• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Dolomit działanie

Wyszukiwarka Forumowa:

SzaloneOczy

Active member
Buchów
0
Witam mam pytanie jak dokładnie działa dolomit ? jak jest gleba zbyt zakwaszona ? i on ją "odkwasza" czy może inaczej ? bo mam 50 litrów ziemi kupnej ph 5,5-6,5
i chcem ją wymieszać z ziemią z ogródka od babuni kochanej,babcia wspominała mi coś że u niej właśnie jest strasznie kwaśna ziemia,dlatego myślałem nad dolomitem ale za bardzo nie wiem jak dokładnie on działa.
Ps: Zakupiłem również Biopon Uniwersalny i czy mogę go lać na wega ?,a na flo POKON na rośliny kwitnące.Czy to dobry wybór nawozów ?

Pozdrawiam :>

rolnikk

Active member
Buchów
0
Dolomit odkwasza glebe podnoszac jej ph do poziomu obojetnego czyli właśnie tyle ile lubią pomidorki ok 6,5. Dodatkowo zawiera także magnez i wapń, pamiętaj że ta ziemia kupna po pierwszych opadach deszczu będzie miała już niższe pH bo deszcz ma poniżej 6 a w niektórych rejonach występują nawet kwasne deszcze. Także dolomit zawsze przydaje się na oucie dodaj go troche do ziemi i potem podsypuj pod krzaka szczególnie jak dużo pada.
Co do tych nawozów to nie znam ich ale ogólnie na WEG potrzebny jest azot a na FLO potas i fosfor, w fazie kwitnienia powinno podawać się mozliwie mało azotu gdyż pogarsza potem smak.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół