akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Deficyt ? Za dużo czy za mało?

Wyszukiwarka Forumowa:

Korki

Well-known member
Buchów
0
Siemanko
Na wstępie powiem tak roślinki są w 22 dniu życia(automaty). Od wsadzenia do ziemi. Problem jest z plamami widocznymi na zdjęciu.

Kielkowane w krążkach torfowych.
Ziemia Plagron growmix, przesadzone do docelowej donicy w 5dni życia. Mam rozkmine czy ziemia nie była zbyt bogata w nawozy, I porostu popalilo bo zbyt szybko poszły do docelowej . Czy to juz pora by lać nawozy.

Wszystkie takie same objawy . Podlewanie wodą ph6.5-6.8 . Raz dostały dawkę na korzenie w 15 dniu, w postaci 1/4 dawki a nawet nie tyle ....
Odmiany WW , BLACK JACK HERRER , BUBLEGUM , PRUPLE MAZAR ,AUTO 420

kuba13

Well-known member
Buchów
0
Czy to przypadkiem nie potas ?
podlej je normalnie nawozem przy nast podlaniu
nie są przenawożone raczej to niedobór

qdlaty

Active member
Buchów
0
przenawoziles kolego...masz mozliwosc sprawdzic ph badz ec?

DzikiDzikiDZIK

Well-known member
Buchów
1
Po kolorze liści (ciemna zieleń) widać że ma za dużo azotu(przenawożenie).Sprawdź ph i przedewszystkim EC.Nie lałeś nawozów więc może masz za bogatą w NPK ziemię której twoje planty nie tolerują.Zrób pomiary i daj znać.pozdro

Korki

Well-known member
Buchów
0
Ph ziemi 6.6 . Ec nie mam jak niestety zmierzyć.
Mi to na brarki wygląda . Zresztą dziś poszła canona veg ,pure enzym.i power roots PLARGON gdzieś 70% zalecanej dawki. Zobaczymy czy będzie poprawa.

Afroman

Well-known member
Weteran
Buchów
13
Ph ziemi 6.6 . Ec nie mam jak niestety zmierzyć.
Mi to na brarki wygląda . Zresztą dziś poszła canona veg ,pure enzym.i power roots PLARGON gdzieś 70% zalecanej dawki. Zobaczymy czy będzie poprawa.

Siema
Przecie kolega ci napisał że jest nadmiar więc po co podlałeś nawozami, ona powinna juz wchodzic na flo a ty azot jej lejesz.
Btw w growmix się praktycznie nie podaje nawozów zwłaszcza dla af, no nic nauczka na przyszłość.
Wesołych :D

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół