• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

Dojrzewanie trichomów podczas suszenia

Wyszukiwarka Forumowa:

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Witam.

Powiedzcie mi czy trichomy dojrzewają podczas suszenia rośliny? Suszę mojego automata od piątku, wczoraj oglądałem pod mikroskopem rośliny i mam wrażenie że duża część trichomów, które zaraz po ścince były mleczne, zrobiła się lekko brązowawa. Czy też ktoś z forumowiczów zauważył takie zjawisko?

Zielarz2

Well-known member
Buchów
0
nie wydaje ci sie tylko tak jest zobacz jak wloski tez ci sie brazowe zrobia ale to nie znaczy ze beda tak kopac jak te sciete w prawidlowej fazie ;d

Maryland

Well-known member
Buchów
0
to znaczy że będą tak kopać jak te mleczne? Na tym mi bardziej zależało dlatego ściąłem roślinę jak miała większość mlecznych.

Maryland

Well-known member
Buchów
0
Nie chodzi o to że się tym przejmuję, tylko chcę pogłębić swoją wiedzę na ten temat.

Kazalkon

Well-known member
Buchów
0
Trichomy dojrzewają prawie bez przerwy, podczas ich suszenia i curringu nie bez powodu staff robi się mocniejszy i lepszy. Jednak nie nastepuje to w przeciągu paru dni, ale bardziej tygodni.

Włoski robią się brązowe bo wysychają, to akurat normalne zjawisko i nie wpływa na moc staffu ( chodzi o wysychanie po ścince, bo dojrzewanie ich przed ścinką to inna sprawa. ).

G

Gość

Guest
Na pewno dojrzewają. Wszystko co ma owoce i jest ścięte dojrzewa. Prosty przykład Banan. Podczas ścięcia jest tak kur***ko zielony, że nawet nie da się go obrać, ale nim dojedzie do Polski 2-3 dni, jest za***isty i gotowy na GASTRO <joint>

RahCiach

Well-known member
Buchów
0
po prostu trichomy schną więc robią się ciemniejsze bo pozbywają się wody ;)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół