nasiona marihuany

Długiii boxik

Wyszukiwarka Forumowa:

ZielonyKris:]

Well-known member
Buchów
0
Elo:Dco powiecie na tą kupną ziemie (ph6,5 - 7 Tą najlepszą:D)wymieszaną z sypkim biohumusem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=95016937 i dotego jeszcze swojski kompost:Dto wszystko w doniczki i do boxa o wymiarach 60szerokosci 180 długosci:D(liczy się tylko długośc:D:D:) i wysokośći 60.Do tego philipsy po 1500 lm i jakis 2 rodzaj lakmp zeby uzupełnic barwe swiatła!!no i tu następne pytanie!co zrobic qrde z tymi lampami!w jakiej proporcji zucic te lampy!te philipsy to czytałem ze na floo za***istem,ale na vega tez bym cos dał!polecicie hps czy kompaktówki;d?myslałem nawet zeby na vega wkręcic tylko lampy z odpowiednią barwa,a potem na flo tylko te philipsy:Dtroche kombinowania ale dam rade:Dnoo i tam jeszcze 10 krzaczków:D wyjdzie im cos koło 32x35 czy jakos takos,do tego scrog fim i to podwiazywanie.(no i roslinki bym puscił poziomo do doniczek na jakies 50-60 cm i tam fima walnąc:Da resztą to się siatka zajmie i swiatło:Ddo tego duza temperatura i duzo Co2(pzeczytałem w tym temacie z gigantem boxem;Dze mozna to uzupełniac:D)do tego wiatraczki:Di bezpzypałowe miejsce:Dw ziemi bedzie zakopany boxx:Dobity folia z wieszchu cały,zeby uzyskac jak najlepsze warunki:Dco powiecie ogułem:Dza jakis tydzien roslinki laduja w boxie:Dmusze cos zmienic:D
ps-co2 bede z swieczki dostarczał jak narazie:Di biohumusem płynnym podlewał;Dpolecacie jeszcze jakis naturalny(nietoleruje chemi!!!!!!)nawuz czy co???pozd z góry thx

art610

Well-known member
Buchów
0
Kolego chyba nie ma sensu robić tak długiego boxa:

1. Kalkulator wyliczył że potzeba 59 20W świetlówek kompaktowych albo hps 590W czyli min 2 HPS-y po 250W

Jednak jeśli chcesz robić tak dużego boxa to przynajmniej zrób dotego weg boxa z jednym HPS-em i roślinki z Wega później do tego dużego boxa.

Ps. patrze po swoich realiach, ja bym nie zasadził na indyka 10 roślin, jeśli tak robisz to spx no i udanych zbiorów

art610

Well-known member
Buchów
0
Wio? na taką powierzchnię moim zdaniem duuuużo za mało, ale kto tego słucha??

Well-known member
Buchów
0
NOoo chyba masz racje:Dtak mysle czy bardziej go w kwadrata niezrobic:Dnp 1,20x12,0 albo 1x1,40:DNooo oprucz tych hps to chce drógi rodzaj swiatła walnąc tylko jaki???pozd

art610

Well-known member
Buchów
0
HPS jest jaknajbardziej wystarczający, ma idealną temperaturę widmową, ale jeśli chodzi o wzmocnienie światła to albo więcej hps albo świetlówki jakieś potężne ;]

Well-known member
Buchów
0
taaa,ale mi niechodzi o wzmocnienie swiatła,tylko o uzupełnienie barwy swiatła o niebieską!
Lampy HPS -wysokoprężne sodówki Wysoka wydajnosć. Skład widmowy swiatła pobudzający kwitnienie. Niedobór swiatła niebieskiego . : ) Najbardziej ekonomiczne źródło wiatła dla plantacji.
Nie zalecana przy ukorzenianiu klonów
Ja się pytam jaką zarówke zamątowac:Dznaczy jaka daje niebieskie swiatło!i w jakiej proporcji!2 hps'y i np 2 niebieski czy 1 hps i 4 nirbieskie!niech wypowie się ziooom specjalista od oswietlenia:D

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
LOL, dorzuć MH jak masz dużo pieniędzy lub pare kompaktów.

art610

Well-known member
Buchów
0
A tak zapytam: chce ktoś kupić MH 500W lub wymienić na cos? Uprzedzam 500W wysoka temp.

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
Qsy napisał:
mam pytanie czym mam podlewac zeby uzyskac chemie z natury albo jak to zrobic??????????????????????????/

że co ??

generalnie podlewa sie WODĄ (H20)

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mam pytanie czym mam podlewac zeby uzyskac chemie z natury albo jak to zrobic??????????????????????????/

Boże. Zostawię ten post jako oznaka zaniku czynności musku odpowiedzialnych za myślenie. Spie****aj.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół