• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dobrze się rozwija?

Wyszukiwarka Forumowa:

Squido

Well-known member
Buchów
0
Siemano.

Chciałbym abyście mi poradzili czy pomidorki dobrze sie rozwijają, to jest moj pierwszy sezon. Poradzcie mi co mogę dodać.

Do 23 dnia żyły w growboxsie są 3 dni na dworze. Na dzień dzisiejszy nie rosną ale czytałem, że mogą być zestresowane i właśnie dlatego. Później powinny iść w górę. Jak mówiłem zajmuje sie tym 1 rok i chciałbym usłyszeć rady od kogoś bardziej doświadczonego ode mnie...

Oto maleństwa:

2x Big Bud

Na moją nie obecność dopadła je burza i teraz nie wygląda najlepiej, pourywane liście. Sami zobaczcie. Mam nadzieje, że będzie silna i da rade. Jest mniejsza od pierwszej.

Jakby tego było mało pojawiają sie żółte liście...:pl:

Jestem w tym jeszcze zielony ale mam nadzieje ze jak na 1 raz cos z tego bedzie.

G

Gość

Guest
napisz co im lejesz i jak często. Myśle ze ta pierwsza dobrze się rozwija za jakiś tydzien moglbys jej zrobic fima (jeżeli podrosnie). Tej drugiej nicnie powinno byc roslina da se radę ;) jak napiszesz o nawozach i jak cvzęsto lejesz to ci powiem co dalej. nie mam doswiadczenia na out ale mam na indoor więc mysle ze jakoś pomogę:smokee:

Squido

Well-known member
Buchów
0
Wiec leje pomidorkom biohumus, na plankton k muszę jeszcze poczekać. Flofowit oraz nawozy naturalne. Nie wiem czy przyciąć już żeby poszły rozgałęzienia czy jeszcze poczekać...;/

G

Gość

Guest
Ja bym już przycinał. Zrób jeszcze LST jak chcesz, to naprawdę zwiększa plon.

Squido

Well-known member
Buchów
0
Jasne, że zrobie tylko nie chce do ziemi, odsłonie sobię szczyciki ;)

---------- Aktualizacja posta 29-07-2012 12:37 ---------- Czas poprzedniego posta 28-07-2012 22:27 ----------

Cholera! Macie jakiś sprawdzony sposób na ślimaki, (ślimakol będę mógł kupić dopiero jutro). Pierwsze maleństwo idzie w górę, za to drugie jest w ciężkim stanie. Sami zobaczcie.

Mniejsza obgryziona przez ślimaki (widoczny śluz) Główny szczyt prakrycznie przestał istnieć, jest szansa na uratowanie?

Poradzcie co powinienem zrobić..

A oto drugie już większe i piękne maleństwo :)
Śladowe ilości śluzu, wydaje mi się, że dobrze wygląda. Już czas na LST, jutro naginam oraz przycinam :)
Nareszcie idzie w góre! :)

losfarmeros

Well-known member
Buchów
0
Ślimakol to konieczność możesz posypać trotami ok 20 cm od roślin tylko nie troty z drzewa iglastego bo zakwasi glebe slimaki sie nie przebiją a jak któremuś sie uda to załatwi go ślimakol:):spalony: z fartem do końca:harvest:

Squido

Well-known member
Buchów
0
Hmm.. pomyślałem, że zrobię to od razu. Więc posypałem trotami. Mało tego, postanowiłem powoli ją naginać a dziś wieczorem albo jutro przed podlaniem naciągne trochę bardziej i przytne ok. 3 listki. Nie wiem jaki ruch wykonać z 2 plantem, chyba poczekam może coś się odnowi.

A oto fot.

Mniejsza, bardziej poturbowana.. Jaki ruch wykonać żeby znów nabrała sił?

Na 2 początki lst, jak widać było już robione boxsie.

Podsypałem trotami, myślę że dopóki nie kupię ślimakola zabezpieczy je nachwile przed ślimakami...

Squido

Well-known member
Buchów
0
Tak to są automaty, zamiast "super bud" wpisałem "big bud" dopiero teraz sie połapałem. Hmm.. spróbóje ale ślimakol to konieczność.

G

Gość

Guest
Wez piwo i nalej do jakiejs miski to podobno odciagnie je od twoich roslinek bo wszystkie ida do piwa. nie próbowałem tego sposobu ale słyszałem ze dobry. a te liscie to raczej nie nawozy skoro wszystkie naturalne. mysle ze podczas przesadzanie zanim sie przyjeła to liscie się troche przypiekły. Pozdro i oby roslinki wyrosły zdrowe :yeahh:

Squido

Well-known member
Buchów
0
Co zrobić z tą bardziej poturbowaną? Nie wiem czy ja przyciać, czy narazie zostawić i poczekac na efekty..

---------- Aktualizacja posta 30-07-2012 11:25 ---------- Czas poprzedniego posta 29-07-2012 20:48 ----------

ślimaki są przebiegłe jeszcze mogą się przebić bestie

fu*k!! Racja.. Przychodzę wieczorem, a one robią sobie uczte, *****e... Teraz z mojego 2 planta nie zostało zbyt wiele i nie mam pojęcia czy cos z niego będzie. Mógłby jakiś doświadczony grower mi poradzić co zrobic? Drugi (wiekszy) chyba im nie smakuje, bo tylko troszke "w***any".

Oto foty.

Większej (dziś przycinanej)

Mniejszej.. Jest nadzieja dla niej? Jeśli tak to doradzajcie jak jej pomóc, chyba, że się nie da. Na noc zakładam jej bańkę 5l

D

delete

Guest
Ogarnie się tylko na miłość boską kup jakis ślimakol bo nie będziesz miał nic. Pada deszcz a ślimaki nie leniuchują.

Squido

Well-known member
Buchów
0
Coś pięknego jak idzie w góre, druga choruje ale coś z niej będzie.

Wrzucam fot pierwszej:

Squido

Well-known member
Buchów
0
Wracam, aby dać Wam nowe fotki, zdziwicie sie, myślałem, że z tej mniejszej nic juz nie bedzie a tu taka miła niespodzianka :) Obie mają 43 dni i maja się dobrze ;). Łapcie foty:

Duża:

Zastosowane LSD:

A to ten maluch, tak właśnie ten, który marnie wyglądał ;)

Wracam za jakiś czas, postaram się prowadzić fotorelacje do końca ;)

Squido

Well-known member
Buchów
0
Siema znowu.
Co tu duzo pisać, idzie dobrze. Suczki ida w górę.
Fot.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół