Dużo pytań na temat boxa pod scroga alub soga

Wyszukiwarka Forumowa:

emo

Well-known member
Buchów
0
Witam
Chce zrobic boxa pod scroga albo soga ale jeszcze nie wiem jaka metode wybrac... ale to pozniej.Boxa Chce zrobic ze sklejki 6 mm albo z mdf ale nie wiem ktory bedzie lepszy wymiary jakie planuje to 80x80x120 prosze o uwaga co do wymiarów bo to jest moje zalozenie i moze byc błędne.Lampe chce 400 W takaz allegro z holandi dosc popularna.Jaka odmiana pod scroga albo soga i przedewszyskim z z jakiej metody było by wiecej gramo :) Która jest bardzije efektywna
Pozdrawiam

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
wymiary sa bardzo dobre ;) oraz moc lampy odpowiednia :) a metoda zalezy od ciebie czy wolisz sie babrac w robienie klonow czy wolisz potrenowac rosline i zrobic scroga :D

emo

Well-known member
Buchów
0
jezyk dzieki ale mi bardzo szybko jest potrzebna odpowiedz czy sklejka czy mdf :( bo chce jutro jechac do castoramy..... moze ktos ma inny pomysl sklejks m2 6mm 28 zl mdf chyba z 14 zl tanszy (ale sklejka jest solidna)

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
mysle ze jedno i drugie bedzie dobre :p kup co tansze :] ale poczekaj moze jeszcze ci ktos odp. :thumright:

Ziolo

Well-known member
Buchów
0
mdf niewiem co to, ale wiem ze biała płyta plisniowa jest b.dobra (taka z jakiej czasami robia półki) - odpada ci koniecznosc malowania boxa choćby na początku

co do uprawy, to wszystko zalezy od tego na czym ci zalezy, jak na ilosci (handel), to wsadzaj big bud-a , jak na łatwosci uprawy, to northern lighta, easy bud-a a jak na smaku/aromacie, to orange bud-a, cynamon-a, grejfrut-a, a jak na super mocy, to np. white widow, ice, white rino, AK 47

w boxie zmiescisz 9 roscin (w scisku, imho, lepiej powieksz go do 90x90 - zapewnisz kwadracik 30x30 dla kazdej roslinki, jezeli bierzesz nasiona z female seeds (dobre ceny, mozna kupowac w paczkach po 4, a co za tym idzie w cenie jednej paczki 10 nasionowej, mozesz kupic 2x4 nasionka roznych odmian), to polecał bym wsadzic do boxa :

3x cynamon
3x grejfrut
3x white widow/northern light

troche to bedzie bardziej kosztowne, niz zakup pojedynczej paczki z nasion, ale bedzeisz i tak miec pełno super palenia z niezłym wyborem :)

-------------------------------------
wszystkie moje wypowiedzi na forum niemają nic wspólnego z uprawą konopii, a tylko i wyłacznie z uprawą warzyw w pomieszczeniach zamknietych,
są informacjami WYŁACZNIE zasłyszonymi w sieci, niemającymi nic wspolnego z mają praktyczna wiedza, doświadczeniami :)

emo

Well-known member
Buchów
0
sleja a czemu mdf ?
ziolo napewno nie chce na handel,podales cynamona i grejfruta sa mocne czym najbardziej sie charakteryzuja WW/NL te moca...
Ale pamietaj ze to jest box na soga albo scroga :)
Pozdrawiam

sleja

Well-known member
Weteran
Buchów
0
MDF jest tańszy, a wygląda solidnie. Zależy jeszcze jak gruby ten mdf jest, heh. Jesli dostatecznie gruby, to po co przepłacać ?

Tralaliński

Well-known member
Weteran
Buchów
0
nie robi róznicy z czego zrobisz :) ważne co bedzie w środku roslo :) zrob boxa jak najmniejszym kosztem (ale solidnego).

emo

Well-known member
Buchów
0
a co do tego scroga albo soga wlasnie chyba kupie feminizowane nasionka :) ale ile i jaka doniczka 70x70x30 ? jak box bedzie 80x80 ?

-=*Rotasila*=-

Well-known member
Weteran
Buchów
1
to zalezy do karzdej z tych lamp mozesz dokupic mocniejszą zarówke
często do dupraw kture widziałem były ztosowane lampy z pierwszego linka
jesli masz mało miejsca to nielicz lampe z drugiego linka ja osobiscie brał bym tą z drugiego linka

emo

Well-known member
Buchów
0
musze sie pochwalić dzisiaj byłem w castroamie i szykuje sie do budowy w koncu kupiłem plyte osb :) za 17zl za m2.

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w Growbox.pl i Growseed.pl na wszystko!

Góra Dół