• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Doświetlenie świetlówkami boxa 0.48m2 hps 150W

Wyszukiwarka Forumowa:

gekkosław

New member
Buchów
0
Witam podczas planowania boxa coś nie wyszło. Jak sie później okazało brakuje troszke lumenów z mojego hps 150W. Box ma 0.48 m2 80X60. Wzorując sie na kalkulatorze :
Minimalnie: 14400 Lumenów
Srednio: 19200 Lumenów
Optymalnie: 24000 Lumenów

Mój hps ma 17500 wiec postanowiłem i tu pytanie do was czy to dobry pomysł by doświetlić 4 świetlówkami 1550 lumenów
na chwile obecną krzaczki maja 2 tyg, dodam,że jest to moja pierwsza uprawa.
Dodaje zdjęcie jak wygląda to na chwile obecną. Na razie są 2 świetlówki warm white 2700k chce dokupić jeszcze 2 ale o zimnym kolorze na wzrost. W których miejscach najlepiej byłoby umiejscowić świetlówki. Dzięki i pozdrawiam

D

delete

Guest
Ja zmontowałbym odbłyśnik np. z blachy do pieczenia i zamontował go tak jak odbłyśnik hps, a rośliny zamieniałbym miejscami co ok. 2 dni.

D

delete

Guest
Dokładnie tak jak piszesz. Świetlówki powinieneś dać troszkę niżej, ale najpierw sprawdź czy się za mocno nie nagrzewają.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół