nasiona marihuany

Dłuuuugi VEG

Wyszukiwarka Forumowa:

kamil846

Well-known member
Buchów
0
Jaki czas najdłużej trzymaliście na vegu żeby osiągnąć jak najlepsze efekty? A jak wogóle mozna trzymac najdłużej?> są jakies granice ze roslinka pada? Czy takie rozwiązania są dobre w celu podwyższenia plonu? :king:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
o ile mi wiadomo na vegu można trzymać na prawde dluuugo :) jeśli nie w nieskończoność , poprawcie mnie jeśli się mylę.
ja trzymałem najdłużej 10 tygodni, chciałem maxymalnie ją rozkrzaczyc , fimowac itp.
Mnostwo podwiązywania i odpowiedniego przycinania ale efekt był bardzo dobry z 1 rośliny no bo tylko jedną wówczas miałem :) było mnóstwo palenia (EB) a byłoby więcej gdybym nie podbierał :D.
Nie jestem w stanie powiedzieć ile gr. nie miałem wagi ale sporo :).

Teraz wole posadzić 4 femi max 4 tyg. veg i szybciej skończyć uprawe :D.

TNT

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Ja najdłużej trzymałem na veg 40dni przy technice ScrOG.
Żeby maxymalnie skrucic czas uprawy najlepiej wrzucić odrazu klona pod 12/12 ;]
.::ARKAN::., stosowałeś wtedy ScrOG czy coś takiego, że tak długo?

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Tak, stosowałem siatke ale sporo wyżej niż zalecane bo na wysokości 50 cm i troche czekałem aż się zapełnia oczka.. popełniłem błąd, bo pozwoliłem zająć roślinie wszystkie oczka już na veg i potem były problemy z miejscem. Tak się rozkrzaczyła, że musiałem niektóre szczyty wywalić (czyt. spalić :) ) po włączeniu na flov.

Problem miałem też z odrostami tymi co pokazały się na flov dopiero bo przy doniczce praktycznie światła nie było taka gęstwina. Widziałem że niektórzy to większości się pozbywają i tak tez zrobiłem topy na wierzch liście ścięte i tak oto doszły nowe odrosty które upychałem na siłe w boxie :). Załuje, ze nie zrobiłem fotek fajny krzaczek był :)

VipGrower

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Rosline mozna na wegu trzymac do oporu bo wkoncu i tak zakwitnie nawet przy stalym naswietlaniu 24/0 i nie bedzie sie juz tak latwo rewegetowac

S

SOLARR

Guest
U mnie weg 30 dni . W tym czasie przycinałem szczyty.Miesiąc na weg a dwa na flo i styka.
Przynajmniej u mnie :thumright:

R

rasta

Guest
VipGrower napisał:
Rosline mozna na wegu trzymac do oporu bo wkoncu i tak zakwitnie nawet przy stalym naswietlaniu 24/0
bez fazy ciemnej są bardzo male szanse (praktycznie zerowe) aby pomidorki zakwitly. choć zależy to także od odmiany przykladem jest LR. co innego przy fotoperiodzie 18/6.

już pisalem w jakimś temacie na forum, fotoperiod 24/0 komplikuję lub calkowicie uniemożliwia kwitnienie z tego względu stosuje się go raczej przy uprawie roślinki na matkę, z której planujemy zrobić klony na przyszlą uprawe. w takim przypadku rosliny matki mozna trzymać na wegu nawet 12 miesięcy(oczywiście fim-ując).

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół