Czy uwazacie ze bedzie wojna?

Wyszukiwarka Forumowa:
B

bonger

Guest
No to żeś pojechał. Dolar w tej chwili jest pustym banknotem bez pokrycia. Bronienie go może się skończyć wojną.

A

Azael

Guest
Nie "walcz bo ojczyzna" tylko walcz bo zgwałcą twoją siostrę, żonę i matkę na twoich oczach a tobie karzą przynieść wódki i klaskać

Tak walczyć to bym się nie zawahał. Ale nie mam broni więc jedyną sensowną opcją jest jak najszybsze opuszczenie terenu wojny.
Do wojska jak pójdziesz to i tak zgwałcą. Jedyna różnica że ty będziesz martwy.

HardStuFF

Active member
Buchów
0
Jedna trzecia nawet nie czekala ma wojne zeby z tego kraju spieprzyc. Za co niby mialbym walczyc? zeby k***y z wiejskiej mogly dalej krasc? Rozwarzylbym obron kraju tylko gdy rzadzace scierwo zostanie przywiazane do naszych pancerzy.

trzyxszesc

Well-known member
Buchów
0
Ciekawe jakby wygladala taka wojna? Korzystajac z chaosu, nieladu i poczucia zagrozenia ludzie mogliby zaczac okradac, zabijac, gwalcic siebie nawzajem. Umysl nie bedzie wtedy funkcjonowac tak jak teraz, automatycznie zmienia sie priorytety myslenia i dzialania. Umysl dziala tak, zeby zapewnic czlowiekowi bezpieczenstwo, ale to pojecie bardzo wzgledne bo dla jednego bezpieczenstwo bedzie bunkrem 300m pod ziemia, a drugi powybija sasiadow i bedzie sie fortyfikowac, ale zawsze chodzi o bezpieczenstwo.

Nie wiem jak to jest z historia, nie wiem jaka jest sytuacja teraz. Tyle co uslysze na tvp przez przypadek,ale nie biore zadnej informacji NIGDY za pewnik. Poprostu zapamietuje informacje, tak zeby w razie wszelkich ewentualnosci moc skleic jakies sensowne wnioski.

A wnioski wysnulem takie, ze chu*a mozemy zrobic. Swiatem steruje kilka/kilkanascie/kilkaset wplywowych ludzi, ktorzy steruja nim od wiekow. Gdy te osoby zdecyduja, ze ma byc wojna to poprostu bedzie, do mediow pojdzie informacja np. ze amerykance napadli na ruskow i sie zacznie, wyrobia sie opinie, pozniej plotki jak to bylo, a utrwali sie ta wersja w ktora wierzy wiekszosc.

Jak dla mnie wojna w dzisiejszych czasach nie ma sensu. Kiedys fajnie by bylo pobiegac z szabelka i nawet zginac na wojnie w imie ojczyzny, chociaz teraz tak mowie, a wiem, ze nie wiem nic. A teraz? Po co te wszystkie zbrojenia armi, sil powietrznych i morskich? Wystarczy zaj***ć atomowke tu i tam, i juz wladze zdobedzie ten ktory chcial.

Boje sie, boje sie, ze obudzie sie kiedys a swiat bedzie w stanie wojennym. Cenie sobie zycie, ktore przychodzi na ten pie****ony swiat takie niewinne i piekne, ktore mozna tak latwo zniszczyc. Setki mrowek zabijesz w sekundzie swoim butem. My jestesmy takimi wlasnie mrowkami.

Jakby sie tak zastanowic powaznie, swiat poszedl z bardzo zla strone rozwoju. Codziennie zabijamy miliony istnien pstryknieciem palca. Kiedys zeby zjesc piers z kurczaka nie szedles do biedronki. Rozwoj technologiczny, populacja to wymknelo sie spod kontroli. W sumie nikt tego nie kontrolowal, samo poszlo.

Mozemy byc dumni, jestesmy jedynym pokoleniem na ziemi po ktorym zostanie kupa smieci, gowna i promieniowania. Dowod? Wykopaliska. Nie zdarzylo sie chyba jeszcze zeby archelodzy wykopali kupe smieci i gowna z XVII wieku.

Ciekawe co na celu mialaby dzialania wojenne? Obstawiam, ze zmniejszenie liczby ludzi, a tym samym lepsza kontrola nad nimi. Brzmi moze troche sekciarsko, ale to moje subiektywne zdanie i nikt nie musi sie z nim zgadzac, bo wszystko to tylko i wylacznie moje wlasne przemyslenia.

Co by sie nie dzialo na swiecie, to zawsze bede dumny z bycia Polakiem i zawsze nim bede, w wojnie czy nie wojnie, zagranica, czy w grobie.

1

123_

Guest
dowódca sił Pl oszacował że Warszawa może zostać zajęta przez Rosję w dwa tygodnie cała , przejęta i wszystko. Rosja walczy z usa o Ukrainę bo tam są złoża czegoś co jest potrzebne do czegoś czego ludzkość jeszcze nie wie, bo nie jesteśmy na tej planecie sami!, atomówka nie spadnie na Pl ani Ukrainę bo skazili by te złoża, będą nas próbować przejąć chciałbym napisać ale już nas przejeli. chyba czuć... mieliśmy przodków tak? milony lat temu , jesteśmy stworzeni żeby tamta cywilizacja przetrwała a człowiek ma dusze i dlatego ma opcje przeżycia . wojna będzie taka że przetrwa 1/3 ludzkości ,nie znasz dnia ani godziny. podobno zostało kilkanaście lat ;/ tylko . przecież broni niema nawet dla wojska co dopiero dla cywili . walczyć za ojczyznę chętnie . ale czym ? kim? przed somalijskimi piratami? spoko ale przed technologią ? usa ,usa potrzebuje złóż na uKrainie i w polsce .nie dali nam wiz , srają na nas. dlaczego wybito indian? ...całe gówno na świecie to sa tematy zastępcze. warto być dobrym i ewentualnie liczyć na kolejne życie? a drugi mówi stworzyciela nie ma , jest jedno życie kradnij zabijaj, zbieraj majątek. .. mówisz że brzmi to trochę sekciarsko. i tak ma brzmieć. jeśli nie uszanujemy ziemi zatrujemy złoża co juz sie dzieje to normalne że ktoś na to nie pozwoli. jak chodzi o gwalty , kradzieże ,napady, mordowanie. i bronienie rodziny przed tym jest bardzo honorowe , naturalne. co może zwykły kowalski gówno może. nie widać ? ciężki nas czeka czas ,ale myślimy pozytywnie,

Wkrzaki

Well-known member
Buchów
0
Krym™;1358807 napisał:
Tylko na to czekam :)

A tak na boku to jak widze jakieś tam sondy w TV to wiekszosc by walczyła , tylko cioty by z***ały jak Palikot , Balcerowicz złodziej 3 rzeczpospolitej świnia obłudna , i sporo szarych obywateli , cioty cioty i jeszcze raz cioty , jak można nie bronić własnego kraju , jaki by on nie był to ojczyzna , nie dla prezydenta nie dla rządu lecz dla ojczyzny i sprawy bił bym się do ostatniej kropli krwi , tak mi dopomóż bóg ....

A ja za ten kraj nic bym nie oddał a tym bardziej własnego życia! Powiedz niby za co? za złodziejii z wiejskiej,za biede którą nam dają? pie***le nie będe ginoł za ten ***any kraj ku**a.

[/COLOR]
Nie "walcz bo ojczyzna" tylko walcz bo zgwałcą twoją siostrę, żonę i matkę na twoich oczach a tobie karzą przynieść wódki i klaskać[/QUOTE]

I za to moge walczyć! za obrone rodziny i bliskich a taki kraj mam poprostu w dupie bo nigdy nic od niego nie dostałem oprócz problemów i biedy. Amen!

Śmieszek420

World Wide Weed
Weteran
Buchów
7,363
Odznaki
2
A ja za ten kraj nic bym nie oddał a tym bardziej własnego życia! Powiedz niby za co? za złodziejii z wiejskiej,za biede którą nam dają? pie***le nie będe ginoł za ten ***any kraj ku**a.

[/COLOR]
Nie "walcz bo ojczyzna" tylko walcz bo zgwałcą twoją siostrę, żonę i matkę na twoich oczach a tobie karzą przynieść wódki i klaskać

Rozróżniaj państwo od kraju. Bo osobiście na to państwo pluję, ale kraj kocham i za kraj bym bez zastanowienia walczył...

Wkrzaki

Well-known member
Buchów
0
Rozróżniaj państwo od kraju. Bo osobiście na to państwo pluję, ale kraj kocham i za kraj bym bez zastanowienia walczył...

Zawsze byliśmy waleczni tego nam nie mozna zaprzeczyć i po wypowiedziach to widać za co Brawo!! Ale pomyśl sam troche, bedziesz walczył za kretynów co machają szabelką na prawo i lewo bo ktoś im dał gwarancje sojuszu? Zawsze nas ruchali przez co jesteśmy mniej rozwiniętym państwem Europy od np Niemiec Francji. Zaraz usłysze czasy sie zmieniają ale Jeśli bedzie wojna każdy bedzie myślał o swoich interesach a nie o obronie obcego terytorium. Myślcie i róbcie co chcecie ja wole zginąc przez własną głupote np iść potknąć sie o kamień i rozwalić sobie łeb niż za k***y z Rządu.

Dodam tylko że w trakcie drugiej wojny należeliśmy do ligi narodów cos w podobie do (NATO) mieliśmy podpisany pakt z Francją i Wlk.Brytania i w czym nam pomogli? Zostawili nas samych sobie bo mieli swoje wojny i swoje problemy i tak będzie tym razem, więc to chyba nie może sie nazywać sojusz?. Zobacz w ilu państwach są pomniki upamiętniające naszych bohaterów którzy pomagali walczyć obcym krają o ich suwerenność a u nas znajdź choć jeden. Wk***ia mnie to że sie pchamy tam gdzie nie potrzeba a jak nam trzeba pomóc zawsze dostajemy od nich kopa w du*e. Mam bronić kraju Ok tylko niech to mój kraj zaczyna wojne a nie jakieś państwa członkowskie bo za nich tym bardziej nie mam zamiaru ginąć! Nie myśle pesymistycznie ale jeśli Niemcy i Rosja znów podpiszą a może już podpisali pakt? Tak jak w trakcie 2 wojny św.(Pakt Ribbentrop-Mołotow) to jesteśmy z góry na przegranej pozycji bo żadne państwo nie wyśle wojska miedzy Młot a kowadło żeby nam pomóc.

Ostatnia edycja:

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
No to żeś pojechał. Dolar w tej chwili jest pustym banknotem bez pokrycia. Bronienie go może się skończyć wojną.

A co jest alternatywą? Rubel lecacy na łep na szyję- waluta ogromnego państwa o gospodarce mniejszej od Włoskiej?
Czy juan waluta państwa którego gospodarka jest totalnie przegrzana, napompowana złymi kredytami wykładanymi na futurystyczna miasta- widma w których nie ma kto mieszkać. Pęknięcie tej bańki mydlanej będzie znacznie większe niż to z 2007, bo nałożą się na to napięcia polityczne, społeczne, etniczne... To jak w dowcipie z francuskiego filmu "Nienawiść" spada gość z wieżowca i dla otuchy powtarza sobie: jak narazie jest nieźle, jak narazie jest nieźle, jak narazie...

B

bonger

Guest
Nie wiem w jakiej rzeczywistości żyjesz, ale wesołe filmy oglądasz hehe. Każda z wymienionych przez Ciebie walut ma większe pokrycie w złocie od dolara. Kredyty? Stany Zjednoczone są 16 razy bardziej zadłużone od Grecj, biorąc pod uwagę wysokość zadłużenia do wielkości budżetu i ,więc bardziej bałbym się krachu w USA.
Sorry za offtop, ale poczułem się wywołany do tablicy.
@brat Marian nie chwytaj się tematów o których masz blade pojęcie, i nie przywołuj mnie więcej w tym temacie, bo szkoda mojego czasu. Ani Ciebie niczego nie nauczę, ani sam się niczego tu nie nauczysz. Poszukaj wartościowych informacji gdzieś indziej, niż w pedałenie. Mniej propagandy, więcej wiedzy.

brat Marian

Well-known member
Weteran
Buchów
64
Jak sądze wartościowa wiedza pochodzi ze sputnik.ru i russia today
Czy z Komsomolskiej prawdy? :D

Wkrzaki

Well-known member
Buchów
0
NATO istnieje od 1949 a Polska nalezy do tej organizacji dopiero od 1999.

Ehh... to NATO wszedzie teraz o tym słysze i mi sie już ***ie:/ masz racje mój błąd.
Polska należała do ligi narodów podobne do dzisiejszego NATO mieliśmy podpisany pakt z Francją i Wlk Brytanią i co pomogli nam? Nie wierze w żadne ich słowa bo co do czego zostaniemy jak zwykle sami.

Tak jak ktoś już tu wspomniał nasza armia ma braki w uzbrojeniu to co zrobią? Powiedzą bierzcie widły i zapie****ajcie na nich jak to było przy powstaniach? Niech najpierw uzbroją obywateli jak będzie wojna później można myśleć o odparciu ataku. Już sie nie wypowiadam, co kto zrobi to wyłącznie jego sprawa osobista, ja mieszkam przy granicy z Niemcami więc jesli oni do nas nie wpadną ruski wpływ na te tereny bedzie bardzo mały.

Ostatnia edycja:

ENGINE

Well-known member
Buchów
0
niema o co walczyć , za ***anych ukrainców ? którzy na zawołanie rosji by nas powyzynali,tak jak kiedyś ?
sram na państwo ,jedyne o co bym mógł walczyć to o rodzine ;) o nic więcej bo zwyczajnie nie ma o co. znajomy jest w Grom-ach jest ich około 200 w panstwie i mówił mi ze w razie wojny to 80% wojska polskiego spie****i z kraju. Rosjanie sie śmieją że polskie wojsko jest tylko do 16;45 jak kończą sie im zmiany. u mnie w mieście są jednostki wojskowe i ochroniarze którzy zzamiast pilnować sprzętu to siedzą w samochodach i pizze wpie****ają . widziałem na własne oczy, albo jakis 50 letni dziadek który pilnuje sprzętu ? myslicie ze obroniłby sie przed kilokoma ruskimi ? bo mi sie wydaje ze spie****il by bez zastanowienia

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół