• Chcesz pomóc w rozwijaniu forum i naszej pasji? Zamieść link do Forum.Haszysz.com na swojej stronie, blogu, powiadom znajomych na forach lub w komentarzach
akcesoria do uprawy roślin
nasiona marihuany

Duze zużycie energii

Wyszukiwarka Forumowa:

gette

Well-known member
Buchów
0
Zamiast odrazu rzucać sie na 6x1000w weź lepiej pomyśl nad planem. Postaw boxa na matke. Wydziel przestrzeń na suszenie. Przygotuj miejsce na klony, oddzielne na vega i dopiero myśl o reszcie.

Kupisz 6 HPSów i co z nimi zrobisz jak nie będziesz miał planu. Szkoda marnować miejsce, a jak dobrze pomyślisz to wystarczy zamiast 6kW raptem 3 na całość, a i wydajność będzie lepsza.

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
Zamiast odrazu rzucać sie na 6x1000w weź lepiej pomyśl nad planem. Postaw boxa na matke. Wydziel przestrzeń na suszenie. Przygotuj miejsce na klony, oddzielne na vega i dopiero myśl o reszcie.

Kupisz 6 HPSów i co z nimi zrobisz jak nie będziesz miał planu. Szkoda marnować miejsce, a jak dobrze pomyślisz to wystarczy zamiast 6kW raptem 3 na całość, a i wydajność będzie lepsza.

Nie ucz ojca dzieci robic, odpowiadaj na pytania jak nie masz nic do wniesienia madrego to sie nie odzywaj i mi tu nie smiec.

Doobies

Well-known member
Buchów
0
co do dostawcy radziłbym uważać na cykle, 18;6 , niektorzy dostawcy pradu maja własnie jakies umowy z służbami ze jesli są takie cykliczne poboru prądu to jest cos podejrzane-mówie tutaj o w miare dokładnych cyklach takich jakie są potrzebne przy roslinach, generalnie przez to jest własnie sporo przypałow, jednym z rozwiązan jest po prostu załączanie urządzenia zastępczego
18h- oświetlenie a potem na 6h obciążenie zastępcze tej samej mocy. ale to nieopłacalne.
tak jak już wyżej mówił ktos, agregat- w miare ekonomiczny(ale to zaraz problem z hałasem)

Green Farmer

Well-known member
Weteran
Buchów
0
cykle bd 12/1, 12/12 mozna by wkrecic ze jakies maszyny chodza w garazu czy cos ale to wtedy by pasowalo w dzien miec wlaczone ale drozszy prad jest

gette

Well-known member
Buchów
0
Ja nie wiem na co Ty liczysz. Przecież nikt nie zna Twojej dokładnej sytuacji i ci tego nie oceni.
Kiedyś wynajmowałem mieszkanie w Hiszpanii i miałem klimatyzacje na całe mieszkanie (ok50m2). Pobór prądu około 7Kw przy chłodzeniu, a 9kW przy grzaniu. Jak były upały to praktycznie używałem non stop jak byliśmy w apartamencie. Jeżeli zima jest bardzo chłodna to chcąc nie chcąc też musiałeś czymś nagrzać, bo CO brak.

Moja rada. Kup starą uszkodzoną jednostke zewnętrzną, zamontuj na budynek i masz wytłumaczenie. Do póki będziesz płacił to ja nie widze problemu, żeby ktoś przychodził do Ciebie.

rzymianin

Well-known member
Buchów
0
Witam !

Przy nagłym, drastycznym i utrzymującym się poborze prądu na pewno się tym bliżej zainteresują. Przynajmniej u mnie tak jest. Jedynym wyjściem jest rachunek na firmę, czy inne przedsiębiorstwo ph, a nie na osobę prywatną - wtedy na 100% nie obchodzi ich nic, póki rachunki są płacone o czasie.

elektryczni606

Well-known member
Buchów
129
aaaaaaaa zapomniałem wspomnieć....... jak energetyka zobaczy nagły wzrost poboru (wiekszy niz normalnie w roku) wpadną monterzy wymienić licznik (nie zawsze) bo centrala moze uznac ze licznik sie spier.... i za duzo nalicza. Ale to taka zwykła procedura - nie szukaj w tym , ani we współpracy z policją teorii spiskowych bo takich nie ma. Tak samo z nagłym spadkiem poboru moga spóbowac zmienic licznik- 15 minut roboty, podpis i juz ich nie ma.

adamek

Member
Buchów
0
Sam pomysł odważny a nawet trochę szalony jeśli chodzi o hps :) ,wiadomo duża temperatura (ponoć nad miastami latają helikoptery z termowizją) a po drugie (już rozkminiane) ten nieszczęsny pobór mocy, chociaż logicznie myśląc jaki dostawca przypie****i się do gościa który daje mu zarobić? Moim zdaniem powinieneś poważnie pomyśleć o ledach, albo gotowe systemy najlepiej przemysłowe (np są ledowe lampy uliczne) albo zmontuj je samemu. Na allegro są pojedyncze diody, dobierasz barwę (odpowiednio 2700 i 6500k) i wlutowujesz w płytkę. (Znam gościa który sam montował takie panele i rosło jak po***ane, także patent działa, tylko jeszcze jest potrzebny radiator z wentylatorem odprowadzającym ciepło, a zasilacz może być komputerowy. Z fartem!

Z kodem HASZYSZ dostajesz 20% zniżki w sprawdzonym sklepie Growbox.pl na wszystko! akcesoria do uprawy roślin

Sklep z nasionami marihuany

Polecana klinika konopna GreenDoctor.pl

Sklep z growkitami grzybów Z kodem HASZYSZ dostajesz 10% zniżki

Góra Dół