akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dobór regulatora obrotów do Harmann ML 125

Wyszukiwarka Forumowa:

PreSonus

Member
Buchów
0
Witam, Jestem tu nowy/ nie nowy. Byłem kiedyś i wróciłem, więc zielony nie jestem w temacie. Tym razem buduję boxa który w założeniu będzie całkowicie cichy. Do wykorzystania mam szafę dzieloną 150x50x220[cm] w niej jest już zrobiony ze składanej szafy wyłożony folią diamond box 75x45x150[cm].
Większość dużej szafy będzie służyć do poprowadzenia wentylacji, mam już wentylator Harmann'a i przewód 125 izolowany wełną mineralną.

Szukam obecnie regulatora obrotów do tego wentylatora, nie będę linkował ale po poczytaniu paru tematów z tym związanych dobrze jest szukać typowych regulatorów do wentyli kominkowych np: komster ro-12. Z tym że wtedy może pojawić się problem buczenia i zwykle poleca się tutaj regulatory transformatorowe. Już się trochę zakręciłem i nie wiem w co celować, używa ktoś tutaj Harmann' a z jakimś regulatorem i może się podzielić doświadczeniami?

sputter_green

Well-known member
Buchów
1
Nieważne jaki model wentylatora, tylko TRANSFORMATOROWY inny bedzie powodował buczenie. Od kasy teraz zalezy czy kupisz z zwykłym przełącznikiem typu 1-2-3-4-5 lub bardziej pro który przełączy automatycznie przy wahaniach temp/wilg.

Konopioland

Lazy Bastard
Buchów
1
Można jeszcze użyć falownika...Fakt, że troche drogie, praktycznie zostaje tylko opcja kupna (okazyjnego) używki...

GardenicPower

( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
Weteran
Buchów
2,051
Odznaki
1
U mnie went nie startowal na niskich obrotach przy regulatorze obrotów. Nie wiem jaki Mas budzet ale z może kupic sobie budżetowy tt 125 od ventsa. Regulacja obrotów i temperatury na sondzie za ok 200zl. Cichy i wydajny. Nie ma co się bawić w regulatory

PreSonus

Member
Buchów
0
Harmann'a już mam i jest dość głośny na 1szym biegu. Za 185zł znalazłem regulator prędkości obrotowej 1-fazowy ARW 1,5/1 230V 1,5A IP54.
Went. wg. producenta ma na najniższym biegu 196m2, może po zbiciu do 130-150 byłoby nieco ciszej, wtedy zastosowałbym filtr węglowy o wydajności do 200 lub 250m2. Przewody wentylacyjne są trochę inne niż wcześniej pisałem- 100mm do nich kupiłem przejściówki na 125.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół