akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Deficyt? czego?

Wyszukiwarka Forumowa:

guyfawkes

Active member
Buchów
0
Pierwsza uprawa pod cobami, na poczatku wyskoczyl magnez, poszedl oprysk a teraz takie coś:
Rosliny maja 25dni, 3 dni temu przelaczone na flo, green posion fast version.
Fosfor + Potas? , ziemia light mix , leje biobizz, okolo 2ml na L.

guyfawkes

Active member
Buchów
0
na paru 'nowszych' tez takie cos mam, sugerujesz ze to pozostalosc po niedoborze?

U

Usunięty 70000

Guest
niee, zastanawialem sie, bo tez tak mialem na lisciach i zaczynalo sie od najstarszych :p co bylo calkiem normalne, ze roslina wyrzucala powoli stare liscie

U

Usunięty 70000

Guest
jak dla mnie jesli rosnila stracila pare listkow to nic sie dzieje :p gorzej jak na wszystkich by tak bylo

O

OdcieńZieleni

Guest
leje biobizz, okolo 2ml na L.

znaczy sie biogrow? w 25dniu wega dyficyty pk nie wychodzą, jeszcze by takiej ziemii, ***nij mocnij tym biogrow, conajmniej 4ml, nie wstydz sie:) raz ze nie przenawozisz a dwa ten liść troche blady, wiec zrób na początek tak jak Ci napisałem

bisek

Well-known member
Weteran
Buchów
106
Odznaki
1
w 25dniu wega dyficyty pk nie wychodzą
pod cob się zdarza, inne spectrum inaczej przyswajają niż pod hps. Nawożenia uczyć się trzeba od nowa.

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,510
Odznaki
3
U mnie 23 dzień i też pokazują się niedobory potasu... Teraz się zastanawiam czy lać mono potas czy biobloom, a może oba ?

guyfawkes

Active member
Buchów
0
Lightmix i tylko biogrow, rootjuice, alg a mic, do ziemi dalem palm tree ashes i guanokalong w proszku, przy poprzednich uprawach czy to out czy in nie mialem takich problemow przy moim trybie nawozenia, dzis im zapodam taki żur z konewki.

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
U mnie 23 dzień i też pokazują się niedobory potasu... Teraz się zastanawiam czy lać mono potas czy biobloom, a może oba ?

Daj mono do gleby ale 3ml na litr, do tego z dwa opryski pk i powinno pomoc, pamietaj ze jak jej dasz potas to Ci brak magnezu wyskoczy.

spor

Heeeeeee
Weteran
Buchów
6,510
Odznaki
3
Daj mono do gleby ale 3ml na litr, do tego z dwa opryski pk i powinno pomoc, pamietaj ze jak jej dasz potas to Ci brak magnezu wyskoczy.

Za późno... Dałem pełną dawkę alga bloom( został z poprzedniej uprawy) i ok 2 ml potasu. PK można robić opryski ? Jak dawkować ?

meduuza87

Well-known member
Buchów
0
Przykładowo jak masz 5ml na litr doglebowo to bym dal troche wiecej, np 7ml na litr i oprysk ale z drugiej strony mam pk 10-20 i producent zaleca 10ml na litr na oprysk wiec mysle ze smialo mozesz dac 10 bo pk13/14 pewnie masz wiec jest słabsze. I na nastepny dzien magnez ale juz delikatnie :p no chyba ze ostro wy***ie brak to standardowo psiknij. Nie wiem jakich dawek uzywasz siarczanu ale ja daje 10g na litr

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół