• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Depresja vs. "CBD" Medyczna marihuana

Wyszukiwarka Forumowa:

GreenDaro

Well-known member
Buchów
0
Witam, od paru lat cierpię na depresje z atakami paniki.
Więc mam pytanie czy gdy będę palił kontrolowane ilość Medycznej Marihuany lub takie co ma większy poziom CBD czy to pomoże mi w łagodzeniu objawów??
Czytałem że nie duże ilości pomagają zwalczać choroby psychiczne.
Bo mam już dosyć łykania piguł/tabletek (antydepresantów), i tak za dużo mi nie pomogło...:pl:

P.S- Czy jak nie udało by mi się zdobyć wyżej wymienionych odmian, czy wystarczy zwykła/przeciętna MJ , w małych ilościach. ???

Ostatnią edycję dokonał moderator:

NewHope

Well-known member
Buchów
0
MJ Dobra na wszystko :yeahh: Zawsze mozesz sprobowac. Ja bym polecal odmiane A.M.S jesli ja znajdziesz, jesli nie to zasiej i oby do :harvest: Cos znajdziesz na ten temat. A nawet jesli to white widow z pewnoscia znajdziesz gdzies tam na miescie ktora tez jest odmiana medyczna. A co do zwyklych to nie wiem ale mysle ze takze powinny pomagac. Pozdrawiam :salut:

Ostatnia edycja:

GreenDaro

Well-known member
Buchów
0
Pytałem parę ludzi o medyka ale niestety nie mają ;/
Może spróbuje ze zwykłą jak będę miał napad, miejmy nadzieję że pomoże...
Albo poszukam white widow :) tylko żebym znalazł czystego bez dodatków ;p

Rafik

Well-known member
Buchów
0
Ja bym nie był tak optymistycznie nastawiony.
MJ to nie to samo co SSRI+Benzo

GreenDaro

Well-known member
Buchów
0
Co mam przez to rozumieć ?
Że MJ może pogorszyć mój stan, nawet w małych ilościach ??

Prontoprosto

Well-known member
Buchów
2
NeVile Haze , White WidowXBuD , Grapefruit , ICED Grapefruit ci pomogą z FEMALE SEED's

Kriztov

Well-known member
Buchów
1
Na bliskim wschodzie pracują nad odmianami full CBD, bez THC. Czyli takimi nie dającymi haju. Na takich nie nabawisz się niczego:p Niestety pewnie o coś takiego ci nie chodzi. widzisz, wszystko zależy od nastawienia. Wielu ludzi nie docenia potęgi umysłu. Ale skoro masz już te napady depresji i ataki t wątpię czy tobie może się to przydać. Zawsze możesz spróbować ale tylko w kontrolowanym środowisku i z osoba towarzyszącą. Najlepiej pod wieczór, kiedy możesz szybko iść spać, omijając część fazy.
Tu nie chodzi o małe ilości czy duże. Tu chodzi o to jak reagujesz po marii. Pamiętaj o nastawieniu, przygotuj się do pierwszego tripa, gdyż jest on kluczowy. Weź jakieś przysmaki, dobre picie i przygotuj śmieszne filmiki na necie;) Oczywiście tylko jeżeli jesteś na to gotowy.

@Greendarno też chciałem Ci wlepić negatywa, ale widzę, że chociaż tam gdzie poprawia błędy piszesz normalnie. w tytule "marichuana"? Dla Dzikiego zostawię przynajmniej do momentu kiedy nie poprawi się... Przecież do jasnej ciasnej podkreśla, że "sprubować" to jest błąd ortograficzny! Do tego ta składnia zdania...

GreenDaro

Well-known member
Buchów
0
Po marii to wiem jak reaguje.Zazwyczaj szybkie bicie serca, trochę lepszy humor i zawsze gdzieś na imprezach gdy byłem pijany,a do tego sam nie wiedziałem co dokładnie pale.
Lecz teraz chciałbym się skupić na jakiś konkretnych gatunkach i do tego na "sucho":spalony: bez alkoholu jak na imprezach.
Chyba że nie znajdę konkretów, to poeksperymentuje jakąś osiedlową :p

Kriztov

Well-known member
Buchów
1
Oj nie, to jak już z normalną idzie dobrze to radziłbym się zainteresować medyczną, tzn z większą zawartością CBD. Zawsze możesz się dogadać z jakimś Czechem by ci posadził 5 krzaczków;) Co swoje to swoje, wiesz z czego jest.

THE DOCTOR

Well-known member
Weteran
Buchów
0
najlepsza firma ktora robi nasiona medycznej MJ to sensi seeds poszukaj o odmiamach jakie moga ci pomuc (google) I zamow- ja mam przypadek w domu z silna migrena i wlasnie czekam na nasiona z sensi seeds skunk#1 to dobra odmiana na migrene
duzo znajdziesz na ten temat ale niestety w angilelskim (nie wiem czy rozumiesz ale zawsze ci ktos moze pomoc)
z fartem

Bokbrzek

Well-known member
Buchów
1
Lista Odmian Medycznych

(Afghanica) nudności, ból

(Afghanie x Haze) zespół napięcia przedmiesiączkowego

(AK-47) ból, nudności, depresja, bezsenność, bóle głowy

(Alien Train Wreck) astma

(Apollo 13) ból pleców

(Auntie Em) Choroba Leśniowskiego-Crohna, MS

(Aurora) nudności, bóle stawów, zapalenie stawów

(Berry-Bolt) bezsenność, bóle stawów

(Big Bang) służy zmniejszeniu stresu i niepokoju wśród osób cierpiących na lęki itp. (zwycięzca Cannabis Cup, opinie wspominają o jego właściwościach leczniczych.

(Big Kahuna) ból dysku, zapalenie stawów

(Black i Blue Widow) AIDS, ból pleców

(Black Vietnamese) nudności, skurcze mięśni, ból

(Blue Fruit) Choroba Leśniowskiego-Crohna, skurcze mięśni

(Blue Moonshine) lęk, depresja, bezsenność

(Blue Satellite x Jack Herer) Depresja, nudności

(Blue Satellite) ból, nudności, bezsenność, niepokój, napięcie mięśni

(Blueberry) nudności, bezsenność, ból

(Bog Sour Bubble) ból, lęk

(Bonzo Bud) ból ciała, migrena

(Budacolumbia) nudności

(Burmaberry) Migrena, depresja

(Burmese kush) Niepokój, depresja

(C99 x Great White Shark) lęk

(Cali-O) nudności

(Catalyst) zespół napięcia przedmiesiączkowego

(Cinderella 99) nudności

(CIT) ból, nudności, bezsenność

(Citral) bezsenność

(Cripple Creek) zapalenie stawów kręgosłupa, zapalenia wątroby typu C, choroba zwyrodnieniowa dysku, zespół jelita drażliwego (IBS), śródmiąższowe zapalenie pęcherza moczowego(IC), przewlekły ból karku

(Deep Chunk) ból stawów, bezsenność

(Dynamite) astma, choroba Crohna, zapalenie wątroby typu C

(NYC Sour Diesel) obrzęki, padaczka, fibromyalgia, radikulopatia

(El Nino) nudności, bezsenność

(Fieldale Haze) Lęk, ból pleców

(Fig Widow) ból pleców, psychoza

(Firecracker) niepokój, depresja, nudności

(G13 x HP) nudności, bóle stawów, bezsenność

(G-13) depresja, ból, ADD, ADHD

(Grapefruit) zapalenia stawów, zapalenia wątroby typu C, ból, nudności

(Green Queen) Padaczka, ból szyi / kręgosłupa

(Green Spirit x Timewarp x Herijuana) RLS, bezsenność, migrena, bóle stawów

(Green Spirit) nudności, bóle głowy, bóle ciała

(Herijuana x Trainwreck) neuropatia cukrzycowa, bóle stawów, bezsenność, MS

(Herijuana) ból, nudności, bezsenność

(Ice Princess x Bubblegum) migrena

(Jack Herer) lęk, fibromyalgia

(Juicy Fruit) bezsenność, bóle stawów, niepokój

(Kali Mist) nudności, depresja

(Kal-X) ból ciała

(Killer Queen) depresja, ból pleców

(Krinkle x Kush x Freezeland) MS, skurcze mięśni

(Leda Uno) bezsenność

(Legends Ultimate Indica x Herijuana) skurcze mięśni, ból

(Legends Ultimate Indica) Bezsenność, IBS

(Lemon Chemo) bezsenność, bóle pleców, migrena

(Lemon Haze) RLS, chroniczne zmęczenie

(Lifesaver) nudności, bóle głowy, bóle, bezsenność

(Lollipop) kacheksja, zwyrodnieniowa choroba kości / dysku, obrzęk, ogólny ból, ogólne ataki, jaskra, migrena, MS, nudności, zespół zaburzeń wywołanych stresem pourazowym (PTSD)

(Lowryder) nudności, ból głowy

(LSD) nudności, niepokój, depresja, bóle głowy

(M-39) depresja

(Magic Crystal) migrena, napięcie przedmiesiączkowe (PMS), depresja, sezonowe zaburzenia afektywne (SAD), mania, nudności

(Mango x Northern Lights # 5) ból, nudności, bezsenność, niepokój

(Mango) ból pleców, nudności

(Masterkush) nudności

(Medicine Woman) neuropatia cukrzycowa, ogólne bóle, ogólne ataki, jaskra, zapalenie wątroby typu C, skurcze mięśni, nudności, radikulopatia

(Misty) wirusowe zapalenie wątroby typu C, bóle pleców, bezsenność, nudności

(Motarebel Oguana Kush) nerwobóle, skurcze mięśni, ból pleców, ból głowy, bezsenność

(Mountainberry) bezsenność, migreny, bóle

(Northern Lights # 1) zapalenie stawów

(Northern Lights # 2) nudności, bezsenność

(Northern Lights x Jamaican) zapalenie stawów

(Northern Lights x Cinderella 99) depresja

(Northern Lights x Shiva) ból zęba, ból ciała, ból pleców

(Northern Lights) lęk, choroba korzeni nerwowych, bezsenności

(Northernberry) ból

(Oregon 90) bezsenność, bóle stawów, RLS, ból, nudności

(Original Mystic) padaczka

(Phaght Betty) kacheksja, zwyrodnienie kości / choroby dyskowej, zespół stresu pourazowego (PTSD)

(Queen Bee) ból kręgosłupa / szyi

(Sensi Star) migrena

(Shiskaberry x Dutch Treat) migrena, lęk, bezsenność, nudności

(Shiskaberry x Hash Plant) lęk, nudności

(Skunk # 1) nudności

(Snow White) zespół napięcia przedmiesiączkowego (PMS)

(Sour cream) bezsenność, bóle stawów, nudności

(Stardust 13) ból, nudności, bezsenność

(Strawberry Cough) ból pleców, depresja

(Super Impact x AK-47) ból, bezsenność

(Super Impact) nudności, bezsenność, bóle mięśni, depresja, niepokój, sezonowe zaburzenia afektywne SAD, mania

(Super Silver Haze) nudności, depresja

(Super Thai) depresja

(Sweet Blu) zwyrodnienie kości / dysku, neuropatia cukrzycowa, obrzęk, fibromyalgia, skurcze mięśni, nudności, bólowych kręgosłupa / szyi

(Sweet Tooth # 3) depresja

(Trainwreck x Herijuana) nudności

(Trainwreck) lęk, zapalenie stawów, neuropatia cukrzycowa, depresja

(TW x LUI) zapalenie stawów, nudności

(TX) zapalenie stawów, astma, ogólny ból, ogólne zajęcia, jaskra, MS

(Ultra Green) bezsenność

(Wakeford) lęk, nudności, bezsenność

(White Rhino - aka Medicine Man) ból ciała, ból pleców, ból stawów, bezsenność

(White Russian) ból, nudności

(White Widow x Big Bud) depresja

(White Widow) kacheksja, zapalenia wątroby typu C, zaburzenia stresu pourazowego (PTSD)

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bezsenność, stabilość emocjonalna: Black Domina, Butterscotch Hawiian, Trainwreck, Afgani, William's Wonder, Blueberry.

Ból neuropatyczny, MS, nietrzymanie moczu: Trainwreck, Super Silver Haze, NYCD i Sour Diesel. (Na silny ból, koncentraty mogą być wymagane).

Choroby układu pokarmowego: Blueberry, Blackberry, Black Domina.

Nudności, biegunka i skurcze (w tym krwawienie miesiączkowe): Blueberry.

Lęk społeczny: Romulan, NL # 5, Hindu Kush, OG Kush, Bubba Kush.

Stres: Heavenly Man.

Sen I ogólne rozluźnienie: Sonoma Coma, Lifesaver, Matanuska Thunder fu*k, XXX, Legends Ultimate Indica, Sensi Star.

Czujność: AK-47, Dankouver, Cambodian X Orange Peako.

Przeciwlękowe: Blue Moonshine, Jack Herrer, M-39, Herijuana.

Przewlekłe bóle: Romulan, Shiskeberry, Blueberry, Reeferman’s Hashplant

Pobudzające apetyt / skurcze: TY's Northernberry x Reefermans herijuana, Catalyst.

Bole stawów i mięsni: Legends Ultimate Indica, UBC Chemo x Grapefruit, Blueberry.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

White Russian-ak-47 x white widow - doskonały na przewlekły ból i bezsenność
M39 – bezsenność
Peace BigD – przewlekły ból

Catalyst - dobry na lęki i depresje

Purple Kush - pomaga mi na żołądek jak i stres / lęki.

Slow train - ból pleców po prostu odpływa

Romulan – dobry na sen

AK-47 – uwalnia od bólu, działa antystresowo

Nirvana papaya: pomaga na przewlekłą bezsenność

Nirvana White Rhino: łagodzi ból i pomaga w kwestii głodu po chemiterapii

Female Seeds Grapefruit: świetna na depresję, nie tak dobra na lęki

Nirvana White Widow: dobra na depresję i zmniejsza lęki (znowu osobista opinia)

Nirvana northen light x big bud: dobra na umiarkowany ból. Późno zebrana daje relaksującą fazę. Dobra na stres, ból, niepokój I zmęczenie po długim okresie chemioterapii.

znalazłem to w necie, ile w tym prawdy to juz niewiadomo, ale wiadomo ze kazda maria jest lecznicza
:spalony:

GreenDaro

Well-known member
Buchów
0
Ok dzięki chłopak za rade :) :salut:
Będę eksperymentował z White Widow bo znajomy hoduje, ale to dopiero na koniec wakacji wyrośnie :(
No cóż może znajdę jakąś czystą odmianę ma mieście ale wątpię w to...
Jak będę miał troche kasy to zamówię nasionka z sensi seeds , jakiegoś dobrego medyka <shiza>

Co swoje to swoje, wiesz z czego jest.

No racja swoje zawsze lepsze :)

NewHope

Well-known member
Buchów
0
Dla Dzikiego zostawię przynajmniej do momentu kiedy nie poprawi się... Przecież do jasnej ciasnej podkreśla, że "sprubować" to jest błąd ortograficzny! Do tego ta składnia zdania...

Polonista sie znalazl... Sorry ale bylem upalony, zazwyczaj nie robie bledow ort. Negatyw za takie ze tak to okresle gowno. No ale dzieki chociaz nastepnym razem bede uwazal na to jak i co pisze. Pozdro <peace>

kiciaa

Well-known member
Buchów
0
Witam
Ja postawilem wlasnie na medyczna mary mary.
Kupilem 3 nasionka. Zobaczymy jakie ma dzialanie ale to dopiero za okolo 3 miechy jak wszysko pojdzie bobrze. Dam znac co i jak.

D

delete

Guest
Kolego! Wszedles na zle forum to raz, a dwa- wszystkie poprzednie odpowiedzi (oprocz jednej kritzov bodajze) sa do dupy. Zaden z powyzszych panow nie bierze powaznie medycznego zastosowania MJ. Po pierwsze radzilbym odstawic antydepresanty, kolorowe napoje, papierosy, sztuczne jedzenie i TV. Nastepnie zajalbym sie medytacja ( po prostu wyciszeniem sie na conajmniej 30 min dziennie.
Bardzo przydatne bedzie hobby z przyjacielem- byle co.

Jezeli chcesz brac sie za MJ to nie pal jej. Medyczne skladniki marihuany spalaja sie w lufce, joincie, bongu i innych, gdzie ma stycznosc z ogniem. Jedyne dwa sposoby uznane za medyczne to Waporyzacja i Spozywanie. Do pierwszego musisz sprawic sobie Vapo, do drugiego musisz material przerobic na olejek, maslo, nalewke lub oliwe.

Marihuana nie dziala przeciwbolowo- mit THE DOCTOR... Pomaga nam tylko lepiej zniesc bol- kanadyjskie badania.
No i jeszcze to pieprzenie, ze Sensi robi odmiany medyczne... Bueeehehehehehe.... Znajdz mi THE DOCTOR tylko jedne badania z wykorzystaniem odmian z Sensi Seeds... To jest wlasnie marketing i zero wlasnego myslenia. "Przeciez napisali ze ma zastosowanie medyczne...bla,bla,bla" jasne....

Pamietaj ze MJ poteguje odczucia, czasami nawet te niemile. Jak bedziesz juz palil, to nie mieszaj z tytem i wez to wszystko na powaznie.

Widziales jak chlopak po antydepresantach i prawdopodobnie jakims chemiku powiesil sie. To nie zabawa, a koledzy powyzej powinni sie stuknac w glowe i zaczerpnac swierzych informacji. Sorry no offence, ale lepiej nie podpowiadac niz pisac glupoty chlopaki.

A Ty sie trzymaj i postaraj sie oddtruc organizm zapchany tabletkami i inna chemia. Depresja to stan przejsciowy, wywolany nie tylko traumatycznymi przezyciami, ale i toksynami zawartymi w jedzeni, piciu i "lekarstwach"

Pamietaj ze mozesz tu smialo pisac, ale nie bierz wszystkich odpowiedzi na powaznie- malo kto tak NAPRAWDE interesuje sie tutaj prawdziwa strona medycznego stosowania konopii.
Yo

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół