nasiona marihuany

Czy ziemią może być kompost?

Wyszukiwarka Forumowa:

Blehhh

Well-known member
Buchów
0
Witam,

Mam 12 piknych marihuanek (passion#1 od pana salvi) no i czas je przesadzić z kubeczka. A ze niestać mnie chwilwo na kupną ziemie, przypomniałem sobie ze u mnie na wsi gdzie bede je sadzil (jestem z miasta zeby nie bylo :) mam taki kompost. Ląduje na nim wszystko; obierki od ziemniakow, skorki od bananow, skorupki od jajek itp Ogolnie wszystko co jest organiczne. No i teraz jest taka sprawa ze tam gdzie sadze jest glina. No i co z tym fantem zrobić ? Czy zielsko wyrosnie na takim komposcie po dodaniu kilku kubkow dolomitu? Czy może wymieszać z tą gliną czy coś? Mam niedaleko rzeke jagdby tak wziosc troche ziemi z nad rzeki, wymiesZać z kompostem, dolomitem i ta gliną czy na takiej mieszance udało by się uzyskać optium i stworzyć dla pana krzaka raj :) ?

pozdro i dzieki za odpowiedz

MoNtAnA

Well-known member
Weteran
Buchów
0
najlepiej weź mułu z rzeki , ziemi z okolic i wymieszaj to z kompostem. Kompost jest rewelacyjny :)

Blehhh

Well-known member
Buchów
0
A w jakich proporcjach? Bo sobie jeszcze przypomnialem ze obok mojego spotu jest taki row odwadniajacy a na nim jeziorko. Poniewaz one duzo sie zmniejszylo zaczyna sie takim bagiennym terenem. Może ta ziemia była by dobra? A dolomitu nie sypnać ?

hbsh

Well-known member
Weteran
Buchów
2
kompost jest kwasny i sie nie nadaje. Mozna ewentualni go z czyms wymieszac w niewielkich proporcjach bo ma duzo substancji odzywczych. Mozna tez odkwasic dolomitem.

B

blancik

Guest
poszukaj może gdzieś w jakimś ogródku czarnej ziemi i wtedy dodaj tego kompostu, bo w raczej samym komposcie nieda rady, niech sie moze wypowie ktos bardziej doswiadczony w tych sprawach
pozdro dla wszystkich

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół