akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

czy wentylatorki mocno hałasują?

Wyszukiwarka Forumowa:
R

rasta

Guest
Ca2na3is napisał:
wszystkie FAN'y na 5V bo inaczej już czoś brzęczy, buczy i wyje.
w domu jest o wiele latwiej bo zawsze można zwalić winę na np.kompa. ja w ogóle nie wylączam go, chodzi 24/0.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
rasta napisał:
w domu jest o wiele latwiej bo zawsze można zwalić winę na np.kompa. ja w ogóle nie wylączam go, chodzi 24/0.
Ja po pierwsze wyłączam po drugie nie ma chu*a, żeby ktoś łyknął ten szajs. Kompa mam w przeciwnym narożniku pokoju i komp jest cichutki, a każdy podchodzący do akwarium odrazu by się domyślił, że dźwięk dochodzi z szafki.

kombajn

Well-known member
Buchów
0
przeciez jest mozliwosc wyciszenia, gdzies tutaj czy na hypku ktos pisal zeby wylozyc tymi papierowymi pojemniczkami na jajka srodek boxa to podobniez wycisza.
Jesli juz to martw sie o przeswit swiatla bo musi dochodzic swierze powietrze dla dobrego rosniecia roslinek:). W twoim przypadku musialbys 2 scianki zrobic na moje oko lub cos z pianką kombinowac ale to juz raczej odpada, to z mojego puntu widzenia. :)

peace

P

pako997

Guest
Wrazie czego można zmniejszyć napięcie zasilania. Taki zwykły wentylator 80x80x25 chodzący na 5V jest prawie wogóle nie słyszalny.

rastuszek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Sluchaj Arkan, te wentylatorki Artic sa naprawde takie ciche? Do mojego drugiego boxa (0,3 metra kwadratowego i hps 150 watt), ktory bedzie stal w moim pokoju kupilem jakies zwykle komputerowe za 7 zl i okazalo sie ze wydaja strasznie duzo dzwieku :-/ Jedynie przy napieciu 3 Volt sa na tyle ciche zeby nie przeszkadzaly,ale wtedy maja za wolne obroty i w boxie jest za wysoka temperatura :-/ Moze mam jeszcze za slabo uszczelnionego... Zrobie jego zdjecia i zamieszcze w dziale Growboxy. Od razu wtedy sie spytam o moje roslinki bo dziwnie sie zachowuja...

R

rasta

Guest
skorupa napisał:
Zrobie jego zdjecia i zamieszcze w dziale Growboxy. Od razu wtedy sie spytam o moje roslinki bo dziwnie sie zachowuja...
dzial warsztat nie jest od porad wsprawie roślinek.

[ Dodano: 2006-10-31, 16:08 ]
skorupa napisał:
te wentylatorki Artic sa naprawde takie ciche?
w stosunku do wydajności są ciche ale na pewno nie cichsza od komputerowych.

rastuszek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Oja, a czy ja powiedzialem ze akurat pytania w sprawie roslinek zamieszcze akurat rowniez tam :tongue: Mialem na mysli ze jednoczesnie zrobie zdjecia roslinek razem z boxem ;)

"w stosunku do wydajności są ciche ale na pewno nie cichsza od komputerowych."

Wentylatory Artic wlasnie sa komputerowe, o ile dobrze przeczytalem... Chce sie dowiedziec czy 3 takie wentylatorki pracuja przy napieciu 4,5 Volt na tyle cicho zebym mogl zasnac a przy utrzymywaly optymalna temperature w moim malym boxie. Z tego co przeczytalem wynika ze sa jedne z najcichszych komputerowych wentylatorkow.

R

rasta

Guest
skorupa napisał:
Oja, a czy ja powiedzialem ze akurat pytania w sprawie roslinek zamieszcze akurat rowniez tam
na to wygląda
skorupa napisał:
Od razu wtedy sie spytam o moje roslinki bo dziwnie sie zachowuja...

skorupa napisał:
Wentylatory Artic wlasnie sa komputerowe,
zmienia to postać rzeczy.
skorupa napisał:
Chce sie dowiedziec czy 3 takie wentylatorki pracuja przy napieciu 4,5 Volt na tyle cicho zebym mogl zasnac a przy utrzymywaly optymalna temperature w moim malym boxie.
czy zaśniesz to trudno powiedzieć. ja np. zasnę i przy muzie na full. wentylatorki to pikuś. wszystko zalezy od tego jak kto reaguje podczas zasypiania na halas.

rastuszek

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Hehe :D No widze ze nic sie nie dowiem na temat glosnosci pracy tych wentylatorow... :scratch:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół