- Rejestracja
- Lut 20, 2014
- Postów
- 24
- Buchów
- 0

Pracowaliśmy nad nią przez 2 lata, selekcjonując i krzyżując rośliny odmiany Cheese w regularny sposób, aby zwiększyć smak i aromat tej mitycznej odmiany. Przez cztery generacje selekcjonowania i ulepszania, dzięki naszej pracy, udało się stworzyć krzyżówkę Cheese x Cheese, która w bardzo intensywny sposób odzwierciedla aromat i smak, tak typowe dla tej wyśmienitej odmiany.
Tak jak w przypadku jej poprzedniczki, kwitnie w 8 tygodni, mając strukturę choinki bożonarodzeniowej, z cienkimi liśćmi, dobrą wysokością, a ulepszenie w porównaniu do pierwszej wersji, polega na tym, że jej smak i aromat są bardziej intensywne, będąc bardziej zbliżone do smaku oryginalnej „matki”.
Najprawdopodobniej ma najbardziej intensywny smak z całego naszego katalogu, ta odmiana podbiła serca hodowców na całym świecie, przeobrażając się w ostatnich latach, jedna z 10. najbardziej popularnych na świecie odmian.
Jeśli lubisz bardzo silny smak, o średniej mocy, zarówno fizycznej jak i umysłowej, to jest to Twoja odmiana.
[h=3]Cechy Deep Cheese de Dinafem[/h]
- Płeć: Feminizowana
- Skrzyżowanie: Cheese x Cheese
- Kwitnienie indoor: 55 dni
- Miesiąc zbioru outdoor: Połowa października
- Plon indoor: 525 g/m2
- Wysokość outdoor: 2,5 m
.
Od siebie dodam że roślina bardzo żywotna , super się krzaczy , odporna na błędy , słabo pachnie , bardzo szybko dochodzi. Susz po miesięcznym curringu nie gryzie , ma zapach podobny do sładkiego jaśminu . Taki przytłaczający. Haj typowo deep jak sama nazwa mówi. Ciężka indyjka. Nie nadaje się do towarzystwa. Fajnie palić ją długo w małych ilościach i oglądać np. film. Po dobrym biciu lub blancie zostaje już tylko się położyć.
Ostatnia edycja: