• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dobry smak w 7 dni ! - [SUSZENIE]

Wyszukiwarka Forumowa:
D

delete

Guest
Siemacie ludzie:spalony:

Chodzi o to żeby do Woodstocku zdążyć ususzyć jednego małego kszaczka, który byłby dziś do tego celu ścięty.
Mamy więc tydzień do 2go sierpnia.

Ususzone mniejsze odrosty kopią należycie jak na ten dzień kwitnienia ale ich smak jest nie do zniesienia!!!

Pokminiłem i niewiem czy dobbrze założyłem, że:

ch***wy smak świeżej rośliny to głównie Chlorofil.
Dzięki metodzie Water Curringu chlorofilu (i innych) pozbywamy się poprzez osmozę dokonującą się między wodą a tematem w niej umieszczonym.
Zważywszy na ilość czasu, siedem dni suszenia po tygodniu w wodzie, odpada.
Może chlorofil uda się usunąć lub zniszczyć w krótszym czasie dzięki temperaturze?

Można by więc temat podgotować, lub wymieszać/wyciskać w lekko chłodniejszej niż wrzącej wodzie w celu pozbycia się chlorofilu.

Już samo namoczenie w wodzie tematu ma swoje uzasadnienie:
Susząc tradycyjnie często zdarza się, że kwiaty są już bardzo suche na wierzchu a wciąż za wilgotne w środku. Po uprzednim namoczeniu w wodzie i wyjęciu ich, choćby już po chwili, będą równomiernie wilgotne co według moich super tajnych pot-hedowych obliczeń będzie sprzyjać równomiernemu schnięciu.
[Zdarzyło mi się testować WC i zauważyłem, że topy wyjęte z wody schną szybciej niż tradycyjnie suszone
wc 3-4 dni, norm. 6-7 dni].

Pytanie czy THC uszkadza się w gotowanej wodzie?

Ma ktoś inny patent na ekspresowe ziółko o możliwie najlepszym smaku???

.

semen93

Member
Buchów
0
Mogłeś wcześniej pomyśleć i zrobić flusha. Poprawia niesamowicie smak zioła ;) :spalony:

Albo jeszcze na mocne parcie zrób przez ten tydzień flusha i na szybkiego tyle ile Ci potrzeba na woodstock wysusz w mikrofalówce, a reszte powieś do góry nogami w ciemni na czas pobytu. Taka była by moja rada ^^

D

delete

Guest
Zrobiłem flusha a suszenie w mikrofali nie poprawi mi smaku pomidora!

Poza tym mi nie chodzi o usuwanie pozostałości nawozów, a o pozbycie się chlorofilu odpowiedzialnego za chu**we spalanie i za***iście gryzący dym!

stefan9

Well-known member
Buchów
0
Zrobiłem flusha a suszenie w mikrofali nie poprawi mi smaku pomidora!

Poza tym mi nie chodzi o usuwanie pozostałości nawozów, a o pozbycie się chlorofilu odpowiedzialnego za chu**we spalanie i za***iście gryzący dym!

Thc nie rozpuszcza się w wodzie... Ale nie pamietam od takiej temperatury zaczyna się rozkładać... Byś musiał sobie poszukać :)

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
A czy wygotowanie by nie pomogło? W niektórych przepisach na Green Dragona jest podane, żeby najpierw wygotować roślinę w wodzie, odsączyć i dopiero zalewać spirytusem. Widziałem taki patent szczególnie przy robieniu nalewki ze świeżych, niewysuszonych liści.

D

delete

Guest
Już się suszy ale póki co normalnie trochę boje się z***ać to palenie .....:zjarany:

W zasadzie calkiem zdumiony muszę przyznać, że temat pod tytułem usuwanie najmniejszych odrostów itp, jakieś takie małe w pół do kwiatki nie dość, że kopią należycie to i nie dusi już w gardło:jaraczz::spalony::thumleft:

Masakra co to będzie jak one dojdą a kwitną dopiero 6 tydzień:p
Ps. Ripenem podlewam od dwóch podlań i nie czuć jakoś ch***wo nim (być może to zasługa flusha).

Zacne sionka by JURI, ale next groove pojade na F1 z cannabis fr, chcę zobaczyć czy to aż taka różnica:p

Ostatnia edycja:
D

delete

Guest
Nikt nie wymyślił to wymyśliłem sam.

Więc tak:

1. Dokładnie trimujemy, i oddzielamy od łodyg
  2. Mielimy temat w młynku do palenia !
  3. Układamy równomiernie zmielone ziele na kilka warstw papierowych ręczników po czym przykrywamy ręcznikami z góry
  4. Mocno dociskamy rękoma, książkami lub wałkiem do ciasta
  5. Punkt 4 powtarzamy 2 czy 3 razy dla zmniejszenia wilgoci
  6. Suszymy pozostałość suszarką
  7. Guess what's we gonna do next:spalony:

BlackDeath

Well-known member
Buchów
0
Duzo zabawy, nie do konca sprawdzone - jak chcesz zmielic mokry towar w mlynku ?
Czy nie lepiej ustawic najnizsze obroty w suszarce na grzyby i po 4 dniach miec w miare ususzony towar ?

Raf_rk

Well-known member
Weteran
Buchów
3
nie przekonuje mnie wyciskanie świeżych roślin - przecież żywica też się poprzykleja i część z niej w ten sposób idzie do kibla

biedroneczka

Well-known member
Buchów
2
nie przekonuje mnie wyciskanie świeżych roślin - przecież żywica też się poprzykleja i część z niej w ten sposób idzie do kibla
grindowanie tematu też swoje zrobi. trzeba rzeczywiście mieć mega ciśnienie żeby takie metody stosować.

jakby mi się spieszyło to po prostu zrobiłbym sobie hasz.

:)

D

delete

Guest
Pie****icie:p

Jest sprawdzone.
Normalnie wsadzasz temat do młynka i mielisz, a co niby młynek swojego robi, zżera Ci thc...?
Co do przyklejania trichromów do papierowych ręczników to być może ale musiały zaraz po wyciskaniu z powrotem poprzyklejać się do materiału bo pod mikroskopem widać, że są tam gdzie powinny:)

Kopiacy Ptak

Well-known member
Buchów
0
czy wy mowicie o zmieleniu bobkowo

-.- to glupie

nie ma to jak pokazny top

Blauuu

Active member
Buchów
0
To nie ma wyglądać.
To ma działać :spalony:

a suszenie na szybko w piekarniuku? Temperatura ta najniższa,około 50* pokruszone,suszyłem tak kiedyś 20minut styka :smokee:

Natural

Well-known member
Buchów
1
w tydzien to ja normalnie susze bez zadnych ceregieli..... lol <peace>

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół