S
Sławuś z council estate.
Guest
Legendarna odmiana pochodzaca z UK, jedna z najbardziej znanych w calym kraju genetyk i podstawowy punkt odniesienia w ocenie jakichkolwiek innych odmian: wartosc ich okresla sie je porownujac z cheesem.
Powod? Intensywny, dlugotrwaly i aromatyczny, typowo Indicowy smak przypominajacy bukiet mocnego, dojrzalego sera. Tego typu sera ktory sprawia ze mimowolnie cieknie nam slinka kiedy o nim pomyslimy. Oczywiscie, ten szczep ma w sobie cos wiecej niz tylko aromat. Warstwa krysztalow okrywajaca kwiaty tej pachnacej odmiany jest na tyle gesta ze lepiej jest je palic niz jesc z chlebem i butelka dobrego wina: ) Dzieki zauwazalnej zawartosci CBD, ktory zmiekcza wplyw THC, daje zrownowazony efekt, mieszajac doznania fizyczne z umyslowymi.
Los chcial ze cheesa stworzyli czlonkowie podziemnego ruchu; alternatywnej grupy brytyjskich squattersow zwacej sie "Exodus". W latach 90-tych grupa ta byla centralnym punktem brytyjskiej sceny cannabisu, cieszacej sie pewna tolerancja ze strony wladz co pozwolilo na wyhodowanie odmiany - obecnie niekwestionowanego numeru 1 w UK.
Kwitnac w ciagu osmiu tygodni i dajac obfite zbiory ciezkich kwiatow, cheese zasluzyl na miejsce w pierwszej dziesiatce amsterdamskich coffee-shopow i nagrode w Cannabis Cup przyznawana przez High Times, nie wspominajac o tysiacach szalejacych za nia Brytyjczykow. Wszystko to sklada sie na sukces i miedzynarodowe uznanie jakim obecnie sie cieszy.
Dojrzale rosliny doslownie uginaja sie od mnostwa ciezkich kwiatow na delikatnych lodyzkach, w czym widac dziedzictwo skunka. Jesli wystawione na odpowiednio niskie temperatury, zabarwiaja sie na delikatny fiolet.
Mozna ja sklasyfikowac jako wysoce komercyjna odmiane, porownywalna z Big Budem, Skunkiem #1, Power Plantem czy Critical+, poniewaz te odmiany, podobnie jak Cheese, daja obfite i szybkie plony zbitych topow. Jednakze, co jest najwazniejsze, ta odmiana zjednuje sobie kazdego kto mial mozliwosc jej posmakowania, przez swoj lagodny smak, srednia moc i wszechstronnie przyjemny efekt jako przynosi jej palenie.
Genetyka: +Indica / sativa
Pochodzenie: Old School UK Skunk x Afghani
Zawartosc THC: srednia/wysoka
Zawartosc CBD: srednia
Plon: sredni
Czas kwitnienia: 50-60 dni
Wysokosc: srednia, outdoor ponizej 2,5 m
Od siebie dodam ze ta odmiana jest podstawowym skladnikiem moich growow. Od trzech sezonow gosci u mnie pod lampami i planuje uprawiac ja dalej. Ma dwie wady: slabe lodygi ktore nie sa w stanie utrzymac topow i przenikliwy zapach. Poza tym same zalety: Jest latwa w uprawie, odporna na plesn, szkodniki, susze i przenawozenie, do tego szybko dojrzewa i daje wspanialej jakosci ziolo, doskonale do palenia zaraz po wysuszeniu, znacznie bogatsze w smaku po miesiecznym curingu.
Szybko oblewa się lukrem
Daje spore plony
Powod? Intensywny, dlugotrwaly i aromatyczny, typowo Indicowy smak przypominajacy bukiet mocnego, dojrzalego sera. Tego typu sera ktory sprawia ze mimowolnie cieknie nam slinka kiedy o nim pomyslimy. Oczywiscie, ten szczep ma w sobie cos wiecej niz tylko aromat. Warstwa krysztalow okrywajaca kwiaty tej pachnacej odmiany jest na tyle gesta ze lepiej jest je palic niz jesc z chlebem i butelka dobrego wina: ) Dzieki zauwazalnej zawartosci CBD, ktory zmiekcza wplyw THC, daje zrownowazony efekt, mieszajac doznania fizyczne z umyslowymi.
Los chcial ze cheesa stworzyli czlonkowie podziemnego ruchu; alternatywnej grupy brytyjskich squattersow zwacej sie "Exodus". W latach 90-tych grupa ta byla centralnym punktem brytyjskiej sceny cannabisu, cieszacej sie pewna tolerancja ze strony wladz co pozwolilo na wyhodowanie odmiany - obecnie niekwestionowanego numeru 1 w UK.
Kwitnac w ciagu osmiu tygodni i dajac obfite zbiory ciezkich kwiatow, cheese zasluzyl na miejsce w pierwszej dziesiatce amsterdamskich coffee-shopow i nagrode w Cannabis Cup przyznawana przez High Times, nie wspominajac o tysiacach szalejacych za nia Brytyjczykow. Wszystko to sklada sie na sukces i miedzynarodowe uznanie jakim obecnie sie cieszy.
Dojrzale rosliny doslownie uginaja sie od mnostwa ciezkich kwiatow na delikatnych lodyzkach, w czym widac dziedzictwo skunka. Jesli wystawione na odpowiednio niskie temperatury, zabarwiaja sie na delikatny fiolet.
Mozna ja sklasyfikowac jako wysoce komercyjna odmiane, porownywalna z Big Budem, Skunkiem #1, Power Plantem czy Critical+, poniewaz te odmiany, podobnie jak Cheese, daja obfite i szybkie plony zbitych topow. Jednakze, co jest najwazniejsze, ta odmiana zjednuje sobie kazdego kto mial mozliwosc jej posmakowania, przez swoj lagodny smak, srednia moc i wszechstronnie przyjemny efekt jako przynosi jej palenie.
Genetyka: +Indica / sativa
Pochodzenie: Old School UK Skunk x Afghani
Zawartosc THC: srednia/wysoka
Zawartosc CBD: srednia
Plon: sredni
Czas kwitnienia: 50-60 dni
Wysokosc: srednia, outdoor ponizej 2,5 m
Od siebie dodam ze ta odmiana jest podstawowym skladnikiem moich growow. Od trzech sezonow gosci u mnie pod lampami i planuje uprawiac ja dalej. Ma dwie wady: slabe lodygi ktore nie sa w stanie utrzymac topow i przenikliwy zapach. Poza tym same zalety: Jest latwa w uprawie, odporna na plesn, szkodniki, susze i przenawozenie, do tego szybko dojrzewa i daje wspanialej jakosci ziolo, doskonale do palenia zaraz po wysuszeniu, znacznie bogatsze w smaku po miesiecznym curingu.
Szybko oblewa się lukrem

Daje spore plony

Ostatnia edycja: