nasiona marihuany

Doniczki inaczej.

Wyszukiwarka Forumowa:

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
Dzisiaj postanowiłem przesadzić do większych doniczek moje dwa planty, były w 5L baniaczkach ale wzrost został nieco spowolniony i przesadziłem DO.... worków na śmieci :)
tj. kupiłem wytrzymałe worki 35 L wpakowałem 3 worki coby było jeszcze trwalsze, wsypałem na razie 10L ziemi + 5 L którą już miały postawiłem.. i wszystko gra tj. woreczki według moich oczekiwań zrobiły się nieco szersze niż wyższe i o to mi chodziło :). W dnie porobiłem spore dziurki i podlałem , nadmiar wody spokojnie się przesączył jak w tradycyjnych doniczkach. Z przenoszeniem tego też nie ma problemu, przynajmniej z obruszeniem ziemi jest spoko wystarzy nieco potrząsnać. Uprawiał ktoś w ten sposób? co o tym myślicie?

Mam jeszcze lniane worki ale boję się, że jak Ziemia będzie często wilgotna to zgniją.

Mogę regulować wysokość doniczki :D przywiązałem 4 listewki do każdego wora obwiązałem sznurem naturalnym i jak ściskam mocniej donica wydłuża i na odwrót.. fajne rozwiązanie według mnie :). Tylko worki trza kupić porządne 15szt za 5zeta Jan jakiś tam :p

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
właśnie janek niezbędny :) to co uprawiał ktoś w takich worach czy nie?

Lubo

Well-known member
Weteran
Buchów
3
AtomBoy napisał:
to co uprawiał ktoś w takich worach czy nie?

tak, ja trzymam jednego LR na oucie w worze z ziemią. Rośnie normalnie ja w doniczce.

R

rasta

Guest
a co to za róznica czy doniczka, czy worek.
wykonane z prawie tego samego materialu..... krztalt nie ma nic do rzeczy. czyli to to samo.

Orion

Well-known member
Weteran
Buchów
11
o to mi chodziło :) nie byłem pewien, czy w niedokońca sztywnej doniczce można uprawiać, np przyprzenoszeniu zawsze ta ziemia siię rusza itp. no nic wsadzam do worów :)

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół