• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Doświetlanie kwiatów podczas fazy flo

Wyszukiwarka Forumowa:

BaxBany

Well-known member
Buchów
0
Witam.
Słyszeliście o czymś takim jak doświetlanie niższych partii topów podczas fazy flo? Mianowicie chodzi o rozchylenie odrostów podobnie jak to się robi w lst lecz pod znacznie mniejszym kątem.. Na oko 50 sopni. Podobno daje widoczne efekty.

A

anomtu

Guest
Ja w automacie usunąłem nawet wszystkie liście... Dodatkowo myślę nad opracowaniem techniki wyginania szczytów do poziomu, żeby doświetlać je z boku. Daje efekty.

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Tak, taki trening to LST. Na forum niestety popularne jest dobijanie rośliny do ziemi. Robi to różnice przy niskich, gęstych plantach. Ale na tych chudych i wysokich zdecydowanie lepiej jest poprostu odsłonić odrosty.

BaxBany

Well-known member
Buchów
0
Też sądzę że można łączyć to rozchylanie odrostów z wygoleniem wiatraków, na pewno trochę G na wadze przybędzie w końcu znacznie bardziej się doświetlą dolne topy.:bounce:

Beginers

Well-known member
Buchów
0
tez preferuje ta metode robilem tak przez calego wega i połowe floo okolo 2 tyg przed koncem obciolem wszystkie wiatrakowe i podwiesiłem jeszcze jedna lampe 125cfl red i powiem wam ze allbo mi sie wydaje albo te topy w najnizszych partiach troche porosly (szalu nie ma) :zjarany:

A

anomtu

Guest
Ja z najnizszych partii wycinam topy bo z nich i tak nic nie bedzie, a dzieki temu gorne topiszcze staja sie bardziej zbite i mocniej rosna, bo roslina skupia sie tylko na nich.

Beginers

Well-known member
Buchów
0
Ja chyba tez tak zrobie przy nastepnej okazjii... Tylko powiedz mi kiedy w ktorym tyg. flo wycinasz te dolne odrosty ?? bo niechce zabardzo postersowac panny.. :)

A

anomtu

Guest
Jak roslina przestaje rosnac w wzwyz. Mniej wiecej drugi tydzień flo. Ucinam tez liście (tylko nie wszystkie naraz). Część zaslaniajacych ucinam jeszcze na weg (stres minimalizauje wtedy asahi sl). Tak żeby roślina przyzwyczajala się do ucinania lisci. Tak ze w polowie flo lisci juz nie powinno byc. Fotosynteza odbywa sie juz tylko w kwiatach, a roslina ukierunkowana jest na ich tworzenie.

Moj sposob sprawdzony jest na automatach. Wycięcie liści i odrostów w ten sposób nie powoduje większego stresu.

Na dowód jedna z moich ulubionych fotorelacji:
https://www.forum.haszysz.com/micro-climat-just-fun-t40299.html

Pozdrawiam

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół