• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Doniczke wkopać w lesie

Wyszukiwarka Forumowa:

panmaczeta

Member
Buchów
0
Witam, mam niedaleko domu pomidorka w 10l wiadrze taki z 1,2m dobrze rozrosniety ktory zaczal kwiatnac 10go czerwca wiec tych bialych wloskow to juz sporo ma ale i tak to bedize trwalo pewnie do wrzesnia. I z tego powodu chce go wynieść do lasu ale wiadomo przesadzać nie mozna jak kwitnie więc wymyslilem cos takiego. Teraz powiedzcie czy to ma sens. Kopię dziure na spocie wymierzona na wiadro troche glebsze. Wsypuje na dno keramzyt + kamienie i wkladam wiadro. Wszystko kamufluje. Jak teraz podlewalem codziennie-2dni to myslicie ze bede mogl teraz rzadziej? Moze jakies inne pomysly.

EasySativa

Well-known member
Buchów
0
za często podlewasz a o reszcie to nie wiem co mam myśleć

karaska

Well-known member
Buchów
0
zrób kilka dziur w wiadrze na dole.
Nie musisz jej podlewać - bez podlewania będzie lepiej rosła niż podlewana co 2 dni. Inne rośliny na dworze też żyją bez twojego podlewania.

unnamed

Well-known member
Buchów
0
za często podlewasz a o reszcie to nie wiem co mam myśleć
dlaczego tak sądzisz ... może podlewa po szklance ?? skoro mu rośnie ,ma 1,2 m i jest dobrze rozkrzaczona to nie zmieniaj sposobu podlewania . Tylko nie wiem po co ci na dnie dołka keramzyt i kamienie :/
ewentualnie możesz ostrożnie odciąć dno w wiadrze i zrobić tak jak napisałes ( dodatkowo możesz dorzucić z worek kupnej ziemii ).pozdro
zrób kilka dziur w wiadrze na dole.
Nie musisz jej podlewać - bez podlewania będzie lepiej rosła niż podlewana co 2 dni. Inne rośliny na dworze też żyją bez twojego podlewania.
hehehe dlaczego co roku rolnicy w polsce podnoszą ceny warzyw i owoców ... bo SĄ SUSZE !!!!
podlewaj i dbaj !!( oczywiście na tyle na ile potrzeba )

panmaczeta

Member
Buchów
0
Wiadomo że rosnące w ziemi nie trzeba tak często podlewać, ale jak słońce świeci to wiadro sie nagrzewa i szybciej jednak paruje ta woda. Raz nie podlałem 2 dni a było gorąco to na drugi dzień cały oklapnięty. Z tym odcięciem wiadra to w sumie ciakawa rozkmina, pomyśle na tym jeszcze. Tylko że on już kwitnie z miesiąc to nie wiem czy sens tu coś zmieniać. Jak zrobie wszystko to napisze co wyszło. Pis jou:zombi:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół