• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

[DarkRoom240W]+[1200w MH/HPS+Lumatek DIM]+[16kgCO2+UVB+BioBizz+Canna+LST] - PureAK&ICE 25plantów

Wyszukiwarka Forumowa:

znaszmnie?

Active member
Buchów
0
SecretJardin-DarkRoom240w 240x120x200cm

Oświetlenie:
2x MH 600W GIB Growth Spectre /WEG (pierwsze 14 dni jedna lampa MH)
2x HPS 600w GIB Flower Spectre Extreme /FLO
2x balast cyfrowy Lumatek 600w DIM SuperLumen
2x odbłyśnik typu CoolTube fi125mm
2x świetlówka kompaktowa uvb 26w EXO TERRA REPTI-GLO 10.0 /FLO
2x odbłyśnik dla uvb
Wentylacja:
-profesionalny filtr z węglem aktywowanym 360 do 460m3/h
-wyciąg - wentylator kanałowy TD Silent350m3/h fi125mm (współpracujący z filtrem węglowym - wentylacja namiotu)
-wyciąg - Wentylator osiowy PrimaClima 480m3/h podłączony pod regulator obrotów (wentylacja cool tube`ów - zaciąga powietrze z zewnątrz namioty przez filtr cz.s.)
-tłumik akustyczny fi150mm (przy wylocie z grow rooma)
-przewody ALU/PCV fi125mm
-pasywne wloty powietrza
Osprzęt dodatkowy:
- butla CO2 16kg + reduktor + elektrozawór + wskaznik przepływu /FLO (opis zestawu i samej dystrybucji pózniej)
-nawilżacz powietrza /WEG
-osuszacz powietrza 8,5l/24h /FLO
-elektroniczny miernik ph
-wentyl mieszający fi 35cm z osłoną - nad plantami
-wentyl mieszający fi 20cm z osłoną - pod plantami
Nawozy BioBizz :
-Biogrow
- Algamic
-Biobloom
-TopMax
-MineralMagic
Ziemia:
- Plagron GrowMix - wysiew, sadzonki i wczesny weg
- Canna Terra Profesional - donice docelowe
Donice:
- 1,5litra - wysiew, ukorzenianie
-11litrów - docelowe
Trening:
-LST
Nasiona:
-Kiełkowanianie na wacikach kosmetycznych (2 pestki przeszły precrusching)
-21xPureAK od FemaleSeeds (w jednej z dwóch paczek x10fem było 11sionek THX FemaleSeeds :D )
-4xICE od FemaleSeeds

Więcej fotek plantów i sprzeętu przy kolejym uploadzie.

Sadzonki dzisiaj mają 9 dni od kiełka, raz dziennie od 5 dnia zraszane opryskiem z algamica 1ml/l , podlewane wodą osmozowaną PH 6,3 jak narazie bez nawozów.

Ostatnia edycja:

-OM-

Well-known member
Buchów
0
fajny projekt widze bedzie, jak dlugi veg przewidujesz? przy uprawie z nawozami organicznymi bardzo wazny jest miernik EC, generalnie organiczne nawozenie jest najtrudniejszym z wszystkich dostepnych no ale niby najzdrowsze.... pewnie masz wszystko obcykane ;) niech rosna zdrow i wyrosna z nich konkretne maczugi :harvest:

G

Gość

Guest
Ładnie pieknie ale musze cie zmartwić.
Odmainy do dupy
ICE mam je właśnie mizera w ch*j ,gen padaka nic oprucz masy zywicy
naprawde odradzam nie wydajny oooooookropnie

PURE AK kolejne pudło miałem wielokrotnie bo lubie jej smak i zapach (bardzo specyficzny) owszem potrafi szybko kwitnąć i dać ładne pąki ale
niestety 100% hermy jedne wcześniej drugie póxniej ale na bank bedą.
Jak już siegaleś po geny FS trzeba było brac BLACK SUGAR,GRAIPFRUIT,
SKUNK SPECIAL(olbrzymy)
A ty do takiego setupu takie gówno wybrałeś.
Polecam szybka zmiane plantów bo bedzie wk***iony na 3-4 miechy.

monopolowy

Well-known member
Buchów
0
Sadzonki dzisiaj mają 9 dni od kiełka, raz dziennie od 5 dnia zraszane opryskiem z algamica 1ml/l , podlewane wodą osmozowaną PH 6,3 jak narazie bez nawozów.

Uwazaj na osmoze, bardzo wyjalawia ziemie, ona jest pozbawiona wszelkich mineralow wiec robi im ostrego flusha. Narazie zdrowe ale uwaga na niedobory.

T

Tlazolteotl

Guest
Z checia bede obserwowal, bo kolega z zielonym kotem w awatarze kiedys na forum narobil ostro szumu, wiec czas sie przekonac, co potrafi.
Poza tym ciekawi mnie organic uprawa.

Marianna

Well-known member
Buchów
0
Tak jak pisał Kwiatkowski PureAk od FS potrwafia sie hermic , miałem dwa razy w swoim growie i za kazdym razem to samo , ale plon moc i jakosc była na wysokim poziomie.

D

delete

Guest
I ja dolacze do grona ciekawskich .Coz ten nasz buntownik z wybor pokaze nam.
Pozdro i z fartem i paru kilo :D

G

Gość

Guest
Tak jak pisał Kwiatkowski PureAk od FS potrwafia sie hermic , miałem dwa razy w swoim growie i za kazdym razem to samo , ale plon moc i jakosc była na wysokim poziomie.
Miałem to samo i mój ziomek tak samo, wszystkie chermy.

G

Gaynet

Guest
Szykuje sie przepiekny spektakl, mam nadzieje ze obedzie sie bez komplikacji.

Siadam i pacze :D

T

Tlazolteotl

Guest
No dobra zielony kocie, przyjacielu, ktorego nie znam.
Prawie 3 tygodnie bez up-a.
Daj chociaz fote jedna.

Uzupelniam posta.
jak zamierzasz doswietlac UVB??
Bedziesz to robil juz na wegu, czy pod koniec flow i ile godzin??

Ostatnia edycja:

Natural

Well-known member
Buchów
1
czyzby falstart?
mam nadzieje, ze nie
ale osmozowana woda podlewac noworodki....
troche po bandzie w sumie zalezy jak bardzo wyosmozowana byla ta woda
dawaj kot, pokaz czy tam cos rosnie czy wszystko padlo :sunny:

znaszmnie?

Active member
Buchów
0
czyzby falstart?
Nic w tym rodzaju, nie miałem dostępu do bezpiecznego neta przez ostatni czas.
Najpózniej jutro zapodam fotki jak to wygląda teraz i naszkrobię obiecany opis ;).

pozdro!

---------- Aktualizacja posta 19-08-2012 11:58 ---------- Czas poprzedniego posta 18-08-2012 18:22 ----------

Witam, jak obiecałem kilka fotek i trochę teorii.

Planty na razie podlewane samą wodą z MineralMagic, opryskiwane raz dziennie roztworem 2ml/l AlgAmic. Dzisiaj jest 24 dzień WEG myślę że za 3-4 dni przełączę na FLO.
Woda osmozowana którą podlewam idzie jeszcze przez mineralizator, więc jest bogatsza w minerały niż przed osmozowaniem ;) .

Jeśli chodzi o UVB to będzie świeciło przez 6 godzin dziennie od momentu pojawienia się żywicy.

Dystrybucja CO2 będzie wyglądać następująco:
-na 30 minut wyłącza się went. wyciągający
-na 15 minut otwiera się elektrozawór i puszczane jest CO2
-po 30 minutach od momentu wyłączenia się went. wyciągającego wlącza się ponownie, went mieszający idzie oczywiście non-stop
-cały cykl trwa 60 minut i tak w kółko przez całą fazę jasną ;)

Na razie czekam na butlę 16kg (16kg pojemności, sama butla waży ponad 50 kg) bo dałem ją do legalizacji, myślę że od 2 tygodnia 12/12 odpalę cały zestaw CO2.

Jak dotąd oświetlam je dwoma MH GIB 600w od momentu przełączenia zmienię oświetlenie na dwa HPS GIB FlowerSpectreExtreme 600w. Zastanawiam się też nad dołożeniem jeszcze jednej lampy HPS 400w CoolTubie na środek namiotu, went odpowiedzialny za przewietrzanie tubów ma jeszcze sporo zapasu mocy ;) (480m3/h).

W opisie fotorelki zapomniałem dodać że od momentu kiedy nie będę musiał ich już wyjmować bedą podlewane systemem nawadniającym GIB z pompką 1000l/h, więc wszystko będzie zautomatyzowane ;) . myślę że wszystko napisałem jak coś to piszcie

Fotki:

Pozdro!

Ostatnia edycja:
G

Gość

Guest
Siemka ,bardzo ładnie się zapowiada Flo z tym zestawem CO2. Mógłbyś napisać jakie koszta takiego zestawu i gdzie można najtaniej kupić. I jeszcze jedno pytanie . Ten schemat dozowania jest sprawdzony, czy to twój pomysł? Chciałbym zamontować u siebie co2 i zbieram info na ten temat. Z góry dzięki za odpowiedź i powodzenia .
Będę zaglądał .:spalony:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół