Chciałem się poprawić z wymiarami boxa bo złe podałem 49,5 szer. wys 59,8cm głębokość 38cm. Jedna 30 ma 1940lm a mam 2x30w i 1x11w czyli ona ma ok. 600lm barwa tych 30 jest 2700k a tej 11 barwa to 2400k. Mógłby mi ktoś to obliczyć bo nie wiem jak to zrobic. <lol> Mogę dokupić jeszcze dodatkową żarówkę 23w w niedługim czasie :spalony:
ku**a ***any net tyle napisałem i się rozłączył i od nowa... ;//
to mój pierwszy indoor i on jest w oborze gdzie w środku jest kilka stopni więcej temp niż nazwenatrz boxa chcem ocieplić styropianem chyba 5 i kocem jakimś dac 1 wentylator 12v i zamiast wydmuchujacego dac zwykłe dziurki żeby powietrze samo uciekało i chciałbym dać oswietlenie w noc nie w dzień żeby w nocy temp się utrzymywała a w dzień normalna była jaka jest na dworze i wiatraki maja chodzić non stop czy mają się wyłączać razem z lampami?? i od razu powiem że boxs jest robiony z desek od szaf czyli są z wiór i średnica z 3cm. I jaka powinna być temp. optymalna kiedy nie mam zasilania prądu w boxsie?? wiem że nie na temat nie chciałem robic nowego tematu. Co wy na to powiecie jestem ciekaw opinii czy to da radę wszystko...
---------- Aktualizacja posta 28-08-2012 18:21 ---------- Czas poprzedniego posta 27-08-2012 18:25 ----------
pomoże ktoś??
l: