv

Well-known member
Buchów
1,325
a nie masz nic pod liściami co ci je tnie ?

mi to wyglada na jakas mutacje

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół