• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach

nasiona marihuany

DS150 i HPS 600W

Wyszukiwarka Forumowa:

PSH

Well-known member
Buchów
0
witam, potrzebuje szybkiej odpowiedzi, bo juz sam nie jestem pewien...

Mam boxa, DS150, czyli 1,5m x 1,5m x 2,0m
i do tego HPS

600W, nowka, z odblysnikiem AdjustaShade (rozmiar odblysnika: 100cm x 40cm)

Planuje wsadzic do srodka ok 20 roslin.

Co myslicie ?

Z

ZWM

Guest
9 roslin wystarczy do zapelnienia boxa

no chyba ze sie uprzesz to 20 tez wejdzie ale musisz dac kruciutki veg i sog
do tego mysle ze bys musial skoncentrowac sie na glownym topie a boczne odrosty poprzycinac w innym przypadku nie pomiescisz roslin

.

PSH

Well-known member
Buchów
0
9 roslin przy powierzchnii 2,25m2 ?? ty sie dobrze czujesz ?

zle skonstruowalem pytanie, bo to ze bedzie 20 roslin to jest pewne, mnie chodzilo o to czy lampa 600w ogarnie przy takiej powerzhcnii z tym odblysnikiem

Z

ZWM

Guest
czuje sie wysmielicie dziekuje ze pytasz a wracajac do tematu to tak jak pisalem wczesniej

to tylko propozycja wstawic tam 9 roslin zrobic dluzszy weg i dobrze z fim-owac i ponaginac a boki to pozwoli roslinie dobrze sie rozrosnac i kazdy krzak bedzie mial odpowiednia ilosc miejsca na rozwoj co zaowocuje duza iloscia kwiatu na kazdej z galezi

mowie tak dlatego ze mam boxa na szerokosc 150 cm i 4 donice ustawione jedna przy drugiej i zostaje ni jakies 20 cm s kazdej strony
rosliny po bokach boxa sa zazwycaj wieksze i lepiej maja rozwiniety system korzeniowy te w srodku musza rywalizowac ze soba o swiatlo i jedna przyslania druga

ale to tylko moje spostrzerzenia

skoro jestes pewny ze wcisniesz tam 20 donic to zamiast 600w dal bym 1000w bo sam uzywalem hps 600w z adiust-a-wing do boxa 80x150x200 i boczne rosliny moim zdaniem potrzebowaly wiecej naswietlania dlatego zmienilem 600w hps z adiust-a-wing na dwie coltuby veg na 2x250w MH i flo na 2x400w hps

co do treningu to pisalem w poprzednim poscie co ja bym zrobil
to tylko propozycje zrobisz ja uwazasz

pozdrawiam

PSH

Well-known member
Buchów
0
nieno 15-20 roslin musi byc bo musze sie odbic od dna

dluzszy weg tez nie wchodzi w gre bo zalezy na czasie, 30-35 dni to max. odmiany beda indyki z najkrotszym flo. lampy 1000w juz nie kupie, jest kupiona 600tka i nie ma srodkow na inna lampe... choc wydaje mi sie ze 2ie 400w by byly idalne i rozswietlaly by caly box tak jak trzeba. ale niestety najpeirw zostala kupiona lampa a pozniej box...

to jakbys ty to zrobil ? zalozmy ze te 20 roslin bedzie, lepiej by bylo na srodku je ulozyc jedna przy drugiej i lampa nad nimi ? czy moze do rogu je wcisnac i tam lampe nad nimi zawiesic, zeby swiatlo sie od scian odbijalo... czy moze rozlozyc je po calym boxie i na samej gorze lampa z rozlonym na maxa adjustem ?

-OM-

Well-known member
Buchów
0
jak ci zalezy na czasie to daj automaty tam, 24 donice, lampa na srodku
bedzie OK aczkolwiek na ta powierzchnie 600 ciut malo, ale ogarnie.

Z

ZWM

Guest
-OM- dobrze powiedzial jak chcesz szybko zebrac to najlepsze beda automaty

jezeli chodzi o donice to rozstaw je rowno po calym boxe i lampa na srodku

PSH

Well-known member
Buchów
0
panowie, wiem o tym, rownie dobrze moge normalne strainy dac 12/12 po 2 tygodniach wega i tez bedzie szybko. ale ma tez byc duzo. moje zalozenie to ok 3kg z tej uprawy. te 3-4 miechy wytrzymam, tylko mnie chodzilo co by sie nie okazalo w polowie uprawy ze za malo swiatla, rosliny sie wyciagaja, nie rozrastaja itp...

ok w takim razie 15-20 krzakow, rozloze rownomiernie po calym namiocie, a na srodku u gory lampa z rozlozonymi na full skrzydlami. mam nadzieje ze wystarczy swiatla : /

Fidel Gastro

Stary wyjadacz cukierasków...
Weteran
Buchów
4
Ja na twoim miejscu dolozylbym jeszcze 400-600w z jednej 600w za ch... 3kg nie wytargasz przy zalozeniu ze ma byc szybko

Z

ZWM

Guest
przy tej powierzchni w hydroponice i drogich nawozach + przynajmniej 400w hps mysle ze maxymalnie wyciagnal bys 2kg i to przy bezblednie przeprowadzonej uprawie

zniz troche poprzeczke bo mozesz sie niemilo rozczarowac

mam nadzieje ze zalozysz fotorelacje bo z ciekawoscia bede obserwowoc

pozdrawiam i powodzenia

-OM-

Well-known member
Buchów
0
3kg :freak::sunny:

stary jak uzbierasz 500g to bedziesz kozak
plony z automatow przy fp 20/4 sa wieksze niz z normalnych odmian z krotkim vegiem
jedynie moc towaru pozostawia wiele do zyczenia ale jak to na sprzedaz to nie powinni marudzic

PSH

Well-known member
Buchów
0
no co wy gadacie ze nie wyciagne 150g z krzaka ? przy lampie 600w ? pelny zestaw nawozow. nie ma bata zeby nie wyszlo, tylko sie martwie ze tego swiatla moze byc malo.

plony z automatow, to przeciez jakies 50-60g krzaka, to sie nie kalkuluje w ogole...
pozatym namiot ma 2 metry wysokosci wiec trzeba to wykorzystac.

-OM- 500g z 20 krzakow ? to wychodzi po 25g z krzaka, wez mi tu juz nie pier... jaki kozak co ty bredzisz... to nawet z automatow wiecej wychodzi, a ja mam zamiar brac odmiany z plonami xxl, wwxbb super skunk big bud

Natural

Well-known member
Buchów
1
plon ogolny sie liczy z metra kwadratowego a nie z krzaka
500g przy 600W to bardzo dobry wynik
max przy HPS to jakies 1.4g/1w to daje 840g MAX
musialbys miec mega donice i bardzo dlugi veg i duuuuzo talentu
plus caly zestaw canny i duuzo boosta

3kg to tylko mundek jest w stanie zrobic przy tej mocy swiatla ale on chyba waży rosliny z donicami :lol3:

no co wy gadacie ze nie wyciagne 150g z krzaka ? przy lampie 600w ? pelny zestaw nawozow. nie ma bata zeby nie wyszlo, tylko sie martwie ze tego swiatla moze byc malo.

wyciagniesz tyle o ile pod ta lampa nie bedzie wiecej niz 4 krzaki

PSH

Well-known member
Buchów
0
nie wierze w to co mowicie... : P

nie wierze, ze przy lampie 600w bede mial z 1 krzaka white widowa, czy super skunka, 30g... no nie ma takiej opcji, to kolega przy swietlowkach energo wiecej z krzaka wyciagnal. 15 roslin jedna obok drugiej, kazda ma swoje szczyty, swoje kwiaty, niech bedzie nawet po 100g na 1 krzaku to bedzie 1,5kg z calosci.

a z tym obliczaniu gramow z watow, to juz slyszalem, ale to sie liczylo na 1 rosline, a nie na cala uprawe...

to co gosc ma taki sam namiot, i on ma 5 krzakow, a ja 15, i bedziemy mieli tyle samo palenia ? no nieee nieeeee... : P

a tutaj macie gl, taki sam box, ta sama lampa, 14 krzakow

https://www.forum.haszysz.com/hps-600w-2-25m2-jack-herer-t58559.html

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sklepie Growbox.pl na wszystko!

nasiona marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Polecany sklep z growkitami grzybów

Góra Dół