W Stanach mam Toyotę Sienna 3.5 V6 Limited 296KM 2019r. i cholernie to auto każdemu polecam kto dużo jeździ autem, bądź z rodziną. Za***iście przestrzenny i wygodny samochód, w cholerę rozwiązań ułatwiających np. montaż fotelika itp. Bajery jak np. fabryczna lodówka w bagażniku, system multimedialny również dla trzeciego rzędu foteli. Deska zrobiona tak, żeby wszystko co najważniejsze kierowca miał pod ręką i ma ta decha jakiś taki powiedzmy normalny design i obsługę, a nie pie****ny tablet na środku deski odpowiadający za wszystko. Pomimo 3.5 V6 i 300KM nie jest to szybkie auto za to zawsze ma zapas mocy i jazda takim karawanem po drogach górskich jest bardzo przyjemna.
Drugie tamtejsze autko to Dodge Avenger 2.4 173KM 2014r. mniejsze ale bardzo wygodne auto. Słabo skręca jak na Dodge przystało ale idzie się przyzwyczaić i można zauważyć, że po za słabym skrętem układ kierowniczy jest bardzo specyficzny w dobrym tego słowa znaczeniu. Fajna fura i nie wiem czy w PL sobie takiej nie zorganizuje. Jedyny minus to, że raz przypie****ić spalaniem 25l w mieście przy spokojnej jeździe, a raz 8l jak się****go przypiłuje, nie rozgryzłem jeszcze tej fury.
W PL póki co Audi w kombi, mniejsza o to jakie dla bezpieczeństwa w miarę świeże bo 2017r. ale nie odpowiada mi to auto po pewnym czasie już. Jakieś takie za skomplikowane, żeby głupią navi ustawić to trzeba się pogłowić bo inaczej z warszawy przez zakopanem do łodzi jedziesz, zawieszenie też dziwne. W trybie sport za miękkie, w trybie komfort za twardę, w trybie automatycznym działa też jakoś****przeciwnie niż powinno. Dobre auto na autostradę i nic po za tym.