- Buchów
- 6,700
9c0_87_4U_28_ Zdefiniowanie stanu chorobowego jest tak samo trudne, jak sprecyzowanie stanu pełni zdrowia (zob. dobrostan subiektywny).
Wątek przeznaczony do zamieszczania zdjęć z demontażu lampek.
Cel naprawa/modyfikacja/ciekawość/pozyskiwanie elementów do modów.
Coś na start : Z tasiemcowego tematu =>
Teardown of a filament led lamp Osram 11W 4000K 1520 lm
Użyte narzędzie "dremel" => prawilna wersja "chinol" pod brandem "Niteo Tools" => biedronkowa wyprzedaż namiotowa. [ nie wiem czemu ale kupiłem 2 sztuki ]
Szkło przy "cięciu" tarczka pęka w miejscu przegrzania ładnie po linii _ objechane dookoła i samo się rozbiera. Oprawka przecięta na pół. Materiał oprawki raczej twardy. Szkło się nie dobrze przecina taka tarczką. Następnym razem diamentowa.
Zasilacz klasyczny dla żyrandolowych zabawek. Upchany w gwincie edisona e27 _ dokładnie te same elementy co zwykle.
mniej więcej rozmiary zabawki :
Pozyskiwanie elementów nie jest zbyt trudne i pracochłonne przy odrobinie wprawy w 5 minut powinno polecieć na sztukę.
Wątek przeznaczony do zamieszczania zdjęć z demontażu lampek.
Cel naprawa/modyfikacja/ciekawość/pozyskiwanie elementów do modów.
Coś na start : Z tasiemcowego tematu =>
Teardown of a filament led lamp Osram 11W 4000K 1520 lm
Użyte narzędzie "dremel" => prawilna wersja "chinol" pod brandem "Niteo Tools" => biedronkowa wyprzedaż namiotowa. [ nie wiem czemu ale kupiłem 2 sztuki ]
Szkło przy "cięciu" tarczka pęka w miejscu przegrzania ładnie po linii _ objechane dookoła i samo się rozbiera. Oprawka przecięta na pół. Materiał oprawki raczej twardy. Szkło się nie dobrze przecina taka tarczką. Następnym razem diamentowa.

Zasilacz klasyczny dla żyrandolowych zabawek. Upchany w gwincie edisona e27 _ dokładnie te same elementy co zwykle.

mniej więcej rozmiary zabawki :

Pozyskiwanie elementów nie jest zbyt trudne i pracochłonne przy odrobinie wprawy w 5 minut powinno polecieć na sztukę.
Ostatnia edycja: