Doświadczenia Cannafest 2023

Wyszukiwarka Forumowa:

aznar

Member
Buchów
5
W zeszłym tygodniu postanowiłem zanurzyć się w pełnym energii świecie konopi i wziąć udział w słynnym Cannafest w Pradze. Od chwili mojego przybycia atmosfera była elektryzująca, z kolorowymi straganami i ogromnym różnorodnym asortymentem produktów związanych z konopiami. Choć nie było wielu marek, miejsce było dosłownie przepełnione ludźmi, z pewnością wszystkie bilety zostały sprzedane.

Przeszukując między stoiskami, natknąłem się na jedno oferujące pąki CBD w niezwykle kuszących cenach. Różnorodność i jakość były oszałamiające, a najbardziej zdumiewające było, jak bardzo przypominały one normalne pąki konopi. Zarówno dotykając, jak i paląc, doświadczenie było wyjątkowo dobre. Oryginalne smaki i kwiaty, które wyglądały jak THC, naprawdę autentyczne.

Dodatkowo, natknąłem się na stoisko oferujące nasiona konopi marki GeaSeeds w bardzo przystępnych cenach i z różnymi odmianami. Planuję uprawiać swoje własne rośliny, więc zdecydowałem się nabyć kilka nasion odmiany Gorilla Glue i fioletowej odmiany Gelato, aby zabrać je do domu.

Po powrocie do domu rozpocząłem proces kiełkowania nasion, starannie przestrzegając każdego kroku. Ku mojemu zaskoczeniu i radości, wszystkie nasiona kiełkowały z sukcesem i ogromną energią. Teraz moje rośliny rosną szybko, a uprawa wygląda bardzo obiecująco.

Moje doświadczenie na targach Cannafest było niezapomniane, pełne ekscytujących odkryć i radości z eksploracji fascynującego świata konopi w różnych formach i zastosowaniach. Czy ktoś jeszcze z tej społeczności był tam? Chętnie posłucham waszych historii i dowiem się, jak dobrze się bawiliście na targach. Czy odkryliście jakieś ciekawe produkty? Może próbowaliście któregoś z pąków CBD, o których mówiłem?

Podzielcie się swoimi doświadczeniami! Zostawiam kilka zdjęć z wyjazdu

Ostatnią edycję dokonał moderator:

aznar

Member
Buchów
5
Przykro mi ale musiałem usunąć zdjęcia. Wrzucamy je do naszej, forumowej galerii --> https://galeria.haszysz.com/

Tu masz instrukcje jak to zrobić, o ile bedzie potrzebna ;) --> https://forum.haszysz.com/threads/tutorial-wrzucanie-zdjęć-do-haszyszowej-galerii.128123/

Podziękowania za sugestię. Mam nadzieję, że teraz wyglądają lepiej.

WhatsApp-Image-2023-11-10-at-08.16.41.jpg

WhatsApp-Image-2023-11-10-at-08.16.42.jpg

DesireOEM

1.618
Weteran
Buchów
2,527
Odznaki
3
W Czechach marihuana jest zdekryminalizowana, ale nie jest legalna. Oznacza to, że posiadanie niewielkiej ilości marihuany (do 10 gramów) jest traktowane jako wykroczenie, za które grozi kara grzywny do 15 000 czeskich koron (ok. 2500 zł).

Uprawa marihuany jest również zdekryminalizowana, ale tylko w ograniczonych ilościach. Dozwolone jest uprawianie do 5 krzaków konopi indyjskich. Za uprawę większej ilości marihuany grozi kara grzywny lub pozbawienia wolności do 6 miesięcy.

Sprzedaż marihuany jest nadal nielegalna i zagrożona karą pozbawienia wolności do 1 roku.

W 2023 roku rząd czeski zapowiedział legalizację marihuany do celów rekreacyjnych. Projekt ustawy w tej sprawie został złożony do parlamentu, ale jego przyjęcie jest niepewne.

Obecnie, w Czechach marihuana jest najczęściej używanym narkotykiem. Według danych z 2022 roku, marihuanę próbowało 35% dorosłych Czechów, a 8-9% korzysta z niej regularnie.

aznar

Member
Buchów
5
W Czechach marihuana jest zdekryminalizowana, ale nie jest legalna. Oznacza to, że posiadanie niewielkiej ilości marihuany (do 10 gramów) jest traktowane jako wykroczenie, za które grozi kara grzywny do 15 000 czeskich koron (ok. 2500 zł).

Uprawa marihuany jest również zdekryminalizowana, ale tylko w ograniczonych ilościach. Dozwolone jest uprawianie do 5 krzaków konopi indyjskich. Za uprawę większej ilości marihuany grozi kara grzywny lub pozbawienia wolności do 6 miesięcy.

Sprzedaż marihuany jest nadal nielegalna i zagrożona karą pozbawienia wolności do 1 roku.

W 2023 roku rząd czeski zapowiedział legalizację marihuany do celów rekreacyjnych. Projekt ustawy w tej sprawie został złożony do parlamentu, ale jego przyjęcie jest niepewne.

Obecnie, w Czechach marihuana jest najczęściej używanym narkotykiem. Według danych z 2022 roku, marihuanę próbowało 35% dorosłych Czechów, a 8-9% korzysta z niej regularnie.
Většina zemí v Evropě postupuje v dekriminalizaci marihuany kupředu.
Podívejte se, co se nedávno stalo v Německu... a zbytek má tendenci jít v jejich stopách.
Doufejme, že Česká republika do budoucna zlepší zákony a bude povolnější

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

Góra Dół