akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

doradzcie mi prosze

Wyszukiwarka Forumowa:
U

Usunięty 88912

Guest
Jak kolega mówi zamiast pisać i pytać to zobacz wszystkie wątki na forum i będziesz wiedział bardzo dużo na temat wszystkiego
zadalem konkretne pytania na temat kontrolowania wzrostu roslin, wiem ze trzeba czytac ale tego jest tyle ze przez rok bede czytal i wszsytkiego nie przeczytam. podsuncie jakies konkretne rady lub linki na ten temat o ktory pytam a nie odpowiadacie ,, to se przeczytaj,,

U

Usunięty 88912

Guest
Mógłbyś bardziej sprecyzować czy to "pomieszczenie" to jakaś szklarnia na dworze czy box. Bo jeśli będziesz robił uprawę w boxie to tylko od Ciebie zależy jakie wysokie one Ci tam urosną bo masz nad nimi pełna kontrolę na przykład skracając im okres wegetacji.
mam 1m2 o wysokosci 180 cm i chce tam wrzucic 4 rosliny i zebrac jak najwiekszy plon https://shop.greenhouseseeds.nl/feminised-cannabis-seeds/arjans-haze-3/ ale akurat te nasiona moga urosnac 200cm . mam ja z 4 razy przyciac ? skracajac okres wegetacji - mozesz tak w skrucie napisac lub link gdzie to jest wyjasnione

Eko

997
Weteran
Buchów
24,551
Odznaki
13
Krótki weg, mała donica i wszytko i już nie drąż

U

Usunięty 88912

Guest
Co to jest ScrOG?
Jest to technika treningu konopii, w której wykorzystuje się siatkę jako barierę ograniczającą pionowy wzrost rośliny. Łodyga i gałęzie są przeplatane przez siatkę i zmuszane do wzrostu w poziomie zamiast w pionie

jak ja mam 1m2 do dyspozycji w boksie i chce tam cztery rosliny wrzucic . jak mam je ukierunkowac na poziom czyli 1 m to jakos tego nie widze .

widzialem zdjecia takich krzakow ktore byly nie wysokie z wieloma szczytami i cala wogole w topach byla taka nie zawysoka obszerna sie zrobila.

takie cos mozna osiiagnac specjalnymi czynnosciami czy to jest gatunek?

jak specjalnymi czynami to jakimi ?

ile razy ja przyciać?

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
898
Ręce opadają
Jeszcze próbuje je trzymać w górze
Co to jest ScrOG?
Jest to technika treningu konopii, w której wykorzystuje się siatkę jako barierę ograniczającą pionowy wzrost rośliny. Łodyga i gałęzie są przeplatane przez siatkę i zmuszane do wzrostu w poziomie zamiast w pionie

jak ja mam 1m2 do dyspozycji w boksie i chce tam cztery rosliny wrzucic . jak mam je ukierunkowac na poziom czyli 1 m to jakos tego nie widze .

widzialem zdjecia takich krzakow ktore byly nie wysokie z wieloma szczytami i cala wogole w topach byla taka nie zawysoka obszerna sie zrobila.

takie cos mozna osiiagnac specjalnymi czynnosciami czy to jest gatunek?

jak specjalnymi czynami to jakimi ?

ile razy ja przyciać?
Wejdź w moje fotorelacje, ja robię scroga i tam opisuje krok po kroku co się dzieje. Jak coś nie będzie jasne mogę Cie uświadomić. Ale ku**a zrób jakieś podstawy wiedzy
Bo ludzie będą pisać do Ciebie a ty Kali zrobić , Kali odpowiadać xD
Zreszta ,box masz 180cm to ja nie wiem czemu panikujesz z miejscem.
Ja robiłem planta z 75 dniami Wega w boxie 120 cm z pełna wentylacja i filtrem w środku wiec wyobraź sobie.

Ostatnia edycja:
U

Usunięty 88912

Guest
Jeszcze próbuje je trzymać w górze

Wejdź w moje fotorelacje, ja robię scroga i tam opisuje krok po kroku co się dzieje. Jak coś nie będzie jasne mogę Cie uświadomić. Ale ku**a zrób jakieś podstawy wiedzy
Bo ludzie będą pisać do Ciebie a ty Kali zrobić , Kali odpowiadać xD
Zreszta ,box masz 180cm to ja nie wiem czemu panikujesz z miejscem.
Ja robiłem planta z 75 dniami Wega w boxie 120 cm z pełna wentylacja i filtrem w środku wiec wyobraź sobie.
kali pyta gdzie te fotorelacje bo zerknelem na twoj profil i nie wiodze zadnych fotorelacji. jestem tu calkiem nowy nie wkurzaj sie :)

#

Obsługa forum
Administrator
Weteran
Rozwiązań
1
Buchów
18,057
Odznaki
1
Zadajesz pytanie, dostajesz odp., po czym dalej pytasz o to samo.

Tak, Haze przy wymogu niskiego wzrostu to najlepszy wybor, bierz smialo, przytniesz 4 razy i bedzie za***iscie ze kapcie spadaja.

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
898
Zadajesz pytanie, dostajesz odp., po czym dalej pytasz o to samo.

Tak, Haze przy wymogu niskiego wzrostu to najlepszy wybor, bierz smialo, przytniesz 4 razy i bedzie za***iscie ze kapcie spadaja.

Ogólnie to zgadzam się ,ale jak miał by robić scroga to nawet lepiej jak będzie miał przewagę sativy lub czysta . Szybko mu wypełni siatę i fajnie się rozkrzaczy. Z indica jest trochę więcej manufaktury

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
898
kali pyta gdzie te fotorelacje bo zerknelem na twoj profil i nie wiodze zadnych fotorelacji. jestem tu calkiem nowy nie wkurzaj sie :)

Mam dziś dobry dzień.

P.s.
Nikt nie jest "wkurzony"
Wręcz przeciwnie chciał bym żebyś zrobił relacje jak tu lecisz z tymi 4 sztukami tak ze będziemy skarpetki podciągać.
Na te pełne 1.8m !!!! Wjeżdżaj tam na pełnej :D
- filtr, wentylacja(20cm) - donica(30cm) =1.3m.
Tyle krzaka możesz puścić od ziemi po sam szczyt a jaka odmianę to sprawa drugorzędna, byle nie auto.
Wystarczy że klikniesz Fotoperiod w odpowiednim momencie i jesteś w domu.
Poprowadzimy Cię jak mistrz Yoda.
Ale Wczesniej.
Ja, plus kto tam będzie chciał :D Zada 5 wyrywkowych pytań z podstawowej wiedzy z racjonalnym marginesem błędu, plus robisz relacje.
A jak nie to dupy nie zawracaj.

Ostatnia edycja:

BlackMen

Well-known member
Weteran
Buchów
2,697
Odznaki
1
Weguj z 20 dni (zależy od wigoru roślin) napewno nie wyjdą sufitem bierz z przewagą indica. Ewentualnie automaty które przeważnie rosną niskie

FrankoFranek

Well-known member
Buchów
898
Weguj z 20 dni (zależy od wigoru roślin) napewno nie wyjdą sufitem bierz z przewagą indica. Ewentualnie automaty które przeważnie rosną niskie
Z tego co pisał , chciał by zmaksymalizować i wykorzystać przestrzeń.
Z drugiej strony automat 1,5m to tez urośnie
Nie jestem zwolennikiem loterii na auto.
Exodus Cheese od GHS
Może by takiego szwajcara chciał ?

Ostatnia edycja:

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół