akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Czynniki i metody polepszania jakości ziela!

Wyszukiwarka Forumowa:
S

sdfsdf

Guest
źródło: http://marihuana.prv.pl

TEN FRAGMENT POJAWIL SIE TUTAJ BO PADLO WIELKOKROTNIE PYTANIE O TO!

Ten fragment zapewne zainteresuje wiele osób. Nie spodziewajcie się, że z karmy dla kanarków można zrobić Skuna to z praktycznego punktu widzenia jest nie możliwe (karma dla kanarków zawiera konopie włóknistą nie indyjską).

Czynników wpływających na jakość jest wiele, ale ograniczę się do kilku reszta to wynik wieloletniej praktyki wielu prób i błędów, musicie sami do nich dojść.

Czynniki i metody polepszania jakości:

*

nawożenie ziemi zarówno saletrami jak i nawozami organicznymi.
*

natężenie naświetlenia, barwa światła oraz fotoperoid.
*

ciągłe obcinanie dużych liści - regularnie.
*

wbicie zapałki, lub innego koniecznie drewnianego patyczka ok. 20 cm nad ziemią, oczywiście w łodygę na 2-3 tygodnie przed planowanymi zbiorami. Patyczek musi być wbity prostopadle do łodygi na połowę jej grubości tak by był obecny w łyku łodygi. Zmusimy roślinę do szybkiego produkowania anty ciał czyli THC (NIE polecam amatorom)
*

podlewać rośliny roztworem z zwierzęcych odchodów, szczególnie kozich lub krowich. Przepis na roztwór: na 10 litrów wody 1 kg odchodów. Podlewać co 3 tygodnie (uwaga częste podlewanie zakwasza glebę !).
*

metoda Jamajskich hodowców : obrywamy wszystkie gałązki na łodydze do wysokości ok. 0,5 m. (jeżeli roślina nam na to pozwala tj. jest dość wysoka), poprawi to moc wyższych partii topów.
*

specjalne hormony wzrostu dla roślin (niestety są one drogie i ciężko dostępne, ale dla wytrwałych podam ich nazwę; GIBELYRYNA oraz AUXYNA - tylko o nich czytałem).
*

zastosowanie regulatora wzrostu w preparacie "GIBRESCOL 10MG" dostępnego w Polsce w sklepie firmy Hortico (www.hortico.pl) Cena 30zł. Produkt nazywa się Gibrescol 10MG, są dwa rodzaje do pomidorów i do kwiatów; wybór jest oczywisty :). Preparat znakomicie nadaje się do używania w okresie późnego kwitnienia, gdyż po jego zastosowaniu topy pęcznieją i aż ociekają żywicą. Zbyt wczesne zastosowanie spowoduje szybkie zakwitnięcie i przekwitnięcie rośliny w ciągu tygodnia pręciki zrobią się brązowe. Sprawdzony środek !!!
*

zastosowanie KOLCHICYNY, niestety tak jak hormony wzrostu jest trudno osiągalna w Polsce (proponuję wycieczkę do Holandii). Należy zrobić 0,1% roztwór kolchicyny w wodzie destylowanej i podlać nim ziemię przed wysiewem nasion - spowoduje to że wyrosną tylko nasiona najsilniejsze i będą poliploidalne. Efekt tej kuracji jest oszałamiający. Uwaga kolchicyna w większych dawkach jest silną trucizną i może być aktywna w pierwszym pokoleniu roślin - zaleca się nie palenie pierwszego pokolenia staffu (następne będą już zdatne do spożycia).

do moda:
jesli spodoba Ci sie ten fragment to przenies to do kompendium.
Pozdro!

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Aby polepszyć ziólko (już zebrane) a mówie głównie o siejkach itd. to można wsadzić je do szczelnie zamkniętego np. słoika (odcinamy dopływ tlenu) jak nasze topy są jeszcze całkowicie mokre. I stawiamy do jakiegoś ciemnego miejscai czekamy aż nam zapleśnieje. Może nie pachnie i nie smakuje zbyt dobrze ale napewno poprawia kąsanie nie dużo ale zawsze :) Pozdro :)

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
nie no za***isty sposob palic splesniale ziolo predzej sie pozygac mozna

Protektus

Well-known member
Buchów
0
Dlatego tez napisałem że w smaku nie jest dobre i w zapachu :) ale kto wie może ktoś będzie zdesperowany :)

d3StRuCtOR

Well-known member
Buchów
0
na wyhodowalnie plesni sa inne sposoby jak chcesz jarac ten shit :p

cHc

Active member
Buchów
0
No to nieźle , a i mam pytanko jak bym w (miejscu gdzie sadze MJ ) palił zielsko i dmuchał na nią coś by się zmieniło , pogorszyło czy polepszyło ??

Buddahh

Well-known member
Weteran
Buchów
1
mam WW na in ... ale za h*j* niemoge jej trzymac w domu .. ani mój zaden ziom nic... jak bym ja wyniusł na OUT ?? stało by sie cos ??

Shadow

Well-known member
Weteran
Buchów
15
pufinlahh napisał:
mam WW na in ... ale za hu** niemoge jej trzymac w domu .. ani mój zaden ziom nic... jak bym ja wyniusł na OUT ?? stało by sie cos ??
ale offtop... po***any koles jestes

[ Dodano: 2006-05-25, 22:22 ]
sa juz tematy o ww na oucie... poszukaj sobie

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół