nasiona marihuany

Długo... Roślinka Maj - Wrzesień, brak topów, więdnięcie żółtych liści, 2 ziarenka

Wyszukiwarka Forumowa:

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
Znalazłem w internecie taki ciekawy przypadek - z ziarenka od samego początku maja wyrosła taka roślinka.
Nie wiem jaka to odmiana, bo ziarenko znalezione.
Na początku trzymana cały czas w domu,trochę poobcinane koniuszki, żeby było więcej szczytów. Od lipca cieplej, więc przeniesiona na balkon z niewielkim dostępem światła, w sierpniu podlewana trochę za mocno. Bardzo dużo liści z dolnych partii zmieniło kolor na żółty, uschło i odpadło, zamiast topów cały czas rosnące niteczki.
Czy wszystko jest ok? Czy nie ma samców? Czy będzie dobrze i wyrosną plony? Co należało by teraz zrobić ? Jak się zaopiekować? Czy coś usunąć? Znalazłem na innych zdjęciach, że na dwóch gałązkach były dwa ciemne ziarenka, które zostały wyciągnięte.
Przypadek przeniesiony na jeden dzień pod dwie zwykłe żarówki energooszczędne 11W 600lm, 80mA wyraźnie odżył, wizualnie znacznie się powiększył i co wynika z opisów, że ładnie zaczął pachnieć.
Pytam czysto teoretycznie, bo w ogóle się na tym nie znam, a chciałbym nieco poznać. Znalezione opisy do zdjęć były takie, że ogrodnik nie chce inwestować w nic poza ochroną przed szkodnikami, też się z tym zgadzam. Już walczył ze skoczogonkami na samym początku ;p.
Pozdrawiam i liczę na profesjonalne wyjaśnienia ;)

MOD:Zdjecia tylko do forumowej galerii

---------- Post Zaktualizowany 06-09-2017 00:27 ---------- Data pierwszego postu 05-09-2017 23:06 ----------

Dodaję zdjęcia, chciałbym jeszcze się zapytać czy roślinka dałaby radę wytrzymać outdoor?

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izak

Beta
Weteran
Buchów
3,382
Odznaki
1
Potrzymaj to jeszcze. Z trzy tygodnie pewnie i będzie co palić. Jak masz możliwość to dokończ pod lampami albo przynajmniej od deszczu chroń.

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
Dzięki za odpowiedź ;)
Tylko dlaczego listki robią się żółte i odpadają, zwłaszcza te mniejsze dopiero co wyrosłe z niższych partii roślinki?
Jednym słowem naświetlać, naświetlać i mało podlewać? :p

S

Shquo

Guest
Panienka wyciąga azot z liści bo brakuje jej w glebie - normalne na flo :)
Dolnymi partiami wogóle się nie przejmuj, roślina robi co może żeby główny szczyt miał co jeść :)
Czym ją podlewasz?

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
normalną wodą odstaną min 24h ;d

nie za mała donniczka?
Z drugiej strony nie chce stresu jej powodować...

Ostatnią edycję dokonał moderator:

Izak

Beta
Weteran
Buchów
3,382
Odznaki
1
no doniczka za mała, roślina pewnie przelana i znalazło by się zapewne kilka innych błędów ale już nie kombinuj bo bliżej końca jest więc najlepiej będzie jak zostawisz ja w spokoju :)

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
No spoko, zostawię ją. Niestety w pełnym słońcu jest dziennie zaledwie jakieś 2-3 h ;/
Jaki to szczep? Pomóżcie mi zidentyfikować ;)

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
coraz bardziej obawiam się o topki, co robić? Podlewane co 2-3dni wodą, przebiłem jedną i wygląda tak, przesyłam zdjęcia:

DSC_1376.JPG

DSC_1385.JPG

DSC_1384.JPG

DSC_1383.JPG

DSC_1382.JPG

DSC_1381.JPG

DSC_1380.JPG

DSC_1379.JPG

DSC_1378.JPG

DSC_1377.JPG

jaksydragsy

Well-known member
Buchów
2

Co narzekasz - masz kolorowo. ;) :) Pewnie by w dalszym ciágu jakis fiolet z tego wyszedl....

Chcialbym ujrzec teraz takie kolorki. ;)

Ro roslina wygláda mi na przelana. I jeszcze piszesz, ze podlewasz co dwa dni.... :freak:

Ja sié nie znam i nie chcé uchodziŠ za znawcé, co pewnie i tak mi sie nie uda, ale jak mojá rosline zalalo jezioro to identycznie pozolkla.... liscie od dolu, od strony naplywajácej z jeziora wody....
Pewnie jak bys já mocniej pociagnal za gřowna galaz, to wyciagnalbys cala rosline i poczulbys odór zgnilego korzenia... jak ja. heheha. nie ma hehe, nie ma ze Jezusie to i tamto, jest Bóg gromowřadny starotestamentowy i za blédy sié placi...

ku**a, w***alo mi gdzies polskie znaki na klawiaturze!!! Kto mi napisze co wcisnác zeby z tego wyjsc?!

Grisby_Gatsby

Member
Buchów
0
Siema chłopaki, dzięki za odpowiedzi. Szkoda że za późno przeczytałem bo pomyślałem, że może mieć za mało wody, a korzenie mają sucho więc porobiłem dziurki w tym plastiku zbierającym wodę i przelałem donnicę tak że plastik się cały zapełnił, potem wylałem.
Na domiar złego jak podniosłem donniczke z plastikowej miseczki to zobaczyłem muszkę chodzącą wewnątrz, a tuż po przelaniu znowu te cholerne skoczogonki na powierzchni. Bardzo malutkie. Ale pomyślałem, że może skoro te topy nie chcą mi puchnąć a na niektórych listkach jakieś brązowe plamy to te robaki mi korzenie gryzą i dlatego roślina nie może odżyć.
Dlatego zrobiłem coś, co zrobiłem tylko raz, jak miałem jeszcze ją malutką, a czego miałem już więcej nie robić. Podlałem Substralem 005 SL.
Okres karencji dla pomidorów, bakłażanów i papryk to czasu zbioru to 14 dni :(((( Chciałbym wypłukać ze dwa razy tą chemię przez ponowne przelanie no i jak teraz to zrobić by nie zabić roślinki?
Boję się trochę czy to wyparuje w tak krótkim czasie i czy nie przegapię zbiorów topów.
Dowiedziałem się też, że suche wysuszone owoce szybciej pozbywają się chemii niż te soczyste, więc może wszystko będzie ok...
To roślinka jednosezonowa, więc jak zostawię topy na krzaku aż do jego wysuszenia/śmierci to też będzie dobrze?
POZDRO ;)

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,534
Odznaki
1
może fote wrzuć jak to wygląda

R

rolnikdolpasz

Guest
Startować w domu najlepiej jest pod lampą. Zbiór z balkonu z niewielkim dostępem światła będzie bardzo mizerny. Roślina musi mieć określoną ilość godzin światła pod lampą, lub na wolnym powietrzu.

Próbowałem tak jak Ty i wyszło ilościowo mizernie. Polecam growbox i lampę, lub outdoor na polu. Balkon, czy trzymanie roślin w domu bez lampy odradzam, chyba, że w celach naukowych.:freak2:

https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?112143-Feminizowany-Passion-1-DP-z-cfr

https://www.forum.haszysz.com/showthread.php?121935-Think-Different-Somewhere-in-Holland-fotorelacja

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół