Wiem że odświeżam stary temat ale musze zadać kilka ci kilka pytań pyt.1-czy robiłeś weg i ile czasu? pyt.2-ilu litrowe doniczki pod reślinke lub ilu litrowy pojemnik zbiorczy pod całość pyt.3-jaki gatunek i ile gram z rośliny (wiem że jest to zależne od gatunku) prosze o odpowiedz bo interesuje mnie ten sposób hodowli i chce sobie wyliczyc czy to mi sie opłaca.VipGrower napisał:Mialem kiedys SOGa w czyms podobnym na 15 klonow i dawalo bardzo dobrze rade oczywiscie jesli chcesz sadzic planty z nasion liczba krzakow bedzie o wiele mniejsza
To już nawet nie chodzi o miejsce bo jeszcze by dała radę(chociaż mija się to z naszym celem). Ale o to, że na tak małej objętości łatwo o niedobory ponieważ roślina w dość relatywnie krótkim czasie pobierze wszystkie substancję odżywcze z medium
drifter na cos takiego są tzw. "nawozy"
problemem w takim przypadku jest raczej to że medium mimo pełni środków do życia jest w stanie "na raz" dawac jednak za malo mikro/makroelementów roślinie (korzeniom) która jest na tyle duża że potrzebuje zasysac wiecej
te doniczki sa bardzo dobre.. :zjarany:
Nie powinno powodować żadnych schorzeń.mały odkop, mam pytanie czy małe doniczki spowodują tylko karłowatość roślin czy będą narażone przez to na dodatkowe choroby ?
maly odkop po 2 latach?mały odkop, mam pytanie czy małe doniczki spowodują tylko karłowatość roślin czy będą narażone przez to na dodatkowe choroby ?