akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czy wszystko dobrze zaprojektowałem?

Wyszukiwarka Forumowa:

Syliez449

Member
Buchów
0
Witam chciałbym przedstawić projekt mojego boxa i liczę na poprawki, podpowiedzi itp. Boxa umieszczam troche w szafie, trochę za szafą. pół na pół. Wymiary (Długość 75cm, Szerokość 54cm, wysokość 54cm.). Zdecydowałem się na lampy cfl ponieważ na hps mam za niskiego boxa. Dwie lampy cfl 85W 100l/W czyli 8500 lumenów z jednej, co daje 17000 na całego boxa, a według kalkulator optymalnie to 20000. Lampy są na cały cykl (kwitnienie i wzrost). Według haszyszopedi, przy 85W x2 co daje 170W potrzeba ok. 100-150 CFM (przepływ powietrza) jeśli chodzi o wentylacje, wybrałem więc wiatraczek 69 CFM. tutaj rodzi się pytanie, wlotowy i wylotowy liczy się łącznie CFM? Czyli jak kupie takie dwa wiatraczki po 69 CFM i zamontuje jeden jako wlotowy a drugi jako wylowoty to mam liczyć, że przepływ jest tylko 69 czy 69x2 czyli 138. Boxa będę budować z płyty gipsowej. Nie wiem jak zrobić sobie dostęp do nich, żebym mógł podlać itp.

Doctor Susz

Duży out to jest to :)
Weteran
Buchów
1
Wymiany będzie 69,tylko jak dorzucisz filtr na wylocie to ci spadnie.

Syliez449

Member
Buchów
0
Mogę w jakiś sposób sprawdzić ile spadnie? Czyli jak rozumiem będzie w sumie 138?

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół