nasiona marihuany

Dready

Wyszukiwarka Forumowa:

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
Jest wiele sposobów na zrobienie sobie dreadów. Podam kilka z nich, i będę dodawał jak się dowiem o jakichś nowych. Jeśli znasz jakiś sposób inny niż tutaj , albo bardziej dokładny napisz do mnie. Zamieszczę i napiszę Twoją ksywkę i e-maila jeśli chcesz.

1. DREADY NA SWETER

Jednym ze sposobów ( Ja tak robiłem ) jest pocieranie włosów swetrem wełnianym, albo ręcznikiem frotowym. Robisz to codziennie, jak najczęściej przez kilka tygodni, włosy zaczynają się niszczyć - filcować. Powstają strąki które można zacząć formować już palcami lub szydełkiem. Najlepszy efekt uzyskasz jeśli zaczniesz robić dready od krótkich włosów, są wtedy równe i cienkie. Jeśli się pojawią odrosty trzeba trochę podokręcać swetrem, albo palcami.

2. TAPIROWANIE GRZEBIENIEM

Inny sposób polega na tapirowaniu grzebieniem włosów (najlepsza alternatywa dla długowłosych) przez kilka godzin. Dready powstają szybko, ale niestety równie szybko się rozplątują.

3. ZAPLATANIE W WARKOCZYKI

Kolejny sposób podobny do poprzedniego, jednak tapirując włosy należy równocześnie zaplatać je w warkoczyki. Trudno jest to samemu zrobić, więc polecam zlecić kumplowi/kumpelce.

4. DREADY NA SZYDEŁKO

Szydełko (jak najmniejsze), tak tak właśnie na nie można zrobić dready. Gdy mamy w miarę skręconego dreada,przebijamy go szydełkiem i nawijamy włsy wystające z dreada. Następnie wyjmujemy szydełko. Tą czynność powtarzamy na całej długości dreada. Końcówki - wbijamy szydełko w dreada tak aby wystawało na końcu, zahaczamy szydełkiem koniec dreada i wyciągamy szydełko. Później powtarzamy czynność. Inaczej pisząc należy przeplatać końcówkę dreada szydełkiem w górną ich część.

5. WIZYTA U FRYZJERA

Najgorszym ze sposobów - najbardziej komercyjnym i wstydliwym dla Rasta jest wizyta u fryzjera. Poza tym drogo (od 1000 zł) za to koszą i dready i tak po kilku tygodniach trzeba dokręcać. Można tam dokleić sztuczne dready - fe. Nie polecam plastikowych sposobów, tylko informuję.

informacja pobrana z http://reggae.zw.pl/

pozdro

C4

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Brawo Shogo! chyba ktos pierwszy raz w kanciapie pomogl tak jak to sie powinno robic :D

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
trzeba pomaga wschodzacym rastamanom ;]

Shogo

Well-known member
Weteran
Buchów
1
a czy ktos z uzytkownikow ma dredy ?

jaracz

Well-known member
Buchów
0
zoyman poprostu zkorzystał z okazji i chciał się pochwalić że będzie miał dready..

ps. ja kiedyś miałem :p
ps2. zoyman nie "Profilu nie będzie Anie dopadła grypa...." tylko podpisu :] profil to ustawienia całe a tam jest podpis albo sygnaturka*
*skrót sig

zoyman

Well-known member
Buchów
0
Dobra dobra:] tak mi sie napisało... słowo sie rzekło:]

freeman

Well-known member
Buchów
0
Czy ktos z szanownych forumowiczow ma problem ze swoja gestoscia wlosow. To jest dla mnie problem ktory powoduje flustracje u mnie.
Teraz jestem w holandii i jak widze black people z takim gaszczem na glowie to az glupio mim sie robi.
Peace

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Mogę zrobić dready w kazdej chwili, ale nie wiem czy wyglądałoby to sensownie. Nexer, Halabama, powiedzcie coś!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Góra Dół